Ua Fa'ailoa e Toyota Fa'atekonolosi Fou mo Ta'avale Fa'atosina ma Ta'avale Fa'aeletise

Anonim

O lo'o naunau le Toyota e faia se isi la'asaga i luma i le atina'eina o ta'avale fa'atosina ma ta'avale eletise. Su'e se faiga fou e fa'aogaina ai le Silicon Carbide i le fausiaina o masini e pulea ai le eletise, ma folafolaga o le sili atu le lelei.

O Toyota o se tasi lea o fa'ailoga ua sili ona teu fa'afaigaluega i le atina'eina o isi tekonolosi mo ta'avale fa'afefiloi, fa'atasi ai ma Denso, i se faiga fa'apa'aga na tumau mo le 34 tausaga fa'aaloalogia.

O se taunuuga o lenei suʻesuʻega, o loʻo tuʻuina atu nei e Toyota se faʻagasologa fou o le faʻaogaina o le eletise (PCU) - o le nofoaga autu ia o gaioiga i totonu o nei taʻavale - faʻaaogaina se tasi o mea sili ona faigata i luga o le fogaeleele: Silicon Carbide (SiC) .

Silicon-Carbide-Power-Semicconductor-3

E ala i le faʻaogaina o le Silicon Carbide (SiC) semiconductor i le fausiaina o PCU's - i le faʻaleagaina o semiconductors masani silicon - Toyota fai mai e mafai ona faʻaleleia le tutoʻatasi o taʻavale eletise ma eletise e tusa ma le 10%.

Atonu o se avanoa faʻapitoa, ae e tatau ona maitauina o le SiC conductors e nafa ma le gau o le eletise e naʻo le 1/10 i le taimi o le tafe o loʻo iai nei, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le tele o vaega e pei o coils ma capacitors e tusa ma le 40%, e fai ma sui o se atoa 80% fa'aitiitiga i le PCU tele.

Mo Toyota, e taua tele lenei mea talu ai o le PCU lava e nafa ma le 25% o le gau o le malosi i taʻavale eletise ma eletise, faʻatasi ai ma le PCU semiconductor e faʻatatau mo le 20% o le aofaʻi o gau.

1279693797

O le PCU o se tasi lea o vaega pito sili ona taua i le hybrid ma le eletise, aua o le PCU e nafa ma le tuʻuina atu o le eletise mai maa i le afi eletise, mo le puleaina o le taamilosaga o le afi eletise, mo le puleaina o le toe faʻafouina ma faiga toe fa'aleleia. malosi, ma mulimuli ane, e ala i le fesuia'iina o le fa'agaioiga o le afi eletise i le va o le fa'aoso ma le fa'aputuga.

I le taimi nei, o PCU o loʻo faia i le tele o elemene eletise, o le mea pito sili ona taua o loʻo avea ma semiconductor silicon eseese, faʻatasi ai ma le malosi eletise ma le tetee. E tonu lava i le tekinolosi semiconductor o loʻo faʻaaogaina i le PCU o loʻo faʻaogaina ai lenei tekinolosi fou Toyota, lea e sili atu ona lelei i vaega faʻamautu se tolu: faʻaogaina o le malosi, tele ma mea vevela.

13244_19380_ACT

Ua iloa e Toyota e ui lava e le o aliali mai maa maa e sili atu le tekonolosi ma le maualuga o le malosi, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia lelei tulaga taua o (Ah ma V), na o le pau lava le punaoa e mafai ai ona faʻateleina le malosi o le faia o mea uma. vaega eletise o se vaega ole pulega faaeletonika sili atu ona lelei ma tetee.

O le lumanaʻi o Toyota ma nei avetaʻavale fou e faʻamoemoe - e ui lava o tau o gaosiga o loʻo 10 i le 15 taimi e sili atu nai lo le masani - ona o faiga faʻapaʻaga ua uma ona ausia i le faʻalauteleina o nei vaega ma suʻega ua uma ona faia i luga o le auala ma maua ai le 5% i le fa'amaonia maualalo. Matamata i le vitio, le suiga o loʻo faia e semiconductors carbide silicon:

Faitau atili