Venturi VBB-3 o le tram sili ona saoasaoa i luga o le paneta: 549 km/h!

Anonim

O se manulele? Se vaalele? Leai, na'o le Venturi VBB-3, le ta'avale eletise sili ona vave i le lalolagi.

Na fuafuaina i le 2013 e se vaega o talavou suʻesuʻe a le Iunivesite o Ohio i le faiga faapaaga ma le French brand Venturi, o le Venturi VBB-3 na mamanuina ma se sini e tasi i le mafaufau: ia sasaina le saoasaoa o le fanua mo se taavale eletise. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai afi eletise e lua ma sili atu i le 3000 hp faʻatasi. O ma'a na'o ia e fa'aola ai lenei fa'ata'ita'iga e 1600 kg - o le mamafa atoa o le ta'avale e o'o atu i le 3.5 tone.

Ina ua mae'a taumafaiga e lua na le manuia e talepe le saoasaoa i le 2014 ma le 2015, o le lona tolu na mo le lelei. I le "masima" o Bonneville Speedway, Iuta, o le Venturi VBB-3 na faʻamaeʻaina vasega e lua o le 11 maila (toetoe lava 18 kilomita) ma le vaeluaga o le itula e tasi (ma mulimulitaʻia tulafono a le FIA) i le saoasaoa o le 349 km / h .

Vaai foi: Iloa tala autu o le Paris Salon 2016

I se tasi o sprints, o le Venturi VBB-3 na oʻo lava i le saoasaoa o le 576 km / h, ma e tusa ai ma le pailate Roger Schroer, e mafai ona sili atu i le 600 km / h. Manatua o le faʻamaumauga faʻavavevave mai le 0 i le 100 km / h mo se taavale eletise e a Grimsel, o se tamaʻi faʻataʻitaʻiga na atiaʻe e se 'au a tamaiti aʻoga Suiselani, ma na o le 1.5 sekone.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili