New Honda Civic Type R: A «pamu»... lea ua iai le turbo!

Anonim

O le vaiaso nei na faʻaalia ai e Honda le suʻega faʻataʻitaʻiga o le isi augatupulaga Honda Civic Type R. O le faʻataʻitaʻiga e sili ona vaeluaina manatu iinei i Ledger Automobile.

Honda faaauau le faigamalaga o sauniuniga o lona fou Honda Civic Ituaiga R. O lona uiga, o loo faaauau pea ona tofotofoina le faataitaiga i se tasi o ana meatotino, i lenei tulaga i le taamilosaga Tochigi. O le faʻaaliga na faia i lenei vaiaso, i ni nai aso mai le Tokyo Motor Show, o se mea o le a faia i le va o Novema 23 ma Tesema 1, ma o le tulaga lea na filifilia e le Iapani mo le faʻaalia aloaia o le faʻataʻitaʻiga fou.

New Honda Civic Type R: A «pamu»... lea ua iai le turbo! 24598_1
Le ituaiga R fou i se isi aʻoaʻoga i le faigata o le "seoli lanu meamata"

O se faʻataʻitaʻiga, i le ala, ua matua vaeluaina ai manatu o matou faatonu - o aʻu lava. Afai na ou fesiligia i le amataga le manuia o lenei tupulaga i le lumanaʻi, i le taimi ma le mea moni, i le faʻaalia o nisi faʻamatalaga, na faʻaumatia.

Mo le taimi nei, e itiiti lava faʻamatalaga e uiga i le Honda Civic Type R fou, ae o le mea itiiti e iloa e faʻamalosia. Ua lauiloa o le taʻavale taʻavale fou mai le Iapani o le a faʻapipiʻiina i le tupulaga fou o le 2.0 VTEC afi, lea ua uma ona atiaʻe e faʻaogaina ai se turbo - o se eseesega e leʻi tupu muamua i le tulaga na faia ai le talafaasolopito mo ana afi afi ... - ma le itiiti ifo i le 280 hp. Ioe, 280hp… e foliga mai o le "na'o" le mana lea e mana'omia e Honda mo le Type R fou e ausia ai se sini latou te setiina mo i latou lava: ia avea lenei fa'ata'ita'iga o le ta'avale pito i luma sili ona vave i le Nürburgring circuit. O lo'o umia fa'amaumauga nei o le Renault Mégane RS 265 Trophy, ma le 8m07.97s.

"Sa matou faʻaaluina le vaiaso i le Nürburgring e faia suʻega vaivai. O loʻo matou i luga o le ala saʻo ma ua matou latalata tele i faʻamaumauga "mo le Renaul Mégane 265 Trophy, o le tala lea a Manabu Nishimae, o se tasi e nafa ma Honda Europa.

O Gabriele Tarquini, le avetaavale a le Honda WTCC ma le paaga a le avetaavale Potukale o Tiago Monteiro, sa fesoasoani foi i le "setup" ma le faʻalelei o pito fou o le Civic Type R, ma viia le 'au e nafa ma lenei faʻalavelave faʻamalosi: "o lenei taʻavale e tutusa lelei ma la’u ta’avale tuuga ma e mafai ona e lagona lelei le DNA moni o le ituaiga R.” “O le taavale ma ona foliga e manaia tele. Sa ou maofa i le malosi ma le malosi o le afi, ae i se tulaga lautele i le seti atoa", na ia faamamafa mai ai. O upu, e ui i lea, e aunoa ma le fesiligia o le talafeagai o Tarquini, e aoga pe o le a le aoga o se pailate aloaia o le ituaiga.

Faatasi ai ma se fua faatatau i lalo ifo o le 1,200 kilokalama, e le mafai ona tatou faatali mo le faalauiloaina o lenei "mid-rocket" Iapani. E ui lava i le taimi muamua-e pei ona ou taʻua, na ou faʻamoemoeina le sili ona leaga. O le a lelei le sese… Ou te faamoemoe!

New Honda Civic Type R: A «pamu»... lea ua iai le turbo! 24598_2

Faitau atili