Le 10 auala sili ona mataʻina i le lalolagi, e tusa ai ma le SEAT

Anonim

Mai le auala lauiloa 66, i Amerika, i le auala mataʻutia ma le mataʻutia Atlantic Road (faʻailoaina) i Nouei, e tele vaega e ave ai lou manava.

O nisi e lele i luga i tulaga maualuluga ina ua mavae le tele o mimilo ma feliuliua'i; o isi e fa'alautele mo le faitau afe o kilomita, sopoia paka, vanu, vaitafe ma mauga. E tele auala i le salafa o le lalolagi e mafai ona faia le avetaʻavale o se mea e le mafaagaloina, po o le a lava le taavale.

VAAI FOI: O auala ia e sili ona maualuga le saoasaoa faatapulaaina i le lalolagi

O le lisi o lo'o i lalo e tu'ufa'atasia ai filifiliga a tagata tomai faapitoa a le SEAT i su'ega malosi ma tumau. Faatasi ai ma le toetoe lava a le mafaitaulia numera o auala o loʻo ufiufi i le lalolagi atoa, o tagata tomai faapitoa o le faʻailoga Sipaniolo ua taunuu i se lisi faʻatapulaʻaina o 10 auala sili ona mataʻina i le lalolagi. Ia iloa:

1) Transfagarasan, Romania . O nisi e manatu o se tasi o auala sili ona matagofie i Europa. Faatasi ai ma le umi o le 90 kilomita, o lenei auala e ui atu i luga o le mauga o Carpathian. E masani ona tapunia i le va o Oketopa ma Iuni ona o le kiona. I le faaopoopo atu i lona laufanua mauoa, e iai foi le tulaga faapitoa o le ui atu i le Poenari Castle, lea e fai mai nisi o le fale o le aloalii na musuia Bram Stoker's tala Dracula.

2) Auala mai Stelvio, Italia. O loʻo iai i le maualuga e 2,757 mita, o le pito sili ona maualuga o le auala ta i le itu i sisifo o le Alps. I le faaopoopo atu i le laufanua matagofie, e lauiloa foi mo ona matau 48 i le na o le 24 km, ma le averesi o le pa'ū o le 7.6%. E iloa lelei foi e tagata tietie uila, ona o se tasi lea o auala sili ona faigata i le Tour d'Italia.

3) Auala o Furka, Suiselani. O lenei vaega na lauiloa tele ina ua uma ona avea ma tulaga mo le James Bond adventure, Goldfinger, na pueina iina i le 1964. E sopoia i le auala 19 i se tasi o 30 mauga maualuga pasi i Europa. O le nofoaga, i le ogatotonu o Swiss Alps, e mautinoa ai vaaiga mataʻina, e aofia ai ma se vaaiga o le Rhône Glacier mataʻina.

4) Auala o Napoleon, Farani. O lenei auala e 325 kilomita le umi ma o loʻo avea nei ma vaega o le N85, lea e tafe atu i Pale. Mai Golfe-Juan i luga o le Riviera i Grenoble, e sopoia le Provence-Alpes-Côte d'Azur ma le Rhône-Alpes itulagi, ma o se vaega taua foi o le auala na uia e Napoleon i lona ala e toe maua ai le nofoalii ina ua uma ona faaalu se tausaga i le tafeaga . E sopoia e le auala auala taua ma nuu matagofie foi.

5) Auala Fa'ame'a, Siamani. O lenei auala e 400 kilomita le umi mai Wüzburg i Füssen i Bavaria. E ui atu i le sili atu ma le 60 taulaga ma nuʻu, lea e mafai ai e le tagata faimalaga ona taofi e faamemelo i falesa o le falesa, maota, convents ma nuʻu matagofie anamua e pei o Dinkelsbühl, faʻapea foʻi ma tovine ma vanu i luga o le ala i le Bavarian Alps.

6) Auvai o le Ermida, Sepania. O lona 21 kilomita ua avea ai lenei vanu i Cantabria ma pito sili ona umi i Sepania. E mafai ona e o'o atu i ai e ala i le N-621 fe'avea'i ma fa'aaogaina le tele o mea e fiafia i ai ma va'aiga matagofie i luga o papa ma'a, e tusa ma le 600 mita le maualuga.

7) Auala Atelani, Nouei. O le Atlantic Road (i le ata faʻaalia) e naʻo le 8.72 kilomita le umi, faʻafesoʻotaʻi le tele o motu laiti ma alalaupapa e valu, i se tuufaatasiga atoatoa o le natura ma le inisinia. E na'o ni nai mita i luga a'e o le sami, o le Vasa Atelani tumu ma le vevesi e mafai ona avea ma se lu'itau mata'ina e o'o lava i le aveta'avale sili ona fa'atauva'a.

8) Auala 40, Atenitina. O se tasi o auala sili ona maualuga i le lalolagi, e oʻo atu i le 5000 mita i luga aʻe o le sami i le mauga o Abra del Acay. O le auala e alu i le 5,200 kilomita mai le itu i saute i le itu i matu, e alu tutusa ma Andes e ala i le 21 paka a le atunuu ma le 18 vaitafe e mataʻina tele. O le vaega e ui atu i le itu i saute o Patagonia o se tasi foi o auala sili ona tuufua i luga o le paneta.

9) Great Ocean Road, Ausetalia. O lenei auala tele e 243km e ui atu i le talafatai o Ausetalia i le setete o Vitoria ma e iai nisi o nofoaga iloga e pei o London Arch poʻo The Twelve Apostoles, o loʻo faʻafefeteina le faʻaogaina o maʻa maʻa ma oneone faʻapipiʻiina e le faitau miliona o tausaga o le tafia o le sami.Atelani i luga o papa.

10) Auala 66, ISA. Ua lauiloa foi o le "tina o auala uma", na musuia ai le tele o ata tifaga nai lo se isi lava, e pei o Easy Rider, Duel poʻo Grease. E 4,000 kilomita lona umi, e sopoia setete e fitu e sosoo ai Chicago ma Santa Monica, Kalefonia. O se tasi lea o auala e sili ona talatuu i luga o le paneta.

Na faapea mai, matou te valaaulia tagata tomai faapitoa SEAT e asiasi i le mea ua manatu le toatele o le auala sili ona lelei i le lalolagi, o le vaega o le N222 i le va o Peso da Régua ma Pinhão, po o le isi itu, o pioga ma faafeagai o Serra da Arrábida i Setúbal , pe mai Lagoa Azul, i Sintra.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili