Aso o Tamaitai: tamaitai i taaloga afi

Anonim

Lototele, talenia ma vave. O tama'ita'i i ta'aloga ta'avale e iai le isi fili: e fa'aopoopo i tagata fa'atauva'a i luga o le ta'avale - i ta'avale uma - e tatau ona latou fa'asagatau fa'aituau pe a tu'u i lalo o latou pulou ma fa'aalia a latou itupa.

E sili atu nai lo luga o ala, i tamaitai, o le taua moni mo se matata i taʻaloga taʻavale o le taumafai lea e suʻe tagata lagolago ma lagolago. E le faigofie, ae o loo i ai faataitaiga o le faatoilaloina. O le mea moni o le aluga o taimi sa fa'amaualuga ai e tama'ita'i i latou lava i manumalo, fa'afiafiaga lelei ma le tele o taleni.

Matou te manatua nisi o tama'ita'i fa'apitoa i ta'aloga ta'aloga i ta'aloga sili ona 'ese'ese: saoasaoa, tumau ma le 'auala.

Maria Theresa de Filippis

Maria Theresa de Filippis 1

O ia o le tamaitai muamua i le Formula 1, sa auai i tuuga e lima Grand Prix ma manumalo i tuuga i le tulaga maualuga i le siamupini saoasaoa a Italia. Na amata ona tamoe Maria Teresa de Filippis i le 22 o ona tausaga ina ua ta'u atu e ona tuagane e toalua ia te ia na te le iloa ave taavale saoasaoa. O le a le sese o latou…

Lella Lombardi

Lella Lombardi

Seia oo mai i aso nei, na o le pau lea o le tamaitai na sikoa i le Formula 1. O le avetaavale Italia na auai i le 12 Grand Prix tuuga i le tuuga muamua o motorsport i le va o le 1974 ma le 76, mulimuli ane na tauva foi i le NASCAR i le taamilosaga Daytona.

Michele Mouton

Michele Mouton

Mulimuli ane o le pailate sili ona lelei. Na manumalo o ia i taʻaloga e fa ma toeitiiti lava misia le avea ma Siamupini o le World Rally i le 1982 - na ia faiaina i se alii e igoa ia Walter Röhrl.

I le va, na manumalo ai le Pikes Peak International Hill Climb i le tuuga ma setiina se faamaumauga atoatoa. Sir Stirling Moss fa'avasegaina o ia o "se tasi o mea sili", e tusa lava po o le a le itupa.

Jutta Kleinschmidt

Gigi Soldano

Na manumalo i le tuuga sili ona faigata i le lalolagi i le 2001: le Dakar Rally. E ui lava e le o ia te ia le taavale sili ona saoasaoa, na mafai e Kleinschmidt ona tuua le fanua atoa i tua ma manumalo i le tuuga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Na taʻua e le avetaavale Siamani lona manumalo i le faatuatuaina o lana Mitsubishi Pajero, o lana taʻavale e aunoa ma se mea sese ma le mea moni na te leʻi faia le tele o le avetaavale. Ose manumalo faasolopito.

Sabine Schmitz

Sabine Schmitz

O se tasi lea o pailate lauiloa i aso nei. O le "Queen of the Nürburgring" o se pailate, o se fetu televise ma ei ai se taleni e le masani ai. Va'ai pe fa'afefea ona fa'aluaina e Schmitz le tele o aveta'avale i se taimi pu'upu'u. E taua le taʻua ua uma ona ia manumalo i le 24 Itula faigata o le Nürburgring… faalua!

Maria o Villota

maria de villota

O lē e ona se taleni faanatura, na maliu ai Maria de Villota i le 2013 (i le 33 o ona tausaga) ona o manuʻa na maua i se faʻalavelave faʻafuaseʻi na tauaso ai lona mata e tasi ma le tele o manuʻa i ona foliga.

Aʻo leʻi sainia e avea ma avetaʻavale suʻega mo Marussia, na tamoʻe Villota i le Spanish Formula 3 Championship ma le 24 Itula o Daytona. O lana suega muamua i le Formula 1 sa mo le au a le Renault ma o lona saoasaoa na faagaeetia ai tagata uma ma mea uma, e aofia ai Eric Boullier, le pule o le au a Farani.

Danica patrick

Danica patrick

Masalo o le tamaitai sili ona tauva i taʻaloga taʻavale i aso nei. O Patrick o le tamaitai muamua na manumalo i se tuuga IndyCar (Indy Japan 300 i le 2008), lima sekone i tua atu o le avetaavale tulaga lua o Helio Castroneves. I lana aʻoaʻoga umi, na te aoina le tele o pou ma podium i IndyCar ma NASCAR.

Susi Ufi

Susi Ufi

Talu mai le 2012 sa avea o ia ma se avetaavale suʻega mo Williams, ae ia Novema 2015 na tuua ai e Susie Wolff le tauvaga.

O lo'o tu'ua i tua ose galuega lea sa ia tu ai pea i luma o le au pei o Lewis Hamilton, Ralf Schumacher, David Coulthard po'o Mika Häkkinen. Ua uma ona fai mai a ea?

Carmen Jordan

Carmen Jordan

O se tasi o avetaavale saosaoa (ma sili ona manuia), na litaea Carmen Jordá mai taʻaloga taʻavale i le 2016 (i le 2019 na ia agavaa ai mo le W Series, o se vaega faʻapitoa tamaʻitaʻi).

Ina ua maeʻa le tele o faʻamatalaga i le GP3, LMP2 ma Indy Lights, na faʻaalia Jordá o se avetaʻavale suʻega mo Lotus i le 2015 ma mulimuli ane i Renault i le 2016.

Ia Tesema 2017, na filifilia ai o ia mo le FIA Women in Motorsport komisi, galue e aumai le tele o tamaitai i taaloga afi.

Elisabete Hyacinth

Elisapeta Hyacinth

Pe o le mulimuli ea e muamua lava? E le mafai ona galo ia i matou le matou Elisabete Jacinto. E ese mai i le lotonuu, ua iloa e Elisabete Jacinto le faʻamalosia o ia lava i luga o le vaaiga o le lalolagi o se tasi o avetaʻavale sili ona lelei i aso nei. Na amata lana galuega i luga o uili e lua ma o aso nei ua tuuto atu o ia i loli - auiliiliga uma o lana galuega.

I le 2019 na ia ausia ai le manumalo pito sili ona taua o lana galuega ma atonu o le sili ona manaʻo tele: o le manumalo faʻasolopito i loli a Aferika Eco Race.

Faitau atili