MINI fou 2014: Vaʻai pe faʻafefea ona "tuputupu aʻe"

Anonim

Na tuʻuina atu e le MINI le lona tolu o augatupulaga o lana faʻataʻitaʻiga sili ona mataʻina ananafi, i le aso na faʻamanatu ai e le faʻailoga le 107th aso fanau o Alec Issigonis, faufautua o le "tagata Peretania itiiti".

Mo lenei tupulaga lona tolu MINI, ua saunia e BMW se "fouvalega" filemu mo i tatou. Afai i fafo o suiga o auiliiliga, tausia se laina o le faʻaauau ma ona muamua, i totonu ma faʻatekinisi, e ese le talanoaga. Inisinia, faʻavae, faʻamalologa, tekinolosi, mea uma e ese i le MINI fou. Amata i le amataga o le BMW Group platform fou, le UKL, faʻapitoa mo faʻataʻitaʻiga taʻavale i luma.

Pe a faatusatusa i le augatupulaga talu ai, o le Mini fou e maua le 98 millimeters le umi, 44 millimeters le lautele ma le fitu millimeters le maualuga. Ua faatupulaia foi le uili, ua 28mm le umi ae o le au pito i tua e 42mm le lautele i luma ma le 34mm lautele i tua. Suiga na mafua ai ona siitia le tau o fale.

mini fou 2014 5
O lo'o toe iai fo'i le ta'i lua i totonu ole Cooper S

O le mamanu i fafo e le o se suiga, ae o se faʻasolosolo alualu i luma ma sili atu faʻamatalaga faʻaonaponei o le faʻataʻitaʻiga lea ua le toe galue. O le suiga tele o lo'o i luma, fa'atasi ai ma le fa'a'aisa e vaelua i fasi chrome i le pito i luga ma se fa'amalo fou. Ae o le autu autu e alu i moli fou e faʻaogaina ai le tekonolosi LED e fausia ai se faʻavaa malamalama faataamilo i moli.

I le pito i tua, o le fua mo le faʻaauauina o le mamanu e sili atu ona manino. Na matua faateleina le moli ulu e oo atu i le vaega o le ogalaau. I faʻamatalaga, o le faʻataʻitaʻiga fou e foliga mai na maua mai le pepa carbon o le augatupulaga muamua.

I le faaopoopo atu i le amataga o le UKL platform ua taʻua i luga, o se faʻataʻitaʻiga atoatoa foi mo masini fou BMW modular. Inisinia o loʻo faia i luga ole 500cc modules ona sosoo ai lea ma le Bavarian brand "soʻo" e tusa ai ma manaʻoga. Hypothetically mai iunite lua-va'a e o'o atu i le ono-kosi, fa'asoa vaega tutusa. O faʻataʻitaʻiga uma o lenei augatupulaga fou e faʻaaogaina turbos.

fou mini 2014 10
I faʻamatalaga o eseesega e laʻititi. E o'o lava i le fa'atuputeleina o fua e le'o iloa.

Mo le taimi nei, i le pito i lalo o le laina matou te maua ai le MINI Cooper, faʻapipiʻiina i le 1.5 lita tolu-silinder afi ma le 134hp ma le 220Nm poʻo le 230Nm faʻatasi ai ma galuega faʻateleina. O lenei fa'asologa e 7.9 sekone e o'o ai i le 100 km/h. O le Cooper S o loʻo faʻaaogaina se afi faʻaulaula turbo e fa (faʻatasi ai ma le isi module e tasi o lea ...) faʻapea e oʻo atu i le 2.0 lita o le malosi ma le 189hp, ma le 280Nm poʻo le 300Nm ma le faʻateleina. E o'o le ta'avale i le 100km/h i le na'o le 6.8 sekone fa'atasi ai ma se pusa fa'atonu. O le Cooper D o lo'o fa'aaogaina le tiso e tolu-silinder, fa'apea fo'i modular, o le 1.5 lita ma le 114hp ma le 270Nm. Inisinia e mafai ona o'o i le 100km/h ile vave 9.2 sekone.

O fa'aliliuga uma e sau fa'atasi ma le ono-saosaoa fa'asalalauga tusi lesona po'o se filifiliga ono-saosaoa fa'asalalau otometi ma tulaga masani taofi/amata tekinolosi.

I totonu, o le MINI e le o toe i ai se vaega o meafaigaluega faʻapitoa e pei ona masani ai. O le odometer ma le tachometer o lo'o i tua o le foeuli, ma tu'u ai le infotainment system i le tulaga lea sa i ai muamua i le speedometer. O fa'atauga ua fa'atulaga e amata i le kuata muamua o le 2014 i Europa ma o'o atu i le fa'ai'uga o le tausaga i le Iunaite Setete. E le'i fa'ailoaina tau.

MINI fou 2014: Vaʻai pe faʻafefea ona

Faitau atili