Le sili ona mamana, faʻamalosi ma ... vaivai. I le uili o le MINI JCW GP

Anonim

Leaga e le mafai e Alec Issigonis poʻo John Cooper ona vaʻaia lenei mea MINI JCW GP (i le atoatoa, MINI John Cooper Works GP) Testosterone-loaded.

I le vaitau o le 1960, o nei tagata va'ai e to'alua o le lalolagi ta'avale na latou faia le mea sili latou te mafaia e fa'atosina ai le fa'a-Peretania matagofie (o le tagata muamua na faia le fa'ata'ita'iga, o le tagata mulimuli e nafa ma ta'aloga ta'aloga), fa'ate'ia le lalolagi o ta'aloga ta'avale i le faagasologa.

Ae o lea ua toe siitia e le MINI le pa, e pei ona molimauina i le tali atu a avetaavale o le Mercedes E-Class AMG ma le isi o le BMW M340i na foliga mai ua leiloa lo latou taulaiga ina ua latou lagonaina se tamai MINI oomiina i latou i faaata i le itu tauagavale. ala o le alatele A9, latalata tele i le aai o Munich.

mini jcw gp 2020

I nei taimi o le coronavirus, pe a toetoe lava a tuʻufua auala, o loʻo tetee pea le BMW i le 230 km / h, ae talu ai o le MINI e faʻaigoaina GP e leʻi faʻaalia ni faʻailoga o le faʻagesegese, na manaʻo le avetaavale e tuʻu le ala pe a uma ona faʻailoga le suiga. i le laina ogatotonu.

Ma i sina mea itiiti, na toetoe lava a gatete le AMG ina ua faʻalatalata mai lenei MINI JCW GP ma se leo e fetaui ma le 265 km / h ua faʻailogaina i le speedometer. , ma mafua ai le ofo mo i latou e leʻi manatu e mafai ona ia faia ni faatinoga faapena (o lona muamua "o le a nofo" i le 242 km / h).

GP, lona tolu

Le muamua MINI JCW GP (R50) na faʻaalia i le 2006, faʻatapulaʻa i le 2000 iunite. Ole numera tutusa o iunite e pei ole MINI JCW GP (R56) lona lua i le 2012. O le fou ma le tolu MINI JCW GP (F55) na faʻamoemoeina e se faʻataʻitaʻiga totoa i le 2017 Frankfurt Motor Show ma faʻaalia i le gaosiga o le gaosiga i le faaiuga. mai le tausaga talu ai, ae gata i le 3000 iunite.

O le mea lea, o lenei tupulaga fou MINI JCW GP o loʻo faia i se vaega o "faʻapitoa" taʻavale mo le mafai ona alu i tua atu o le 250 km / h (tele o tupuaga o le gafa o le pisinisi a Siamani). Ma faʻatasi ai ma faʻavavevave e fetaui, e pei ona faʻamaonia e le taʻavale e oʻo atu i le 100 km / h, lea e mafai ona lafoina i se 5.2s puupuu.

Ole sili ona malosi ole B48

O le mealilo o le B48, le 2.0 l afi mai le BMW ua uma ona tautua i le "masani" JCW, ae i lenei tulaga ma le 231 hp. O iinei, na fa'aogaina ai e le au inisinia Anglo-Siamani se turbo lapo'a fa'atasi ai ma le fa'aoso maualuga, tui fa'apitoa/rods/pistons, fa'amalosi fa'amalosi ma le fa'aleleia atili o le fa'amafanafanaga.

Mini John Cooper Works GP, 2020

Na mafua ai le faʻatupulaia o le maualuga o le gaosiga o lenei faʻauʻu e fa i le 306 hp, faʻaopoopo i le maualuga maualuga o le 450 Nm, lea e maua pea i lalo o le vae taumatau mai le 1750 rpm ma tumau pea i le 4500 rpm.

Fa'asoa i la matou nusipepa

I le taimi muamua o loʻo i ai se faʻatuai laʻititi i le "fanaina", ae o se laʻititi turbo-lag e mou atu vave ma e mafai ona aloese mai le tausia o le suiga i lalo ifo o le 2000 rpm i le taʻavale taʻaloga.

O le mea lea, o loʻo tumau pea le masalosalo e uiga i le uiga "ballistic" o lenei taavale, lea e na o le fa mita le umi ma le uili i luma, e pei ona faʻamaonia e le mea moni o le mamafa / malosi fua e naʻo le 4.1 kg / hp (faʻaaogaina se ata tietie solofanua, e pei o le i ai o se solofanua e tumu i maso ma se sosi Lilliputian i lona tua).

Mini John Cooper Works GP, 2020

306 hp ma uili taavale e lua

O le mea moni, o se tasi lea o luʻitau autu o loʻo feagai ma le 'au o inisinia o loʻo faʻatinoina le atinaʻeina malosi o le MINI JCW GP, o loʻo faʻapipiʻiina se masini faʻapipiʻi masini (faʻatupuina le poloka poloka e oʻo atu i le 31% i le taimi o le saoasaoa) i luga o le. pito i luma i le taumafai e "faʻataʻitaʻi" le tele o le mana naʻo le tuʻuina atu i uili pito i luma, e le pei o le mea e tupu i le JCW Countryman poʻo le BMW M135i ma M235i, faʻapipiʻiina i se faiga faʻataʻavalevale e fa.

mini jcw gp 2020

Manatua o se taʻaloga lea e faʻamoemoe mo naʻo avetaavale sili ona faigata ma o le mea lea, na latou malilie e totogi sili atu mo nisi "togafiti" faaopoopo - 12 afe euros sili atu, i le tulaga o le 37 na o mai i Potukale - e mafai ona avea lea ma vaega taua tele o le JCW GP.

I nisi o tulaga - e pei o le alu ese mai tulimanu lemu ma le saoasaoa malosi - e lagona e se tasi o loʻo i ai se "piʻo" i le gaioiga o le taʻavale, ona o le faigata o le taʻavale taʻavale ma le faʻamautuina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le maualuga maualuga - e oʻo lava i le GP auala, sili atu le faapalepale, o se mea saogalemu e sui i le "off" mode.

O le vaega pito sili ona lelei o le amio i nei tulaga maualuga o le manaʻoga e fesoʻotaʻi ma le auala e faʻaalia ai e le axle i luma e toetoe lava a leai ni faʻailoga o le leiloa o le uu, lea e fesoasoani foi i le 225/35 R18 paʻu.

Mini John Cooper Works GP, 2020

E ese mai i nei tulaga faʻapitoa, o le taʻavale e faʻatautaia lelei le galuega, fesoasoani e faʻasino le taavale i totonu o le piʻo, tausia le ala ma alu saʻo i fafo ma le saʻo lelei o le fai auro ma faʻaitiitia le faʻaogaina o lima o le avetaavale.

O le pito i tua e lagona foi le mautu, faatasi ai ma le fesoasoani a le apaau tua limafoai lea, i le fegalegaleaiga ma sakete pito i luma, e aoga foi i le faapipiiina o le taavale i le auala (lea e 10 mm latalata i le eleele nai lo le JCW), aemaise i le. o na saoasaoa maualuga na matou amataina ai lenei suʻega.

O taofi (faʻamalosia) e faʻaalia i taimi uma faʻailoga o le ausia o manaʻoga. Mo nisi mafuaʻaga ua faʻamalosia ai i latou pe a faʻatusatusa i latou na faʻaaogaina i le "non-GP" JCW, e tutusa ma le sili atu le mamafa o le Countryman/Clubman JCW ALL4.

mini jcw gp 2020

Otometi, tonu ma na'o

O le isi filifiliga o le a fesiligia e nisi o tagata fiafia e faatatau i le filifiliga o le valu-saosaoa otometi feaveai mo lenei lona tolu incarnation o le MINI JCW GP (o le semi-crafted muamua e Bertone, i le 2006, lona lua ua sili atu faavaa i totonu. le faagasologa o pisinisi a le BMW Group i le 2012).

E moni o lenei pusa ma le ZF saini ua uma ona faʻamaonia o se tasi o mea sili ona lelei i luga o le maketi (i le saoasaoa ma le "faitau" o le a le afi, le auala ma le saoasaoa o le taʻavale e "fesili"), e tusa lava pe faʻaaogaina i taaloga. fati. .

Mini John Cooper Works GP, 2020

Ata aiga. Ole Mini JCW GP fou fo'i e sili ona mata'utia ma sili ona vave.

Mo nisi avetaavale e mafai foi ona avea ma se fesoasoani manaia i luga o le ala, lea ua tele naua mea e manaʻomia - taofi i le mea saʻo, ala e u ai le tumutumu, faʻavavevave mai le taamilosaga e le tuai pe vave foi - e ono fa'amama le popole i le taimi sa'o o le suiga o tinoitupe, pe "luga" po'o le "lalo".

Ae, toe foʻi, o loʻo tatou i ai i le i ai o se taʻavale taʻavale o le a naʻo le manaʻo o avetaavale e iai ni nai ivi pailate (tusa lava pe le mafai ona e faʻaogaina le lima, e pei ona e faia i le muamua) ma mo ai se felauaiga tusilima e toetoe lava o taimi uma o se paaga taua e ausia le fiafia sili o le avetaavale.

mini jcw gp 2020

I lenei tulaga, o le mea sili e fai o le tuʻuina lea o le tagata filifilia i le tulaga sili ona taʻaloga o le faʻasalalauga otometi (S) poʻo le faʻatonutonuina o suiga o mea faʻaoga i foe alumini i tua o le uili, e ui lava e le faʻavaveina le faagasologa.

MINI JCW GP e le iloa po'o le a le fa'amafanafanaga

I luga o asphalts lautele ma i le tele o fati "mamao", e mafai ona iloa o le taofiga (tutoatasi McPherson i luma ma tutoatasi multi-lima i tua) o le taulaiga o sauniga faamalositino vevesi e galue ai maso: puna, faʻalavelave faʻafuaseʻi, pupuni, pa fa'amautu ma e o'o lava i lagolago o le afi...

O mea uma ua "faamaaaina" ina ia faʻateleina le mautu o le MINI JCW GP lea e ausia pea le laʻititi o le taʻavale lelei pe afai e leʻo leaga le fola.

mini jcw gp 2020

Fa'alilolilo fo'i i foliga

Faʻaitiitia le maualuga o le eleele, faʻapipiʻi aerodynamic, calipers taofi mumu e teuteu ai foi le tino (naʻo le lanu efuefu), o paipa taʻavale faʻatotonugalemu ma se faʻamaʻi apamemea o nisi ia o faʻailoga fafo e toetoe lava masani i isi taʻavale taʻavale.

E le masani ai le vaʻaia o faʻaopoopoga faʻaofuofu faʻaofuofu (i le carbon fiber reinforced plastic, "tuuina atu" e le i3 tram) e pei o na e faʻaalia ai le JCW GP ma o loʻo tuʻuina atu le ala o le ea i itu o le taavale, i le taimi lava e tasi e mafai ai ona faʻalauteleina auala i le 4 cm.

Mini John Cooper Works GP, 2020

O le dashboard o lenei MINI mataʻutia o loʻo faʻailogaina foi i le carbon applications (e ui lava e itiiti ifo le polarizing faʻaaliga vaaia nai lo fafo) ma e ala i mea faʻapitoa numera.

E pei o augatupulaga e lua ua mavae, o nofoa pito i tua ua mou atu, ma na o se pa faʻamalosi mumu e faʻapipiʻi i puipui e lua o le tino i lenei vaega, e faʻateleina ai le faʻamalosi (ma e fesoasoani foi e faʻatapulaʻa le gaioiga o soʻo se ato e mafai ona tuʻuina i ai. .

O nofoa e lua (i le ie ma le pa'u) fa'atasi ai ma le lagolago pito i tua e fa'amalosia e fetaui lelei ma le "fa'atauga fa'apitoa" o le nofoa va'alele ma fa'atautaia e fa'amautu ai tagata e to'alua e o'o lava i le fa'asolosolo solo o tulimanu ma fa'asagatau.

Mini John Cooper Works GP, 2020

O tagata e ona le MINI JCW GP i le lumanaʻi e le o naunau e tuʻuina atu se faʻamafanafanaga o le a sili atu le faʻaogaina o le taʻavale, ea malulu ma nofoa faʻavevela, ma ia faia, logoina le MINI (e aunoa ma se tau faaopoopo), ona o le faʻamatalaga masani e le aofia ai.

Po'o le a lava le tulaga, o lo latou i ai e le taofia ai i latou mai le fiafia i la latou ta'avale ta'avale la'ititi lea o lo'o fa'alogoina ai le leo o le afi i totonu o totonu (ma le itiiti ifo o mea fa'apipi'i leo) ina ia fa'aalia ai le fa'afiafiaga o le ta'avale (o paipa fa'a'ave'esea i totonu o le u'amea. uamea tuuina atu se lima fesoasoani).

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press-Inform

Faʻafou Me 26, 2020: Ole numera o iunite faʻatatau mo Potukale ua faʻasaʻo - e le 36, e pei ona matou faʻaalia muamua, ae 37.

Faitau atili