BMW 2002 Turbo. O iinei na amata ai le vaega M.

Anonim

Seʻi o tatou toe foʻi i tua i le 60s ma le 70s o le seneturi talu ai, o se taimi na faʻaalia ai e le taʻavale Siamani i le tulaga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi masani le faʻafitauli o le taua. O taavale na atagia ai le tulaga o mafaufau o tagata Siamani: latou te le fiafia uma ma ogaoga.

Afai o ni auala lelei o felauaiga? Leai se masalo. Fa'amalie ma fa'atuatuaina? Foi. Ae sa le sili atu nai lo lena. O le suiga i lenei ata fa'anoanoa e iai ni tau. Po'o le tasi na filifili mo ta'avale fa'a-Peretania e le fa'atuatuaina pe mo le "scarcer" ae tama'i ta'avale ta'aloga a Italia.

O le taimi lena o le BMW - o se fa'apuupuuga mo Bayerische Motoren Werke, po'o le gagana Potukale Fábrica de Motores Bávara - ina ua uma ona amata fausia afi, mulimuli ane uila afi ma taavale, na filifili e ulu atu i le maketi tau taavale ma le mautinoa. I se taimi lelei, sa ia faia.

BMW 2002 Turbo

Ma na faia i le 1500 faʻataʻitaʻiga, o mea uma ia o isi saloons faʻaonaponei i lena vaega, ae le o le tele, e leʻo: faʻalagolago, faʻavavevave, ma vateatea. O le 1500 e mafai ona ave ni tagata matutua se toʻalima ma se faʻamafanafanaga ma na faʻavae i luga o lenei faʻataʻitaʻiga na fananau mai ai faʻataʻitaʻiga 1600, 1602 ma le 2002 ti, tii ma Turbo atoa aiga. Ma o le mea mulimuli, le 2002 Turbo, o le mafuaaga lena o lenei malaga i le taimi ua tuanaʻi.

2002 Turbo, o se "faiga valea"

I se faapuupuuga: le 2002 BMW Turbo o se 'foafoaga valea', o se faamalositino moni i le valea.

Faʻavae i luga o le BMW 1602 ma le faʻaaogaina o le poloka 2002 tii, o le 2002 Turbo na faʻasalaina uma faʻasalalauga. I lalo ifo o le 900 kilokalama le mamafa mo le 170 hp i le 5800 rpm - o loʻo i le 70s!

BMW 2002 Turbo afi

Malosiaga na "galue lemu" sapalai e se afi fa-silinder, e na o le 2000 cm3 fafaga e le KKK turbo i le 0.55 pa e aunoa ma le dump-valve ma Kugelfischer tui masini. E pei ona fai mai tagata Pasila: Oka!

O le mea moni, o se tasi lea o faʻataʻitaʻiga muamua na aumaia le supercharging i le gaosiga o faasologa. . Seia oo mai i lena taimi, e leai se taavale na faʻapipiʻiina se turbo.

Ou te manatua o le supercharging o se tekinolosi talu mai lona amataga na faʻaagaga mo vaalele, o lea e oʻo ai lava i se lagona o le BMW - manatua lona amataga mai le vaalele - o le paionia i le faʻaogaina o lenei tekinolosi i le pisinisi tau taavale.

BMW 2002 Turbo 1973

O nei mea faʻatekonolosi hodgepodge o se taunuuga o fuainumera e oʻo lava i aso nei e faʻasiasia ai le tele o tagata taʻaloga: 0-100km/h ausia i le 6.9s ma le saoasaoa maualuga "pa'i" 220km/h.

Talu ai e le'i lava mea e fa'atupu ai le maualuga o le adrenaline, o nei malosiaga uma na "fa'amama" i le au pito i tua, e ala i pa'u laiti na mafai ai ona latou fa'atusaina le fua o se taavale toso: 185/70 R13.

Ae o le "valea" e leʻi muta ai iina-o le mea moni, ua faatoa amata. Fa'agalo turbos geometry fesuia'i, masini e tu'uina atu ai le paoa ma fa'alava lele i uaea.

BMW 2002 Turbo

O le 2002 Turbo o se ta'avale talatala e lua ona foliga: fa'alata e pei o se a'oa'o a'oga i lalo i le 3800 rpm ma mai lea taimi i lea taimi, fa'aleaga ma le ga'o e pei o se tina-to'alua ita. Ma se tina faaletulafono! O lenei amio bipolar na mafua ona o le i ai o se turbo "tuai", o lona uiga, ma le tele o turbo-lag. A'o le'i amata galue le turbo sa lelei mea uma, ae mai lava i lena taimi...se'ese. O le tausamiga o le malosi ma le paʻu mu o le a amata.

Ta'aloga i pu afu uma

Ae aua e te manatu o le 2002 Turbo na o se afi malosi i totonu o se tamai tino BMW. O le 2002 turbo o le faʻataʻitaʻiga faʻaonaponei taʻavale taʻavale o le taimi.

BMW 2002 Turbo

O le ta'avale atoa na fa'aalia le ta'aloga: tetele taofi, lautele uili fa'aofuofu ma loka i tua differential o se vaega o le afifi lea na aofia ai fo'i ta'aloga foeuli ma nofoa, turbo gauge, ta'u luma ma tua spoilers ma mulimuli ane lanu lanumoana ma mumu i luga o le taavale.

Ioe, sa'o lau faitau: fusi lanumoana ma mumu. E te le manatua lanu o se mea? E saʻo, lanu o le BMW M! Ma, o lanu e faʻatasi ma le laina taʻaloga a le BMW na faʻalauiloaina seia oʻo i le aso.

BMW M lanu

Turbo "fa'asaga i lalo"

Ae o le paʻi mulimuli o le ita, lea e faʻamaonia ai le tulaga inumaga o le pulega Bavarian ina ua latou faʻatagaina le gaosiga o le 2002 BMW Turbo, o loʻo i totonu o le faʻamatalaga "2002 turbo" i luga o le pito i luma i se auala faʻaliliu pei ... i luga o falemaʻi..

Na fai mai i lena taimi e mo isi avetaavale e iloa le 2002 Turbo mai isi faʻataʻitaʻiga i le laina ma tuʻu ai. Ioe e sa'o, e se ese! O le eseesega i le faatinoga i le va o le 2002 Turbo ma isi taavale sa faapea na lafo moni i latou i le alavai.

BMW 2002 Turbo

I le ala, o le aveina o le BMW Turbo i le 2002 na faʻavae i luga o lenei filosofia: togi isi taavale i totonu o le alavai ma sopoia ou tamatamailima e le iʻu i ai e ala i le tosoina. O se taʻavale mo tamaloloa e mafiafia 'ava ma lauulu fatafata e ...

nofoaiga puupuu

E ui lava i uiga uma ma "faaletonu" o le nofoaiga a le BMW 2002 Turbo sa puupuu. O le faʻafitauli o le suauʻu i le 1973 na faʻaumatia ai soʻo se faʻamoemoega faʻapisinisi na i ai le faʻataʻitaʻiga, ma i le tausaga talu ona faʻatau atu le 2002 "tagata faʻatau-o-pesini" Turbo, e leʻi toe gaosia, o le tausaga mataʻutia o le 1975.

BMW 2002 Turbo totonu

Ae sa tumau pea le faailoga. Le faʻailoga o se faʻataʻitaʻiga na paionia le faʻaogaina o le turbocharger ma na luluina fatu o le lumanaʻi "M" vaevaega.

O loʻo i ai i latou na tuʻuina atu le 1978 BMW M1 le igoa o le "muamua M", ae mo aʻu e leai se masalosalo o se tasi o matua faaletulafono o M Motorsport o le BMW 2002 Turbo (1973) - lea faʻatasi ma le 3.0 CSL (1971). ) na tu'uina atu le kickoff i le BMW Motorsport.

Ae o le 3.0 CSL lea na faʻamutaina e le au inisinia a le faʻailoga, o loʻo latalata atu i faʻamatalaga faʻatauvaʻa o taavale taʻavale i lena taimi nai lo le 02 Series, lea na amata ai sauniuniga muamua mo le tauvaga (faʻalauiloa i le 1961). O le talatuu o nei fa'ata'ita'iga o lo'o ola pea i fa'ata'ita'iga sili ona iloga o le BMW: le M1, M3 ma le M5.

BMW 2002 Turbo

Toe foi i le taimi nei, e leai se masalosalo e tele naua le faafetai mo le 2002 Turbo tuai. Ia soifua le vaega M! Talosia ia faʻaauau pea ona ofoina mai e le vaega taʻaloga a le BMW ia i matou faʻataʻitaʻiga mataʻina e pei o lenei i le lumanaʻi. E le o talosaga mo sina mea itiiti...

Faitau atili