Bruce McLaren: ina ua mavae lona maliu

Anonim

Leslie Bruce McLaren , na fanau ia Aokuso 30, 1937, na maliu i le uili a Can-Am i Goodwood, na o le 32 tausaga. Na maliu o ia o talavou, ae i nai tausaga na ia maua ai, sa i ai sona aafiaga tele i inisinia ma taʻaloga taʻavale.

I le faaopoopo atu i le avea ma faavae o le igoa e tasi, o Bruce McLaren sa avea foi ma se avetaavale Formula 1 (mo le tele o tausaga o le avetaavale aupito laitiiti na manumalo i se Grand Prix), inisinia ma le faavaeina o se tasi o au sili ona manumalo i le Formula. 1 Siamupini a le Lalolagi 1. E sa'o… ia McLaren.

le malosi o se taunuuga

Na soifua mai i Niu Sila, i le va o palau, mea tau faatoaga ma taavale laiti, na vave ona faailoa mai e Bruce McLaren se taleni mo masini.

Ua mae'a Bruce McLaren o le tulaga lua i lana tuuga mulimuli

Talu mai lona laʻitiiti, na faʻaalia e Bruce talavou se manaʻo mo le saoasaoa, inisinia ma se manaʻoga tele e ola i luga o le pito - matou te fai atu, i luga o le mata o le sele. E oo lava i se maʻi ponaivi na aafia ai o ia a o laʻitiiti, e leʻi mafai ona faaitiitia le manaʻoga na ia lagona e manumalo ai i tapulaa mautu.

O le taule’ale’a “pili”—e lua inisi le puupuu lona vae ona o lenei ma’i—na vave lava e pei ona ia fuafuaina. O ana i'uga lelei i suega saoasaoa i le lotoifale na ave ai o ia i Egelani, ma o iina na ia feiloai ai i se tagata taua tele mo lana galuega: Jack Brabham. O se pailate foi na soifua mai i atunuu o le palealii Peretania, mamao mamao Ausetalia.

vave ma atamai

O se taimi o igoa sili e pei o Juan Manuel Fangio, Stirling Moss, Maurice Trintignant, Giuseppe Farina, Piero Taruffi, ma le tele o isi. I le 1959 na fa'afaigaluegaina ai e le 'au a John Cooper Bruce McLaren. I lona itu, i le avea ai ma ana uo, sa ia Brabham ma Moss, e lua Formula 1 mamafa mamafa, e sili atu le poto masani nai lo ia.

Ma o le tuuga fautasi ma nei talatuu na manumalo ai Bruce McLaren i lana manumalo muamua i le Formula 1 i le Sebring Circuit, United States. O lea, na iloa ai e le lalolagi le siamupini aupito itiiti o le Formula 1 Grand Prix. I le tepa muamua, e leai se mea e mate ai o lena tama e le paleni lana savali, ma le leo o se atunuu mamao, e na o le 22 tausaga le matua ma ua uma. a'oa'oina i inisinia o le a mafai ona tata'i lona vae i le tele o le Formula 1 colossi e avea ma aveta'avale la'ititi e manumalo i se Grand Prix. Mata'ina.

Ae talu ai ona o lona atamai na faalautele atu i tua atu o auala ma taʻavale a taavale sili ona mataʻutia o le taimi, o le avea o se inisinia ma tagata fai pisinisi na faʻaalia ai e Bruce Mclaren ia lava, na faavaeina i le 1963 McLaren Motor Racing Ltd, o se tasi o au sili ona manuia i le talafaasolopito o le Fuafua 1. McLaren ua faamanuiaina toetoe lava talu mai lona amataga i le F1 i le 1966, faamaeaina i luga o le pulelaa faufale i lona tolu tausaga o gaoioiga.

O le olaga e le gata e fuaina i tausaga, ae faapea foi i mea ua ausia.

Bruce McLaren

O se olaga e tumu i manuia, lea o loʻo faʻaalia e oʻo mai i aso nei e ala i lona talatuu, ae na i ai se faʻalavelave mataʻutia i le 1970, i le taimi o se suʻega suʻega ma se taavale Can-Am i Goodwood, i le aso 2 o Iuni, 1970.

O se olaga puupuu, ae e le itiiti ifo na ola mo lena mea, e matua ese lava. E pei o luga o le ala, na faia e Bruce McLaren lona faitau sekone uma o lona olaga.

Faitau atili