Fiat Punto. 1995 Taavale o le Tausaga Manumalo i Potukale

Anonim

O le muamua o Fiat Punto , le Uno lauiloa tele, sa tauva foi mo le ipu Ta'avale o le Tausaga i Potukale, ae le'i manumalo lava. Na maua e Fiat Punto se faʻafeiloaʻiga lelei mai le aufaasālalau ma maketi, faʻatasi ai ma le faʻaaloalogia faʻaalia e ala i le tele o faʻailoga na ausia.

E le gata i lea o le ta'ua o le Ta'avale o le Tausaga i Potukale, ae o le a ta'ua fo'i le Ta'avale Europa o le Tausaga i le tausaga lava lea, ma fa'ato'ilaloina ai le Volkswagen Polo. Ma e ui lava i le tausaga o le 1995, o le Fiat Punto o le a tuʻuina atu muamua, i le faaiuga o le 1993, taunuu i Potukale i le tausaga na sosoo ai.

O le Fiat Punto na fai ma sui o se malologa faʻafuaseʻi ma le Uno. O le mamanu sa fai si tulaga ese ma o se tasi o pito sili ona vevela o uluai feeseeseaiga ona o le maualuga o le tulaga o le pito i tua - o se mea na maua i le fanua fou o Volvo 850.

fiat punto

O laina muamua ma masani fa'aItalia na na'o le fa'atupuina o feeseeseaiga ona o foliga ma le tu'uina o le pito i tua. Na avea ma se tasi o faʻailoga faʻataʻitaʻiga a le faʻataʻitaʻiga, mulimuli i ai mo le tolu augatupulaga.

O le Fiat Punto, pei o le Uno, na toe mamanuina e Giugiaro, o ia foi na mamanuina le SEAT Ibiza (6K), o ia lava o le Taʻavale o le Tausaga i Potukale i le 1994.

O foliga sili atu ona faʻaogaina o le Uno na suia i foliga lamolemole, sili atu le suavai ma laina, faatasi ai ma le tele o loʻo faia i tino e tolu, e taʻua o le tolu ma le lima faitotoʻa, ma le convertible.

O le mea e malie ai, o le Punto Cabriolet sa i ai le saini Bertone, ma sa gaosia foi e le mulimuli, ma faʻailogaina o ia lava e le pito i tua, i se tulaga e sili atu ona masani ai ma le faʻalauteleina - toe faʻaaogaina se tasi o fofo taula i le taimi o le atinaʻeina o le Fiat. Fuafuaga a Punto .

Fiat Punto Convertible

I le faaopoopo atu i le leiloa o le taualuga, na maua ai e le Punto Cabriolet se pea fou o mata i tua.

Talu mai le 2016, o Razão Automóvel sa avea ma vaega o le taʻavale a le taʻavale a le Tausaga i Potukale

Eseesega

I le faaopoopo atu i le sitaili tulaga ese, na tausia ai le igoa Uno o se tasi o le vateatea i le vaega, ma e foliga mai o se Punto e fetaui lelei i tagata uma. Sa i ai le tele o afi e filifili mai ai, o le tele o penisini, mai le 1.1 Fire faigofie ma le 54 hp, e oʻo atu i le 1.2 ma le 75 hp ma faʻamutaina i le fana. GT point , faʻapipiʻiina i le 1.4 Turbo, na maua mai le Uno Turbo i.e., ma le 133 hp, e mafai ona faʻavavevave i le na o le 7.9s e oʻo atu i le 100 km / h ma oʻo atu i le 200 km / h, ma avea ai ma se tasi o le saoasaoa i lona vaega. Diesel, lua fesuiaiga ma le 1.7 l, faʻatasi ma leai se turbo.

Fiat Punto GT

Se'i vagana ai uili, o le Punto GT e fai si ese lava mai isi Fiat Punto, ae o le faatinoga sa i luga o se isi tulaga.

Sa leai foi se filifiliga i tulaga o faʻasalalauga - faʻaopoopo i le masani masani lima-saosaoa gearbox, se ono-saosaoa lima gearbox debuted i le vaega, lea e fetaui ma le Punto 6Speed. Ina ia faʻamaeʻaina i latou, sa i ai foi se filifiliga otometi, e ala i se pusa fesuiaiga faifaipea, ma le CVT.

Fiat Punto
Tulaga aveta'avale i le "itu sese", ae e mafai ona e vaʻaia o le tausiga o loʻo tuʻuina i foliga i fafo ua tuʻuina atu i totonu, ua manatu o se tasi o mea sili ona manaia i le vaega.

Manuia

Faatasi ai ma isi mea taua o le taʻavale faʻatasi ma le faʻamalolo tutoʻatasi i luga o axles e lua, le HSD (High Safety Drive) version, faʻapipiʻiina i meafaigaluega e faʻaoga saogalemu ai le taʻavale - lua ea, faʻatonuga, pito i tua (se seasea i le maualuga), ea malulu ma ABS. , mea faigaluega e le masani ai ile aoga ile taimi.

O le faʻaleleia o le ogatotonu o le olaga na aumaia ai se afi fou e tele-valve (16v), tulaga ese i le lautele, lea na maua mai i le 1.2 ua leva ona iloa, e faʻaalia ai se benchmark 86 hp - sili ona malosi i luga o le maketi ma lenei gafatia.

O le manuia o le Fiat Punto na vave lava, ma i totonu o le 18 masina talu ona faʻatau atu o le a faʻatau atu le 1.5 miliona iunite, e sili atu i le 3.3 miliona i le taimi o lana galuega na faʻaiʻu i le 1999, ina ua faʻalauiloa lona sui.

O le igoa Punto e tolu augatupulaga, ma le igoa mulimuli o loʻo totoe i luga o le maketi mo le umi 13 tausaga. O le faaiuga o lona gaosiga o loʻo faia i lenei tausaga, i le 2018, ma, e pei o le mea e ofo ai, o le a leai se sui tuusaʻo, o le sui mulimuli o Fiat i se vaega o le taua faʻasolopito i ai.

E te manaʻo e feiloaʻi i isi taʻavale o le Tausaga manumalo i Potukale? Na'o le mulimuli i le so'oga i lalo:

Faitau atili