Tau maualalo? Pe lava. Na matou tofotofoina le Fiat Tipo 1.3 Multijet Sport

Anonim

Tau maualalo, o se taimi tatou te le faʻafesoʻotaʻia i taimi uma uiga sili ona lelei ma e mafai ai ona latou faʻapogisaina le manatu o se mea, e pei o Fiat ituaiga 1.3 Multijet iinei tofotofoina. O se mafutaga, e pei ona e fa'ai'u i le taimi o lenei su'ega, e moni lava o se mea e le fetaui.

Le fetaui aua e te le manaʻomia le faʻaaluina o le tele o le taimi i tua o le uili a Tipo e vaʻai ai e sili atu ona uiga i tua atu o lona tau taugofie - i le tulaga o talosaga e tasi le vaega i lalo -, e sili atu i le tele o itu i le taugata pe fa'atauva fa'apitoa po'o ni fa'atauvaga fa'apolopolo .

Ae o ā nei uiga?

Tatou amata i le mea atonu e sili ona le mafaufauina: malosi. I le avea ai o se tulafono, matou te faʻafesoʻotaʻi le tau maualalo ma se mea e sili atu ona maaleale, ae o le Ituaiga o le maʻaleʻale e leai se mea. Ioe, o totonu o se "sami palasitika" tele, e matua faigata ma e le manaia i le paʻi - ma o le "Italia" mamanu e itiiti, e le faʻaosofia, e pei o fafo - ae o le faʻapotopotoga o loʻo i se fuafuaga lelei. Pio parasi? E leai… E le mafai ona ou fai atu tutusa e uiga i isi faʻataʻitaʻiga sili atu ona taugata na ui atu i le faletaavale a Razão Automóvel.

Fiat Type 1.3 Multijet Sport
E fa'aopoopoina e le Ta'aloga nisi o sitaili elemene e pei o fa'aopoopoga i luga o le pa'u ma sakete, ma le tele o elemene i le lanu uliuli, lea e aofia ai, i totonu o lenei iunite, le taualuga, lea e sau ma le ata vali lanu, o le 500 euros e filifili ai.

O se “ituaiga” mautu e tusa lava pe fealuai. O le faʻamalolo lelei o le Fiat Tipo 1.3 Multijet o se vaega taua o lenei taunuʻuga, ausiaina se paleni sili i le va o le mafanafana ma le malosi. E le gata o lo'o i ai lelei gaioiga o le tino, e faʻafefe ai foi le le atoatoa o le asphalt.

Ona avanoa lea. O le Fiat Tipo 1.3 Multijet o loʻo i totonu o le va tele i le vaega. I tua, e oo lava i se tasi e 1.80 mita le maualuga pe sili atu e le tatau ona faigata ona faimalaga solo lelei, ma tele le avanoa mo vae ma vae. Ma o le 440 l o loʻo molia e le ogalaau e sili atu nai lo le 467 l o le Skoda Scala ma le 478 l o le Honda Civic e sili atu le umi - e naʻo le faʻanoanoa o loʻo i ai se laasaga i le va o le tatalaina o le ogalaau ma le fola.

nofoa pito i tua Fiat Tipo

E le o misi le avanoa i tua o le Fiat Tipo. E fai lava si lelei le avanoa, faʻafetai i le lautele o le tatalaina o faitotoʻa ma se taualuga mafolafola. E oo lava i le pasese tutotonu e le tatau ona tele ni faafitauli e nofo ai.

Tipo, pei o Scala, faʻaaogaina se faʻaoga e faʻaaogaina e faʻataʻitaʻiga mai le vaega o loʻo i lalo (500L) - o se tasi o mafuaʻaga e mafai ona tatou tuʻuaʻia ai le tau maualalo - ae o se tasi o faʻamanuiaga o le "faʻalauteleina" i le vaega o loʻo i luga, o le faia lea. e mafai ona tu'ufa'atasia fua totonu ma fua fa'atatau i fafo.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ma le mea mulimuli, e oʻo lava i le iloa o le Fiat Tipo 1.3 Multijet e le o se tasi e iai le auupega faʻatekonolosi sili, o le infotainment system lea e faʻapipiʻiina ai, le Uconnect, o loʻo faʻaauau pea ona i ai i totonu o le avanoa sili. O lo'o i ai se pupuni a'oa'oga pu'upu'u, o le 7″ mata e lelei le fa'ai'uga ma le tali atu i se tulaga lelei - e le mafai fo'i ona fa'apea mo le meapueata tua (filifiliga)…se fa'amatalaga e toe iloilo.

UConnect 7 infotainment system
UConnect o loʻo faʻaauau pea ona avea ma se tasi o faiga faʻamatalaga sili ona lelei. Fuafuaga a'oa'o vave, fa'ai'uga lelei ma tali lelei fo'i.

O loʻo i ai se tupulaga fou o Uconnect i luga o le ala - o le a oʻo atu i le Fiat 500 fou e faʻataʻitaʻia ai - lea e tatau foi ona avea ma se vaega o le Tipo (toe faʻaleleia mulimuli ane i lenei tausaga, e foliga mai).

Ta'aloga? na'o le sitaili

"O la matou" Fiat Tipo 1.3 Multijet o le Taaloga foi, ae o le "taaloga" e itiiti. E le gata i lea, e leai se eseesega i le faʻavasegaina o le taʻavale poʻo le faʻamalolo, e pei ona tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Hyundai i30 N Line.

Ae pei ona ou taʻua muamua, o le faʻamafanafana / amio binomial o loʻo i luga o se vaalele maualuga. E ui lava o le Ta'aloga e sau ma uili tetele (225/45 ma 17" uili), e le fa'aleagaina le fa'amafanafanaga ma fa'amaonia malosi e aoga ma sili atu le manaia e ave ai le ta'avale nai lo isi i le vaega.

Fiat Type 1.3 Multijet Sport

Faʻasaga i se filifili con gusto o piʻo, ma e ui lava e le o se itu e sili ona fesoʻotaʻi, o le tasi lenei e saʻo ma e iai se gaioiga masani, faʻapipiʻiina e le axle pito i luma. E tete'e lelei i lalo, ma e tusa lava pe tatou te lavea le tapula'a o le uu, o le Ituaiga sa alualu i luma ma malupuipuia. E mafai foʻi ona faʻafiafia, ae matou te manaʻomia se isi afi nai lo le 1.3 Multijet…

1.3 Multijet, le togiola?

O la'u talafa'asolopito ma le 1.3 Multijet e umi ma e le manatua i taimi uma i upu sili ona suamalie. Ou te fia faʻailoa atu o loʻu lava le fiafia e leai se mea e faʻatatau i lona faʻamaoni ma le tumau, e ese mai. O le faʻamaoniga o loʻo i totonu o le tele o taʻavale ua faʻapipiʻiina i le 1.3 Multijet na pasia e le fale ma nisi o tagata o le aiga - o se tasi o loʻo faʻaputuina pe a ma le 300 afe kilomita ma e foliga mai e le taofia i se taimi vave ...

Ae o lenei tama'i Diesel - na'o le 1248 cm3 - e le lava i taimi uma i tulaga o le manaia e fa'aoga, e fa'aalia i se togafiti faigata ma se leo e o'o lava i le Diesel e faigata ona talia.

Fiat Type 1.3 Multijet Sport

O le tala fiafia e faapea, faatasi ai ma le luasefulu tausaga o le evolusione i luga - na matou vaʻai i ai mo le taimi muamua i le 2003, i le Fiat Punto II - o lenei lomiga lata mai matou te maua i le Tipo o le mea sili lea o mea uma na ou taumafai (ma na toetoe lava a uma…).

"E iai a matou afi" i le 1500 rpm, e le pei o lomiga muamua o le 1.3 Multijet. I le taimi ua tuanaʻi, na faʻataʻatia i luga o le faʻalavelave i nisi tulaga, aemaise lava i le taʻavale a le taulaga, e oʻo atu i le 2000 rpm e pei o se alavai, lea e foliga mai e leai se malosi o le afi. E ui lava e foliga mai e puʻupuʻu le faʻaogaina - e le aoga tele le alu i tua atu o le 3000 rpm - i le taimi nei, e tusa lava po o le a le faʻaogaina o le taʻavale, e mafai ona faʻaaoga le 1.3 Multijet e aunoa ma le fefe.

Fiat Type 1.3 Multijet Sport

Afai ua faʻaleleia le faʻaoga, o le gaogao i le togafitiga (e faʻaleleia teisi pe a oʻo i le vevela faʻaoga saʻo) ma le leo e le moni. O le tosoina o se mafutaga o se aafiaga lelei e le fautuaina.

Na iu ina matou faia, aua o le 1450 kg i le faasologa ma na o le 95 hp. E mautinoa lava, o le Fiat Tipo 1.3 Multijet e le manumalo i ni tuuga. Ae faʻatasi ai ma le 200 Nm o le torque e maua mai le 1500 rpm ma le pusa faʻataʻitaʻi faʻatasi ma ni faʻatusatusaga pupuu e lima - saʻo, ae o le taʻavale e mafai ona faʻapuupuu teisi - faʻataga mo sina mama i le laʻasaga i le saoasaoa sili atu.

O le mea e le maua i mea aoga ... ma le fiafia, e faʻaleleia ai le manaʻo, poʻo le leai o se mea. O le fa'aaogaina na fa'ailogaina i le va o le 3.7 l/100 km (90 km/h) ma le 6.6 l/100 km (o le “pa'u” o le 95 hp). I le televave o auala (120-130 km / h) o le 5.3, i totonu o taulaga e latalata tele i le 6.0, ma i aso uma o le olaga (faʻafefiloi o le taulaga ma nisi auala) o le 5.1 -5.2 l / 100 km.

Lamepa ulu Fiat Tipo

LED mo na'o moli o le ao. O le Fiat Tipo 1.3 Multijet Sport o lo'o fa'apipi'iina i lamepa o le xenon.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

O le Fiat Type 1.3 Multijet o loʻo tumau pea le auala sili ona taugofie e maua ai se tamaʻi tiso aiga - vateatea, taugofie ma ... malosi - i luga o le maketi, ma mo le toʻatele e mafai ona avea ma faʻatau.

O le taʻaloga taʻaloga faʻataʻitaʻiina iinei e sili atu i le 25 afe euros (faʻatasi ai ma filifiliga), ae o loʻo i ai isi Fiat Tipo 1.3 Multijet e amata ile sili atu ile 20 afe euros.

Fiat Tipo dashboard panel

O se "sami o palasitika", efuefu tele ma se mamanu e le musuia - mamao mai isi na ofoina mai e Fiat ia i matou. Fa'amatalaga lelei mo le fa'apotopotoga: leo parasitic? Leai.

O lona fili sili, o le Skoda Scala, e fou ma o se faʻaaliga sili atu - sili atu le mafaufau loloto, faʻamatalaga tekinolosi sili atu - ae sili atu le taugofie o le Diesel version (1.6 TDI) e sili atu le taugata. E amata i luga ole 26 afe euros, o se tau e sili atu nai lo le sili ona taugofie o le Ituaiga… 1.6 120 hp Multijet.

O le Fiat Tipo 1.3 Multijet e foliga mai e laʻititi i le fanua e leai se tagata, ae o loʻo i ai pea finauga lelei mo lona fiafia, e pei o le maualalo o le faʻaaogaina poʻo le itiiti o le aʻafiaga i le masini tupe.

Fiat Type 1.3 Multijet Sport

I le avea ai o se tulafono, o le Diesel o le a sili atu le taua o le tele o kilomita e faimalaga ai. E mafai ona fai le Fiat Tipo 1.3 Multijet o se taʻavale masani masani? Leai se masalo. O mamao mamao e ufiufi lelei ma e na o le pau lava le mea e faanoanoa ai o le faʻafefe leo i le saoasaoa o le alatele ( pisa taʻavale ma le aerodynamics) e mafai ona sili atu - o se vaega o le mafuaʻaga e mafai ona taoto i uili tetele ...

Fa'ai'uga? E mautinoa lava e sili atu finauga i le Tipo nai lo le tau taugofie - tau maualalo? Pe lava…

Faitau atili