Kia EV6. Ua uma ona matou aveina se tasi o trams e sili ona faʻamoemoeina o le tausaga

Anonim

E talitonu tagata Korea i Saute o loʻo ia i latou le tali saʻo i le ID solitulafono. mai Volkswagen ma, i ni nai masina talu ona mavae le Hyundai IONIQ 5, o le taimi o le Kia EV6 pe afai e te sau e auai i lenei "taufa'asagatau-fa'asagatau".

A o i ai i le Volkswagen Group le MEB platform o le a tautua toetoe lava o faʻataʻitaʻiga eletise uma mai Audi, CUPRA, SEAT, Skoda ma Volkswagen, i le Hyundai Group o lenei matafaioi o le e-GMP platform.

O le manatu o le faʻalauiloaina o le 23 100% faʻataʻitaʻiga eletise i luga o le maketi i le 2026 (o nisi o ia mea o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei, e aunoa ma se faʻavae tuʻufaʻatasia), o le tausaga e tuʻu ai le tasi miliona 100% taavale eletise i luga o le auala.

Kia EV6

e le taulia

Faʻatasi ai ma se foliga e le mafai ona faʻaalia (malamalama) laina o Lancia Stratos faʻapitoa, o le Kia EV6 o loʻo tuʻuina atu ia lava i le afa SUV, afa afa, afa Jaguar I-Pace (ioe, ua uma ona tolu afa ...).

I le tulaga o fua, e lava 4.70 mita umi (6 cm laʻititi nai lo le Hyundai), 1.89 mita lautele (tutusa IONIQ 5) ma le 1.60 mita maualuga (5 cm laʻititi nai lo le Hyundai) ma se matua faaloaloa 2.90 mita uili uili (pea pea. 10 cm pupuu nai lo le IONIQ 5).

I le faaopoopo atu i fua faatatau, o le mamanu togi togi i uiga. O lo'o ia i matou le mea e ta'ua e Kia o le "toe fa'aliliuga o le 'Tiger Nose' i le vaitau numera" (fa'atasi ai ma le mea'ai pito i luma ua toetoe lava a mou atu), fa'ata'ali'i e ta'uta'ua va'ai moli ulu o le LED ma le maualalo o le ea e fesoasoani e fa'ateleina le lagona o le lautele.

Kia EV6

I le talaaga, o le ata o le crossover e tumu i undulations e fesoasoani e faʻamaonia ai le umi umi, e faʻaiʻu i le pito i tua o se taunuuga o le lapoʻa tele o le LED e faʻalautele mai le tasi itu o le EV6 i le isi ma e oʻo lava i faʻaofuofu o taʻitasi. uili.

Minimalism "Scandinavian".

O le fale fa'aonaponei o lo'o i ai se foliga "savili" fa'atasi ai ma le Scandinavian minimalist dashboard ma le fa'amafanafanaga tutotonu ma nofoa fa'alelei e ufiufi i palasitika toe fa'aaogaina. O luga e tele lava ina faigata ona paʻi ma faigofie i foliga, ae faʻamaeʻaina e faʻaalia ai le lelei ma le malosi.

Ae mo le dashboard, o loʻo faʻaalia ai le lua faʻapipiʻi lelei 12.3" mata: o le tasi i le agavale mo meafaifaʻaili ma le tasi i le itu taumatau, faʻasaga laʻititi i le avetaʻavale, mo le infotainment system. O lo'o tumau pea nai fa'amau fa'aletino, aemaise lava le fa'atonutonuina o le tau ma le fa'amafanafana nofoa, ae toetoe lava o isi mea uma o lo'o fa'aogaina e le pa'i pa'i tutotonu.

Kia EV6

I luga o le EV6, ua pule le minimalism.

A o le mataupu nofoia, o le wheelbase umi "fefaatauaiga", ma le Kia EV6 ofoina le tele o legroom i le laina lona lua o nofoa. Ina ia fesoasoani i nei mea uma, o le tuʻuina o maa i luga o le fola o le taavale na fausia ai se fola mafolafola ma faʻateleina le maualuga o nofoa.

O le vaega o atopaʻu e tutusa lelei, ma le voluma o le 520 lita (e oʻo atu i le 1300 ma le nofoa pito i tua e gaugau i lalo) ma faʻaoga faigofie, lea e faʻaopoopoina le isi 52 lita i lalo o le pito i luma (naʻo le 20 i le tulaga o le le 4 × 4 version ma se afi i luma na matou suʻeina).

Faʻasaga i le tauvaga, o se voluma maualuga atu nai lo le Ford Mustang Mach-E (402 lita) ae maualalo ifo nai lo le Volkswagen ID.4 (543 lita) ma Skoda Enyaq (585). Ae ui i lea, e le ofoina atu e le au tauva a le Volkswagen Group se tamai ato ato i luma, o lea o le fuafuaga e "paleni".

Su'e lau isi ta'avale:

faatinoga o taaloga

O faʻamatalaga avanoa o le EV6 laina e naʻo le uili i tua (58 kWh maa ma le 170 hp poʻo le 77.4 kWh ma le 229 hp), ae o le suʻega suʻega na tuʻuina mai ia i matou (o loʻo i ai muamua) o le 4 × 4, i. o lenei tulaga e oo lava i lona tulaga sili ona malosi o le 325 hp ma le 605 Nm (i Potukale o le EV6 uma-uili taavale lea o le a faatauina atu e sili ona malosi, ma 229 hp).

Tau uma Kia EV6 mo Potukale

Mulimuli ane, i le faaiuga o le 2022, o se 4 × 4 EV6 GT e sili atu le malosi e auai i le aiga lea e siitia ai le aofaʻi o gaioiga i le 584 hp ma le 740 Nm ma mafai ona faʻavavevave mai le 0 i le 100 km / h i le 3.5s ma le saoasaoa maualuga. o le 260 km/h.

Kia EV6

O le laina lona lua e faʻamanuiaina mai le faʻaogaina o se tulaga faʻapitoa.

Mo le tele o le tele o avetaavale i le lumanaʻi, o le 325 hp version "na sau i totonu ma fafo" mo o latou manaʻoga, aʻo faʻatulagaina o ia lava o se tauvaga masani i le ID.4 GTX a Volkswagen.

E ui lava i le 2.1 tone o le mamafa, o le tuʻufaʻatasia o le 100hp luma ma le 225hp pito i tua e vave ona "vaai mama", faʻatagaina mo taʻaloga taʻaloga: 0 i le 100 km / h i le na o le 5.2s, 185 km / h o le saoasaoa maualuga ma , sili atu i mea uma, toe faʻaleleia mai le 60 i le 100 km / h i le naʻo le 2.7s pe mai le 80 i le 120 km / h i le 3.9s.

Ae o le EV6 e le naʻo le mana. O lo'o iai fo'i a matou faiga e toe fa'aleleia ai le malosi o lo'o fa'aogaina e ala i foe e tu'u i tua o le foeuli ina ia mafai ai e le avetaavale ona filifili i le va o tulaga e ono o le toe fa'afouina (null, 1 i le 3, "i-Pedal" po'o le "Auto").

Kia EV6
O le aveta'avale e ono tulaga toe fa'afouina e filifili mai ai, ma e mafai ona filifili i luga o ki e lua i tua o le uili (pei o pusa fa'asolosolo).

E manaʻomia e le taʻavale, e pei o trams uma, se vaitaimi o fetuunaiga, ae o loʻo i ai se mamafa faʻavasega lelei ma se tali faʻafesoʻotaʻi lava. E sili atu nai lo le taofi (tutoatasi ma uili e fa, ma le tele o lima i tua).

E ui i le mafai ona taofiofia lelei le fegasoloa'iga o le tino (o le maualalo o le ogatotonu o le kalave ma le mamafa o maa e fesoasoani), e foliga mai e popole tele pe a alu i luga o fola leaga, aemaise lava pe a faʻaogaina laina maualuga.

Kia EV6

Tasi le fa'aaliga: o se vaega lea a'o le'i gaosia ma o lo'o taumafai le au inisinia a le ituaiga Korea e fa'aitiitia le mafai e le ta'avale fa'ai'u ona fa'ateteina tagata o lo'o i ai pe a ui atu i luga o le tele o patupatu i luga o le asphalt.

400 i le 600 kilomita o le tutoatasi

E tutusa pe sili atu le talafeagai i totonu o se taavale eletise o mea uma e fesoʻotaʻi ma lona tutoʻatasi ma le saoasaoa o le saoasaoa ma iinei o le EV6 e foliga mai o loʻo i ai mea uma e faia ai se lagona lelei. 506 kilomita o loʻo folafola mai ma se maa atoa (e mafai ona latou paʻu i le 400 km pe a fai e tele auala tetele pe faʻalautele atu i le 650 i auala i taulaga), lea ma uili laiti, o le 19 ".

O le faʻataʻitaʻiga muamua lea mai se faʻailoga lautele (faʻatasi ai ma le IONIQ 5) e molia i le voltage o le 400 poʻo le 800 volts (seia oʻo mai i le taimi nei na o Porsche ma Audi na ofoina atu), e aunoa ma se faʻaeseesega ma e aunoa ma le manaʻomia e faʻaoga adapters. filifili.

Kia EV6
E mafai e le 50 kW vave ona sui le 80% o le maa ile 1h13m.

O lona uiga, i tulaga e sili ona lelei ma faʻatasi ai ma le maualuga faʻatagaina le faʻatonuina o le mana (240 kW i DC), o lenei EV6 AWD e mafai ona "faatumu" le 77.4 kWh maa e oʻo atu i le 80% o lona gafatia i le na o le 18 minute pe faʻaopoopo le lava malosi mo 100 kilomita o le avetaavale i lalo ifo o le lima minute (i le faʻataʻitaʻiga lua-uila faʻatasi ma le 77.4 kWh maa).

I se tala e latalata atu i lo tatou moni, e manaʻomia le 7h20m e faʻatumu atoa ai se Wallbox i le 11 kW, ae naʻo le 1h13m i le 50 kW vave kesi, i tulaga uma e lua e alu mai le 10 i le 80% o le malosi o le maa.

O se mea uiga ese: o le EV6 e faʻatagaina le tuʻuina atu o le bidirectional, o lona uiga, o le Kia faʻataʻitaʻiga e mafai ona molia isi masini (e pei o le ea malulu poʻo se televise i le taimi e tasi mo le 24 itula poʻo se isi taavale eletise), faʻatasi ai ma se pusa mo lena "fale" - Schuko - i le pito i lalo o le laina lona lua o nofoa).

Kia EV6

Faʻatulagaina mo le taunuu mai i luga o le maketi ia Oketopa, le Kia EV6 o le a vaʻaia ona tau amata i le 43 950 euros mo le EV6 Air ma alu i luga i le 64 950 euros mo le EV6 GT, o tau e le aofia ai tau felauaiga, faʻatagaina ma le siosiomaga. -lafoga. Mo tagata fa'atau pisinisi, ua saunia e Kia se ofo fa'apitoa o lona tau e amata ile €35,950 + VAT, tau turnkey.

Pepa fa'amaumauga

afi afi
Inisinia 2 (tasi i le au pito i luma ma le tasi i le au i tua)
mana Aofa'i: 325 HP (239 kW);

Luma: 100 hp; Tua: 225 hp

Binary 605 Nm
Fa'asalalau
Toso tu'ufa'atasi
Pusa ta'avale Pusa fa'aitiitiga o se mafutaga
Pa'u
Ituaiga ion lithium
Malosiaga 77.4 kWh
utaina
uta uta 11 kW
Atina'e uta 400V/800V (e aunoa ma se fetuutuunai)
Malosi maualuga ile DC 240 kW
Malosi maualuga ile AC 11 kW
taimi o uta
10 i le 100% ile AC (Pusa Pusa) 7:13 am
10 i le 80% ile DC (240 kW) 18 minu
100 kilomita o le laina DC (240 kW) 5 minu
La'u i luga ole upegatafa'ilagi 3.6 kW
Chassis
Fa'amalologa FR: Tutoatasi MacPherson; TR: Multiarm Tutoatasi
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tisiketi fa'avevela
Fa'atonuga fesoasoani eletise
liliu le lautele 11.6 m
Fua ma Avanoa
Comp. x Lautele x Alt. 4.695m/1.890m/1.550m
Umi i le va o le axis 2.90 m
gafatia atopa'u 520 i le 1300 lita (fa'auma pito i luma: 20 lita)
235/55 R19 (filifiliga 255/45 R20)
mamafa 2105 kilokalama
Tulaga ma taumafa
Saosaoa maualuga 185 km/h
0-100 km/h 5.2s
Fa'aaogā fa'atasi 17.6 kWh/100 kilomita
Tuto'atasi 506 km i le 670 km i le taulaga (19” uili); 484 kilomita i le 630 kilomita i le taulaga (20” uili)

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press-Inform

Faitau atili