Dakar: O le taamilosaga tele i fafo o le auala e amata taeao

Anonim

O numera ia mo le 2014 Dakar: 431 tagata auai; 174 uila afi; 40 moto-4; 147 taavale; ma 70 loli o le a i ai i le amataga o se tasi o tuuga afi sili ona faigata i le lalolagi.

Ua sauni alii ma masini e faalauiloa se isi lomiga o le Dakar, e tusa ai ma le faalapotopotoga, o le tuuga sili ona tele ma sili ona faigata i fafo-auala i le lalolagi. O fuainumera e tautala mo i latou lava, o le taʻamilosaga sili lea o le lalolagi atoa: O le faʻamaoniga o faʻamaoniga. E ui lava i lea, o le faʻataʻitaʻiga pito sili ona taua i luga o le auala i le lalolagi o le ai ai se faʻaaliga e leʻi tupu muamua i lenei tausaga: vaʻaiga eseese mo taʻavale ma uila afi. E mafua ona o auala ma auala e tau atu i le Salar de Uyuni, i le maualuga o le 3,600 mita (i le maualuga o Bolivian plateaus), e leʻi saunia mo le taʻavale o taavale mamafa.

Dakar-2014

Avetaavale o taavale ma loli e feagai ma le 9,374 kilomita, lea e 5,552 taimi, vaevaeina i vaega i Atenitina ma Chile, ae o uila afi ma quads e tatau ona aofia ai le 8,734, e aofia ai le 5,228 o taimi faatulagaina, faapea foi i le 13 laasaga, ae o se ala i Bolivia.

E tusa ai ma le faatonu o tuuga, Étienne Lavigne, o le 2014 lomiga o le Dakar o le a "umi, umi ma sili atu radical". "O le Dakar e faigata i taimi uma, o le faʻapotopotoga sili ona faigata i le lalolagi. Faatasi ai ma aso e lua o le tulaga-marathon, ua tatou toe foi i le amataga o le amio pulea i Aferika».

I totonu o taavale, o le Farani Stéphane Peterhansel (Mini) ua toe avea ma sui sili mo le manumalo. O le au Potukale Carlos Sousa/Miguel Ramalho (Haval) ma Francisco Pita/Humberto Gonçalves (SMG) e tauva foi i lea vaega. Manuia le “Portuguese armada”.

Faitau atili