Suafa lona 12 i luga o le Dakar mo Stéphane Peterhansel

Anonim

Na maeʻa e le Falani le tulaga mulimuli i le tulaga 9, na o le 7 minute mai le manumalo o Sébastien Loeb.

Mo Stéphane Peterhansel, e pei o le aso ananafi, na pau lava le mea na manaʻomia o le pulea o tulaga lamatia ma pulea le manuia na ausia i laasaga muamua. O le avetaavale i le pule o le Peugeot 2008 DKR16 na maeʻa "naʻo" ma le 9 taimi sili ona lelei, e lava e faʻamautinoa ai lona manumalo 12 i le Dakar.

Sebastien Loeb na laveaʻiina o ia lava mai se vaiaso 2 sili atu ona tauagafau ma manumalo i le 180km faʻapitoa, faʻatasi ai ma le 1m13s sili atu ia Mikko Hirvonen, lea na toetoe a le mafai ona aʻe i luga o le pulelaa i lana uluai auai. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga o taunuuga, Nasser Al-Attiyah (Mini) ma Giniel De Villiers (Toyota) na maua le tulaga lua ma le tolu tulaga atoa, faasologa. Na maeʻa le avetaʻavale Qatar i le tuai o le 34m58s mo Peterhansel, aʻo le Aferika i Saute na lesitalaina se eseesega o le 1h02m47s mo Farani.

Dakar-27

E ui i le pule a Peugeot i le vaiaso muamua o le tauvaga, na amata e Stéphane Peterhansel le Dakar i se auala faautauta, e le pei o lona uso a Sébastien Loeb. O le avetaavale Farani, o le na faia lona foliga muamua i luga o le Dakar, faateia le tauvaga i le manumalo 3 o le 4 laasaga muamua.

Ae ui i lea, na le mafai e Loeb ona faʻafetaui i tulaga sili atu ona oneone ma vaʻaia le Spaniard Carlos Sainz, manumalo i le 7th ma le 9th stages, o loʻo taulamua. Ae i luga o le tulaga 10th, na pikiina e Peterhansel le saoasaoa ma faia se tuuga toetoe lava atoatoa, e sili atu i lana au i le faʻavasegaga lautele. Mai iina, na faʻaalia ai e le Farani lona tumau ma faʻatautaia seia oʻo i le iuga, manumalo i se isi ulutala e faʻaopoopo i lana aʻoaʻoga tele.

dakar

VAAI FOI: O le auala lena na fanau mai ai le Dakar, o le malaga sili i le lalolagi

I luga o uila, e leai foi se mea e ofo ai: O le tagata tietie Ausetalia Toby Price na tulaga fa i le aso faapitoa, ma maua ai lona manumalo muamua ma le 15th i le laina mo KTM i le Dakar. O Hélder Rodrigues o le Potukale pito sili ona maualuga, ina ua uma Paulo Gonçalves, e sili ona fiafia i le manumalo mulimuli, na litaea ona o se faalavelave. O le Yamaha ti'eti'e lona tolu i le taunu'u mai i Rosario ma fa'amae'a lona 10 lona auai i le tulaga lima i le tulaga atoa.

O le mea lea, o le isi lomiga o le Dakar faaiu, lea, e pei o le tele o isi, sa i ai sina mea itiiti: lagona malosi, faatinoga maofa ma nisi le fiafia. Mo le lua vaiaso, na faʻataʻitaʻiina pailate ma masini ma mafai ai ona faʻaalia lo latou faʻataʻitaʻiga ma le faʻamaoni i le tele o ituaiga eseese o luga ma tulaga tau. Ole “World's Greatest Adventure” e fa’ai’u i le asō, ae ‘aua le popole, ua uma le tausaga fou!

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili