Stéphane Peterhansel lofituina i le tulaga 10 o le Dakar

Anonim

E pei ona ia lapataʻia, na vaʻaia e le avetaʻavale Farani le tulaga lona 10 e faʻamaonia ma manino le manumalo i le tauvaga.

E pei ona tupu i le aso ananafi, na faapuupuuina le vaega taimi mai le 485 kilomita i le 244 km, ona o le faateleina o le tafe o se vaitafe pe a maeʻa le CP5, lea na faigata ai ona pasia e pailate.

Na maua e Stéphane Peterhansel le avanoa mai le amataga, e pulea i taimi uma le pito i luma o le tuuga. I le faaiuga, na ia manumalo i le sili atu nai lo le 5 minute i luma mo Cyril Despres (Peugeot), o le e ui lava i lana faatinoga lelei na le mafai ona faʻafetaui le saoasaoa o lana 'au.

VAAI FOI: 15 mea moni ma fuainumera e uiga i le 2016 Dakar

O le tagata Spaniard Carlos Sainz, o le e oo mai i le taimi nei sa tumau pea, sa i ai se tulaga e galo ai: o le avetaavale na mafatia i se faʻafitauli o le atigipusa i lana Peugeot 2008 DKR16, lea na alu ese ai o ia mai le tuuga mo le manumalo. O le ulu o le tulaga atoa o Peterhansel, sosoo ai ma Nasser Al Attiyah (Mini) ma Giniel de Villiers (Toyota).

I luga o uila afi, na maua e le Slovakian Štefan Svitko lona manumalo muamua i lenei lomiga o le Dakar, faatasi ai ma le 2m54s avanoa i luga o Kevin Benavides. Potukale Paulo Gonçalves na maeʻa le tulaga i le tulaga 4.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili