Hollywood star mo le faʻatau mo le 555,000 euros. Ma, leai, e le o se ta'avale ta'aloga.

Anonim

O le tulaga masani o loʻo fesiligia, o le mea moni, o se felauaiga sili atu ona tauagafau, e ui lava e le masalomia le talafaasolopito ma le masani: o se Fiat Bartoletti Transporter mai le 1956, o le, i lona olaga toaga, sa i ai i le auaunaga a le Formula 1 au, na faia foi le talafaasolopito i le fale tifaga.

se olaga atoatoa

Na fuafuaina e felauaiga taʻavale taʻavale, o lenei lauiloa Fiat Bartoletti Transporter, lea e taʻua foi o Tipo 642, na muai faia e felauaiga le Maserati 250F o le au trident aloaia, lea, faatasi ai ma Atenitina Juan Manuel Fangio i le uili, manumalo i le World Championship o le Formula 1. o le 1957.

O le tausaga na sosoo ai, faatasi ai ma le alu ese o Maserati mai le vaega pito i luga, o le a faʻatau atu le Bartoletti i le American Lance Reventlow ma tuʻuina i le tautua a lana 'au F1 "Team America". O ai, faatasi ai ma le Scarab e le iloa ma le faatuatuaina, na ulufale pea i le 1960 World Cup, e ui ina na o le auai i tuuga e lima. O nei mea, na o le lua na mafai ona latou i ai i le amataga.

1956 Fiat Bartoletti Transporter

I le amataga o le 1964-65, na toe foi ai le loli Italia i le tauvaga, o le taimi lea o se taavale felauaiga mo le Cobra de Carroll Shelby na auai i le WSC - World Sportscar Champioship. Adventure ina ua uma ona ia toe foi atu i le Konetineta Tuai, e auauna atu i le poloaiga a le au Peretania Alan Mann Racing, lea na auai ma le Ford GT i le siamupini o le lalolagi o le vaega.

O le poto fa'akomipiuta

Faatasi ai ma le (gaoioiga) iʻuga o le olaga ua lata mai, o le taimi mo se isi komisi auaunaga, o se taavale felauaiga mo le Ferrari 275 LM tuuga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma le tele o Ferrari P - faʻataʻitaʻiga "P", o se faasologa o taavale tauvaga ma le pito i tua o le afi - a o tamoʻe le pailate tumaoti David Piper, mulimuli ane faaiʻu i le 1969-70 ma le faʻatau atu ia Steve McQueen's Solar Productions e auai i le mea o le a avea ma se tasi o ata tifaga mulimuli mo le au taʻavale, ma le tagata Amerika: "Le Mans".

1956 Fiat Bartoletti Transporter

I le fa'ataunu'uina o tiute fa'akomipiuta, o le Fiat Bartoletti Transporter ua leva ona ta'uta'ua o le a pasia e le au Peretania o Anthony Bamford ma lana au ta'avale JCB Historic, soso'o ai ma le komisi, toe fai ma ta'avale felauaiga, e le Cobra lea na umia e le tusitala o Michael Shoen. O le lafoaia, mama ma faigofie, mo ni nai tausaga, i le ea, i Mesa, o se aai e tu i le toafa o Arisona, o le a mulimuli mai.

o le toe foi mai i le ola

O le toe foi mai i le olaga o lenei tulaga masani e na o ni nai tausaga mulimuli ane, faatasi ai ma le taunuu mai i luga o le vaaiga a le American Don Orosco, o le tagata fiafia ma le aoina o tuuga Cobra ma Scarab, ma na iu lava ina maua Bartoletti, e toe maua atoatoa.

I le 2015, na faia ai le faʻatautuʻi muamua, faʻapea foʻi ma le auctioneer Bonham's, lea o le a iu ai ina faʻamaeʻaina lona faʻatau, mo se aofaiga tele: 730 afe euros.

1956 Fiat Bartoletti Transporter

I le tolu tausaga mulimuli ane, ua toe faʻatau atu le Fiat Bartoletti Transporter, toe ala mai i Bonham's, ma mo se aofaʻiga o loʻo valoia e le faʻatautuʻi maualalo: i le va o le 555 afe ma le 666 afe euros.

E leai se Ferrari i le igoa

Ae i luga o lenei Fiat Bartoletti Transporter lava ia, e tatau ona maitauina e faavae i luga o le taavale pasi Fiat Tipo 642 RN2 'Alpine' e pei o le "tuafafine" na faʻaaogaina e le au Ferrari aloaia, le Ferrari Bartoletti Transporter. I le faaopoopo atu i le afi tiso tutusa ma ono cylinders ma 6650 cm3, faatasi ai ma le 92 hp o le mana, e mautinoa ai le saoasaoa maualuga o le 85 km / h.

Ae mo le tino, na mamanuina e le faiaoga o Bartoletti mai Forli, Italia, o le na faʻaaogaina le sili atu i le 9.0 mita le umi, toetoe lava 2.5 mita le lautele ma latalata ile 3.0 mita le maualuga, e tuʻuina atu ai le gafatia e felauaiga ai le tolu. ta'avale tuuga, le tele o vaega fa'apitoa, fa'atasi ai ma se fale e mafai ona malaga ai a itiiti ifo ma le to'afitu tagata o le 'au.

1956 Fiat Bartoletti Transporter

E tusa ai ma le uluai kopi, o le Fiat Bartoletti Transporter ua le toe i ai le afi fale gaosimea, lea na suia e Don Orosco e le sili atu le faatuatuaina ma le saoasaoa turbodiesel o Bedford amataga.

Fiafia i se fetu Hollywood?…

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Faitau atili