Symphony mataʻutia ma le manaia: Zakspeed Ford Capri Turbo

Anonim

Ah, 80s! Miami Vice, Madonna, masalosaloga faʻaaliga vaaia ma sili atu ona manaia nai lo lena, o le Vaega 5 o le German Touring Championship na tuʻuina mai ia i matou taʻavale e malosi tele ma faʻatasi ai ma le aerodynamics e foliga mai o se taunuuga o le inu lelei i po, faʻatasi ma o le agaga faasafua .

O LE Zakspeed Ford Capri Turbo o se tasi o taavale na sili ona faailogaina le Deutsche Rennsport Meisterschaft, atonu mo le foliga, atonu mo le leo mama o se afi turbo-compressed, pe atonu foi mo nei ma ni nai mafuaaga.

I lena taimi, ina ia feagai ma ona fili i le Vaega II, na filifili Zakspeed e peti i luga o le 1.4 l turbo-compressed Cosworth afi e fai ma faavae, ma mai lena taimi na faia ai lana togafiti.

zakspeed ford capri turbo

O le taunuuga o se poloka e mafai ona gaosia 495 hp , lea e tu'ufa'atasia ma le mamafa o le fulu o le 895 kilokalama, na fa'ae'eina ai le Ford Capri i se fa'alavelave e le masani ai mo le taimi, ma e sili atu le taua nai lo lena, e mafai ona tau fa'atasi ma ta'avale e pei o le Porsche 935 po'o le BMW M1.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ae mo ... foliga fiafia o le Zakspeed Ford Capri, o mea e tutusa ma lona gaosiga e amata i luga o le taualuga ma faʻalautele atu i pou A ma C ma, lelei ... faʻaiʻu iina. O tulafono a le FIA na faʻapea ona faʻatonuina lenei matafaioi. Ae ui i lea, latou te leʻi taʻua le lautele o taavale, o lea e toetoe lava o taimi uma, o ituaiga uma na faʻalauteleina a latou taavale.

I le tulaga o lenei Ford Capri, na faʻaaogaina Kevlar e fai ma mea faufale mo panels fou ma isi elemene aerodynamic, ae o nisi faʻamatalaga o le gaosiga o taavale na tausia, e pei o le grille pito i luma, moli ulu ma moli. E ese mai i nei auiliiliga, o mea uma na toetoe lava a tele naua: o le spoiler pito i tua e latalata tele i se laulau 'ai ma faʻamau faʻafefete, faʻapipiʻi i luga ole uili pito i tua, e pei o laupapa faaseʻe.

Zakspeed Ford Capri Turbo

I le 1981, na avea ai Klaus Ludwig ma siamupini DRM ma 11 siamupini manumalo. O le taavale i le vitio o le mea lea na ave e Klaus.

Le aufaitau o la tatou vaega BANZAI! (NDR: i le taimi o le lolomiina o le tusiga) masalo latou te iloa le matagofie o le Zakspeed Ford Capri Turbo, pe a uma, o le subculture Iapani 'Bōsōzoku' na musuia e taavale na taufetuli i lenei Vaega 5 o le siamupini Siamani. O le manatu e faapea, i faiga faaIapani lelei, latou te le'i manatu ua lava ma o lea na latou taulimaina ai ma le tetele - ma a ou fai atu tetele, o lona uiga e toetoe lava o le Tusi Paia - vaega aerodynamic.

Faitau atili