E le foliga mai, ae o lenei Alfa Romeo 158 e sili atu le Mazda MX-5 nai lo le mea e te manatu ai.

Anonim

Le tupulaga o iai nei o Mazda MX-5 (ND) atonu e leʻi iʻu ai i se faʻataʻitaʻiga Alfa Romeo e pei ona sa fuafuaina muamua (sa i ai le Fiat ma Abarth 124 muamua). Ae ui i lea, e le o lona uiga e leai ni MX-5s "suia" i faʻataʻitaʻiga o le fale transalpine. O se faʻataʻitaʻiga lelei o lenei mea o le Type 184 kit na matou talanoa ai i le aso.

O se pusa e mafai ai ona suia se Mazda MX-5 NB (tupulaga lona lua) i se faʻataʻitaʻiga sili ona faamaoni o le Alfa Romeo 158, o le muamua na manumalo i le Formula 1 lalolagi, i le 1950, ma Giuseppe Farina i le pule. E peiseai e le lava lena, ae o se tasi lea o taʻavale sili ona manuia talu mai le taimi na taia ai le taamilosaga i le 1938.

Fa'atapula'a (mo le taimi nei) i le na'o le 10 iunite, o lenei pusa na faia e Ant Anstead, e te ono iloa mai ata televise e pei o "Wheeler Dealers" poʻo le "Mo le Alofa o Taʻavale", ma tau £ 7499 aʻo leʻi lafoga (pe tusa o le 8360). euro).

Ituaiga 184

Le pusa suiga

Aisea ua ta'u ai le Ituaiga 184? O loʻo faʻatatau i le mea moni o le afi o le Mazda MX-5 NB o loʻo i ai le 1.8 l gafatia ma faʻagogo. Ma o le mafuaaga lava lea e tasi mo le igoa o le Alfa Romeo 158, o lona uiga o le 1.5 l ma le valu cylinders.

O le pusa lea e "liliu" le MX-5 i le 158 e aofia ai se tubular chassis, panels tino ma e oʻo atu i le fa faʻaoga faʻagogo (lea e fa "pepelo" o loʻo faʻaopoopoina e faʻataʻitaʻi ai foliga o le valu-silinder Alfa Romeo 158) . E mafai fo'i ona va'ai na faia nisi ufi e fai ai fa'ailoga taofi pei o pa'u..

Pusa Ituaiga 184, Alfa Romeo 158 kopi,

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le Mazda MX-5 e faʻaaogaina uma vaega faʻainisinia e faʻaola ai lenei faʻatusa o le Alfa Romeo 158 i le ola.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Tuuina atu le fa'ai'uga fa'amalieina, pe o le Ituaiga 184 o se auala lelei e manava ai le ola fou i totonu o le MX-5 NB na pa'u pe na o le faia o se isi ta'avale? Tuu mai ia i matou lou manatu i faʻamatalaga.

Faitau atili