Bloodhound SSC: taʻavale sili ona maualuga e mafai ona oʻo i le 1600 km / h i le 2018

Anonim

Ioe, latou te faitau lelei. Ole Bloodhound SSC e le o se vaalele, ae e mafai. O se tupe teufaafaigaluega fou ua toe amata ai le atinaʻeina o le taʻavale supersonic e mafai ona oʻo atu i le 1600 km / h.

E fa uili, 7.5 tone, 13.5 mita le umi ma 135,000 hp o le malosi. O le Bloodhound SSC o se taunuuga o se galuega mataʻutia, na tuʻuina atu i le 2008 e le British Richard Noble ma Andy Green, ma e naʻo ia lava le faʻamoemoe o le talepeina o le saoasaoa o le fanua. E foliga mai, o le taavale e mafai ona pasia 1050 maila i le itula, e tutusa ma le 1,690 km / h. O se faʻasalalauga faʻatekonolosi ua sili atu ona maualuga na agavaa i se tusiga tuuto, lea e mafai ona e vaʻaia iinei.

Mo mafuaaga tau tupe, o le poloketi sa i ai i "cod vai" mo sina taimi, ae o se tupe teufaafaigaluega fou ua toe amata ai le atinaʻeina o le supersonic car. O le Bloodhound SSC ua leva ona i ai i le vaega o suʻega, aʻo leʻi alu ese mo le toafa o Aferika i Saute. O le sini muamua o le manumalo i le saoasaoa o le fanua mulimuli ane i lenei tausaga, o se tulaga e patino i le Thrust SSC Ultimate, lea i le 1997 na ausia ai le 1,227 km / h. I lenei taumafaiga muamua, o loʻo faʻamoemoe foi le 'au e aoina faʻamatalaga e sili atu i le 1600 km / h, i le 2018.

Va'ai fo'i: O le tram sili ona saoasaoa i luga o le paneta e 1.5 sekone mai le 0 i le 100 km/h

E tusa ai ma faʻatusatusaga lata mai, o le saoasaoa o le 1,690 km / h e tatau ona oʻo i le na o le 55 sekone, ae o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e sili ona popole ai le au tekinisia: e oʻo lava i le aerodynamic brake ma se parachute, e lua minute seia oʻo i le taavale. ua le mafaia atoatoa.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili