Le Inisinia Mu Mua'i totonu i Avanoa

Anonim

Fa'asaienisi roketi moni ile sitaili petrolhead.

Mo mafua'aga manino (le maua o le okesene), e le'i ave lava se afi afi i totonu i le vanimonimo...seia o'o mai i le taimi nei. O Roush Fenway Racing, o le 'au o lo'o tausinio i le NASCAR, o lo'o fa'atupuina se afi fa'avevela e tu'ufa'atasia ai misiona i le vateatea ma le fa'amoemoe e tasi: ia tu'uina atu le eletise i le fa'aogaina o va'a va'a.

O le poloketi o se vaega o le IVF - Integrated Vehicle Fluids - polokalame a United Launch Alliance, o se kamupani e tuʻuina atu auaunaga tau felauaiga i le vateatea. O lenei polokalame e fa'atatau i le fa'afaigofieina o le fa'aosoina o ta'avale va'alele pe a uma ona tu'ua le ea o le Lalolagi, fa'atapula'a i na'o le lua suau'u: okesene ma le hydrogen. O le fa'afitauli tele o lo'o fa'aogaina ai le tele o le eletise o lo'o fa'aogaina nei faiga fa'aola. O i'ina e sau ai i totonu le tatou masini fa'amumu i totonu.

Mo le tu'uina atu o le eletise i le masini, na maua ai e Roush Fenway Racing se fofo faigofie ma fou: e fa'aogaina ai se afi fa'ato'a ono-kosi e mafai ona maua ai le vevela ma le eletise. Fausia i mea e sili ona lelei, o lenei 600cc, 26hp afi o loʻo faʻamalosia e se sapalai okesene faʻamalosi, lea e mafai ai ona galue i le vanimonimo.

Le Inisinia Mu Mua'i totonu i Avanoa 25059_1

I lona tupuaga, ose afi afi lea i totonu e pei o le tele o isi - o la'au fa'afeso'ota'i, moli aloiafi ma isi vaega e sau mai se pikiapu - ae na fausia e galue mo se taimi umi i le maualuga o le 8,000 rpm. O le Roush Fenway Racing na muamua fa'ata'ita'i i masini Wankel i luga o le ea (i se manatu faigofie), ae ui i lea, o le sa'o-ono poloka na avea ma fa'amaliega sili ona lelei i tulaga o le mamafa, fa'atinoga, fa'agaioiga malosi, vibrations maualalo ma lubrication.

E le gata i lea e mama atu nai lo maa, sela o le la ma tane vai e teu ai vai, o le afi afi e umi atu lona ola ma vave ona fafie. Mo le taimi nei, e foliga mai o loʻo faʻagasolo lelei le poloketi - e mafai ona tatou faʻatali e suʻe poʻo afea o le a oʻo mai ai lenei afi afi mumu muamua i le vanimonimo.

afi avanoa (2)

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili