Roborace o le tauvaga o le lumanaʻi ma 100% taʻavale tutoʻatasi

Anonim

Mo na petrolheads oe na manatu o le Formula E e lava le lototele, na fanau ai Roborace, o se tauvaga e folafola mai e toe suia le taʻavale afi. I le pito i lalo o lenei vaega fou o taavale tutoʻatasi ma afi eletise, faʻapitoa mo lenei tauvaga.

O le taʻavale fou na faʻaalia e Roborace na mamanuina e Daniel Simon, lea e le mafai ona misi le itu i le lumanaʻi - e foliga saʻo mai se ata tifaga faasaienisi - ma popolega i le aerodynamics. "O le faʻamoemoe o le fatuina o se taʻavale e faʻaaogaina le mea moni e le masani ai e leai se avetaavale ae aunoa ma le faʻafefeina o le matagofie o le taavale", o le tala lea a Daniel Simon. O faʻamatalaga e uiga i le faʻataʻitaʻiga fou e leʻi faʻaalia, ae e tusa ai ma le faʻailoga o le a mafai ona oʻo atu i le saoasaoa o le 300 km / h.

Ae mo le tauvaga lava ia, e 10 'au, e ta'i 2 ta'avale, e tutusa uma. Ae ia fa'anoanoa i latou o lo'o manatu ua matua'i fa'aumatia atoa le tulaga fa'aletagata. E tatau i 'au ta'itasi ona atia'e lana lava aveta'avale, o lona uiga, ana lava fa'atekonolosi atamai, ina ia fa'amalieina le fa'atinoga o le ta'avale ma fa'amae'a le ta'amilosaga i se taimi pu'upu'u e mafai ai - o se "taua tau algorithm".

Roborace

O taʻavale faʻaaogaina o le a mafai ona fegalegaleai le tasi ma le isi ina ia aloese mai faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻafetai i le tele o masini faʻataʻamilo i le taʻavale. E foliga mai o nisi o inisinia o loʻo aʻafia i Roborace o le a galulue foi i le faʻaogaina o tekinolosi tutusa i le gaosiga o taavale.

“O se fa'afefiloiga o ta'aloga komepiuta, ta'aloga ta'avale, tekonolosi ma fa'afiafiaga ua ta'avale uma i le tasi. Ou te matua talitonu o le lumanaʻi o taavale o le a oʻo mai i lalo i le polokalama, ma o le a fesoasoani Roorace e faʻataunuʻu lena mea.

Denis Sverdlov, Pule Sili o Roborace

O le a faʻaaogaina e Roborace le fausaga tutusa e pei o le Formula E, ma o lea, o tuuga taʻitasi - ma le umi e tusa ma le 60 minute - o le a faia i le pito i tua o suʻega o loʻo aofia ai i le siamupini o le lalolagi o nofoa eletise e tasi.

O le kalena mo le vaitau 2016/2017 e aofia ai tuuga i Long Beach (USA), Mexico City (Mexico), Buenos Aires (Atenitina), Punta Del Este (Uruguay), Lonetona (Egelani), Paris (Farani), Perelini (Siamani) , Moscow (Rusia), Beijing (Saina) ma Putrajaya (Malaysia). Roborace e tatau ona amata mulimuli ane i lenei tausaga poʻo le amataga o le 2017.

Faitau atili