MINI ma foliga mama. Iloa le logo fou

Anonim

O le MINI muamua na faʻaalia i le 1959, ma o lona logo e mamao mai le mea ua tatou iloa i aso nei. O faʻataʻitaʻiga a Morris Mini-Minor ma Astin Seven, na faia e le British Motor Corporation (BMC), na muamua tuʻua le laina gaosiga, ae o le faʻailoga Peretania sa i luga o le maketi seia oʻo i le 2000, ina ua maua e le vaega BMW le faʻailoga ma amata le faagasologa o le evolusione o le MINI e pei ona tatou iloa i aso nei.

O le logo muamua o le ituaiga Morris sa fai ma sui se povi mumu ma galu lanumoana e tolu - o le faailoga o le aai o Oxford - lea na aliali mai i totonu o se liʻo e lua apaau faʻailoga i le agavale ma le taumatau.

MINI ma foliga mama. Iloa le logo fou 24289_1

I le faʻatusatusaga, o le Austin Mini, lea na faʻaalia mai le 1962 agai i luma, na faʻaalia se logo hexagonal i luga aʻe o le radiator grille, faʻaalia ai le faʻailoga ma le faʻailoga.

Mai le 1969, ina ua amata ona gaosia i le fale gaosi Longbridge i Peretania, na maua ai le igoa Mini mo le taimi muamua, faatasi ai ma se faʻailoga masani o le mamanu faʻapitoa e leai se foliga tutusa ma uluaʻi faʻailoga. O le mea e taʻua o le talita Mini na faʻaaogaina mo le tele o tausaga, o lona mamanu na faʻafetaui i le tele o taimi.

I le 1990, na toe maua ai e se tupulaga fou o Mini se logo fou, toe foʻi i le mamanu masani ma taulaʻi i taʻaloga taʻaloga ua ausia i le taimi nei. O se uili chrome ma apaʻau faʻapipiʻiina na faʻaalia nai lo le povi ma galu, ma o le lanu mumu "MINI COOPER" na faʻaalia ma se pale lanumeamata i luga o le papaʻe papaʻe.

logo mini Cooper

I le 1996, o lenei fesuiaiga na faʻaaogaina i isi faʻataʻitaʻiga ma se pito i lalo ma le faʻailoga "MINI".

Na o ni nai tausaga mulimuli ane, i le taimi o sauniuniga mo le toe faʻalauiloaina o le faʻailoga - lea o loʻo umia nei e le BMW Group - o le logo mamanu na faʻaaogaina talu ai nei mo le Mini masani na avea o se faʻavae ma faʻaonaponei pea. O le MINI faʻaonaponei na faʻaalia ma se logo faʻailoga e tolu-dimensional ma faʻailoga lanu i le paʻepaʻe faʻasaga i se lanu uliuli. O le li'o chrome ma apa'au fa'apena e le'i suia mo le lata i le 15 tausaga ma ua masani ai le fa'ailoga i le lalolagi atoa.

tama'i logo
I le pito i luga o le logo fou o le ituaiga, i le pito i lalo o le logo muamua.

O le logo fou ua faʻamoemoe e faʻamaonia ai elemene faʻapitoa mai le amataga o le Mini masani ma se vaʻaiga i le lumanaʻi.

O le fa'aliliuga fou o le logo e fa'atusa ai se mamanu fa'aitiitiga e fa'atatau i mea taua a'o tumau pea le masani, ma mata'itusi tetele i le ogatotonu. E fa'avae i luga o le tolu-dimensional sitaili o fa'atusa na i ai talu mai le toe fa'alauiloaina o le fa'ailoga i le 2001, fa'aoga lea i se ituaiga o fa'aaliga va'aia ua ta'ua o le "flat design" lea e tu'ufa'atasia ai elemene autu o ata.

O le logo fou MINI e sili atu ona faigofie ma manino, lafoai le lanu efuefu ma taulai atu i luga o le uliuli ma le paʻepaʻe, ma le faʻamoemoe e faʻaalia le manino o le faʻailoga fou o le faʻailoga ma ona uiga, ma faʻaalia ai se tautinoga manino i tu ma aga a Peretania, lea e lata i le 60. tausaga. O le a iai i faʻataʻitaʻiga MINI uma mai Mati 2018 , o lo'o fa'aalia i luga o le ponaivi, tua, foeuli ma le ki.

MINI ma foliga mama. Iloa le logo fou 24289_5

Faitau atili