Binary Vectoring: toso à la carte

Anonim

I le luasefulu tausaga talu ai, o faiga faʻapipiʻi ua tele naua. Ae i aso nei, e le lava le felauaiga po'o le taofiofia o le uili. Tufatufaina ma le faautauta ma le faautauta o le upu mata'i.

Le manatu o faiga o binary vectorization o le tuʻuina atu i uili taʻitasi le mana tonu e manaʻomia, i le taimi lelei mo le faʻatinoina lelei. O le manatu e le mafai ona faigofie ae e loloto le lavelave ona o le lavelave faaeletonika o faiga e aofia ai.

E fa'afefea ona galue le binary vectoring?

Torque vectoring e leai se mea e sili atu nai lo se fesoasoani faʻaeletoroni o lana misiona o le mataʻituina ma tufatufa atu le mana i uili, ma amanaʻia suiga e pei o le suiga o le uila, faʻataʻitaʻiga, faʻasologa o mea, malosi G ma isi faʻamatalaga e sau mai masini e faʻasoa foi e le ESP ma modules pulea traction.

O faʻamatalaga e suʻesuʻeina i milliseconds ma faʻatagaina ai le faʻaogaina o le vectorization system e otometi lava ona auina atu ma pulea tonu ma i le na o le tasi le selau o le sekone, o le torque e manaʻomia e le uili pito i tua, faʻavave le taʻavale. Ae e le gata e faalagolago i le masini afi, o le lavelave o le gaioiga o le binary vectorization system e eseese i ana galuega.

O faiga fou e fa'aogaina ai le ta'avale e fa'aoga lelei ai fa'amatalaga mai masini ABS ma ESP (e fua ai le saoasaoa ta'itasi o uili ta'itasi) ma o latou faiga e fa'alagolago i luga o mea uma i le ituaiga ta'avale a le ta'avale.

I totonu o ta'avale uili pito i luma

O le torque vectoring system o loʻo tuʻufaʻatasia i le traction control, o lona uiga, o le asymmetric distribution of torque e amanaʻia uma taʻiala o loʻo taʻua ae mulimuli ane e naʻo le gaioiga pe a faʻaogaina foi le faʻaogaina o le traction, faia o se vaega o le simulation o le loka, e pei o se mea. se eseesega e lokaina e le tagata lava ia.

A fa'atupula'ia le saoasaoa, e fa'aogaina e le faiga fa'amaufa'ailoga ESP e su'esu'e ai le mautu o le ta'avale, ma fa'alavelave ai le ESP i le maualuga o taofi pe a fa'amaonia.

I taavale uili tua

O le faiga vete e galue i se vaega i le auala lava e tasi, e pei o taavale i luma-uili taavale ma i tulaga uma e lua, o taavale e lua-uila taavale faiga ma torque vectoring faiga e le manaomia ai le lokaina eseesega, faatasi ai ma taofi o loo faia le matafaioi o le faatapulaaina o le taamilosaga o se tuuina atu uili.

I taavale uili uma

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le torque vectoring system e matua ese lava mai taʻavale e naʻo le lua uili. O iinei, o le faiga e faalagolago i luga o mea uma i luga o le fa-wheel drive module o le faiʻai o gaioiga ma e faʻatonuina le faʻatinoga o le vectorization torque.

I ta'avale ta'avale uma, o le tufatufaina o le toso i le va o au e fa'alagolago i se mea fa'ainisinia - central differential - po'o fa'aeletoroni e ala i le tele-disc clutches po'o mea uma e lua, e atili ai ona lavelave le faiga.

I le tele o ta'avale ta'avale uma e aofia ai le torque vectoring, o fa'eseesega i luma ma tua o lo'o i ai fa'amau-tisiki e tele i itu ta'itasi o le au ta'itasi ina ia mafai ai ona fesuia'i le torque fa'aogaina. I se isi faaupuga, i le faʻaopoopoga i le faʻaogaina o le taʻavale uma o loʻo pulea le vaevaega o le vaʻa i le va o axles, e mafai foi e le torque vectoring system ona pulea le tufatufaina atu o le uila i le va o uili.

I le faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o le uili uma e mafai ona fesuisuiaʻi i le va o axles ma, faʻalagolago i le faiga, mai le 0 i le 50% ma mai le 0 i le 100% o le torque. E ui e mafai e le torque vectoring system ona fesuisuiaʻi tutoʻatasi faʻatasi ma le tufatufaina atu o le vaʻa i le va o axles, o le faʻaogaina i uili taʻitasi, i le pito i luma o le 50-50% ma i se vaega mai le 0 i le 100% mo le axle tua.

O nei mea uma i le taimi moni ma i ni vaega ninii o le sekone, lea e mafai ai ona sili atu le puleaina o le fesiitaiga o torque i le va o axles, fesoasoani i le ausiaina o le malosi sili atu, pe i le lagolago malosi i tulimanu, pe i luga o le maualalo o le u'u ma mea uma ma le faʻaleleia atili o le suauʻu. , talu ai e mafai e le faiga ona faʻatautaia le traction i le taimi moni, faʻaauau ma fesuiaʻi le tuʻuina atu o le torque talafeagai i uili talafeagai, e aunoa ma le faʻaumatia o punaoa malosi.

Binary Vectoring: toso à la carte 26778_3

Eseese i tua ma le Tosi Vectoring - BMW

Faamanuiaga i le va'aiga i le fa'aeseesega o le tagata lava ia

Fa'atasi ai ma fa'afouga fa'atekonolosi talu ai nei na fa'aofiina i faiga fa'aogaina o le torque vectoring, e fa'aitiitia ma fa'aitiitia le fa'aogaina o eseesega o le lokaina o le tagata lava ia, ma le fa'aitiitia le tali atu, sili atu le mamafa o le seti, fa'asalaga fa'atau ma luga atu o le tapula'a o le na'o le mafai ona faia le fesuiaiga o le traction i le va o uili. na'o le tasi o uili e sili atu le taamilosaga pe a faatusatusa i le isi. O le tele o le taamilosaga e faʻamalosia ai le pipii totonu o le LSD ma le seti puna - o le feteʻenaʻiga i le va o nei vaega e 2 e fuafua ai le tufatufaina o le uila i le va o uili e lua ina ia latou taamilo i tulaga tutusa.

binary vectorization

Fa'atusa binary vectorization

E mafai ona tolu ituaiga eseese e poloka ai le tagata lava ia: 1-auala, 1.5-auala ma le 2-auala. Slip-lock differentials a le galue i le 1-ala faʻavavevave, poʻo le 1.5-ala faʻavavevave ma le afa-faʻavave, poʻo le 2-ala faʻavavevave ma faʻaitiitia, aʻo faʻamautinoa e maua e uili le 50% o le toso, ma puipuia ai le soona saoasaoa. o se tasi o uili e aunoa ma le toso. Torque vectoring systems e mafai foi ona galue i luga uma o le saoasaoa ma le faʻaitiitia, ae faʻatasi ai ma le lelei o le fesuiaʻiina pe oʻo lava i le tipiina atoa o le torque na tuʻuina atu i le uili ma le tele o le taamilosaga.

I le faʻavaveina o taʻavale e lua-uila, o le faʻaogaina o le vevela e galue i luga o le eseesega e pei o se eseesega tatala. O le tufatufaina o le torque e faia tutusa, ae mai le taimi e iai suiga i le traction poʻo le ulufale i totonu o pupuni ma le tele o le suiga o le eseesega i le va o uili, o le faiga e galue e ala i le tuʻuina atu o le uila i le uili e sili atu le malosi, galue faʻatasi ma le puleaina o le traction ma le ESP . I le taimi o le pa'u, talu ai e leai se eseesega i luga o le isi axle avetaʻavale, o le ESP e nafa ma le galue i luga o le uili taofi tutoatasi, pulea le faʻamatalaga e lafo i ai e masini uma.

I totonu o faiga fou e fa uili ta'avale, o le torque vectoring system e sili atu ona ta'uta'ua le sao, galue fa'atasi ma faiga uma, ae pulea e le ogatotonu o le fa-uili-avele fa'atonutonu module. O lenei module, i le faʻaopoopoga i le puleaina o le vaʻaia o le vaʻaia, e faʻatautaia foi le auala o loʻo galue ai le vectorization i le faʻavavevaveina ma le faʻaitiitia, auina atu o le torque i se auala tutoʻatasi i se tasi o uili, faʻapea foʻi ma le faitau i luga o faiga faʻatonutonu. ma le FVA mo tulaga sili ona ogaoga.

binary vectorization

Fa'agaioiga PTV i le Porsche Macan:

Faitau atili