Le taimi na pulea ai e tama taalo taʻaloga taʻavale

Anonim

Ose faamaumauga e uiga i le taimi na faaosofia ai le taleni a nisi o pailate o le adrenaline, ava malosi ma pati.

I aso nei, i le ogatotonu o le sefulu tausaga lona lua o le seneturi. XXI, o le taʻavale afi e pulea e avetaʻavale na aʻoaʻoina mai i le amataga o le matua e avea ma taʻavale tauvaga maualuga. Saosaoa, vave ma sili atu le saʻo, o taavale i aso nei e manaʻomia le tele ma sili atu o le elemene tagata. E malosi aʻoaʻoga, o aʻoaʻoga e fai i aso uma ma meaʻai e faʻamaoni. O se auala e fesuiai ai uo mo itula e le gata o toleniga faletaalo ma se isi numera e le gata o gaioiga e faʻatatau i le maualuga o le faʻatinoga i luga o le ala. Latou te taʻua i latou o pailate lab. Sebastian Vettel o se faʻataʻitaʻiga o lenei "aʻoga". Fausia e le 'au "Red Bull", i aso nei o le masini taʻavale lea tatou te iloa uma.

Iakopo- tuli

Ae sa i ai se taimi sa le faapena ai. O se taimi na pulea ai taaloga afi e le marialvas, pe pei ona latou fai mai i le Igilisi: playboy's. O se taimi sa "masani" mo se avetaavale le ulaina o se sikaleti aʻo leʻi ofuina lona pulou, inu se pia pe a uma se tuuga, pe faʻamanatu se manumalo i le champagne ma tamaitai lalelei. I se faapuupuuga, o se olaga na ola i luga o le pito, i luga ma fafo o le ala.

Ma afai o le aso nei o le oti i se tuuga afi o se maliu, i le 70s na toetoe lava a mautinoa e na o le le mautonu i avanoa ma le taimi. O le mafuaaga lena o pailate i le 50s, 60s ma le 70s, e sili atu nai lo se isi lava taimi, o tama taaalo na naunau e ola i se olaga e faitau faasolosolo ae le o tausaga. O taeao sa le mautonu i taimi uma o lea na latou faʻaumatia ai le ola i luga o le pito, luga ma fafo atu o mauga.

FESOASOANI: Ta'aloga afi a'o le'i sa'o fa'apolokiki

O le tala fa'asolopito o lo'o matou fa'asalalauina nei e sili atu le fa'amanatuina o na taimi. E pei ona taʻua e Jackie Stewart, o taimi na "sefe ai feusuaiga ma e matautia le tuuga." O taimi na foliga mai ai le au pailate, ona o o latou uiga leaga ma vaivaiga, e sili atu ona latalata ia i tatou, o tagata masani - masalo, e sili atu nai lo pailate "toetoe lava atoatoa" ma saʻo faʻapolokiki o aso nei. Masalo o le mafuaaga lena tatou te talanoa ai pea e uiga ia i latou i aso nei, i le silia ma le 40 tausaga mulimuli ane.

O lo'o fa'aalia i lenei fa'amaumauga o James Hunt (Fa'ata'avale F1) ma Barry Sheene (Ta'avale Ta'avale a le Lalolagi), o fetu sili ona tetele o lena taimi. O pailate na lauiloa mo a latou mea na ausia i luga ma fafo o le ala:

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili