O lenei MG Metro 6R4 o lou avanoa lea e maua ai se Vaega B

Anonim

Talanoa e uiga i le Vaega B o le lalolagi faʻatasi o loʻo talanoa e uiga i taʻavale e pei o Audi Quattro, Peugeot 205 T16 poʻo Ford RS 200. Ae ui i lea, i le faʻapotopotoga o le lalolagi o lenei "tausaga auro" sa i ai faʻataʻitaʻiga sili atu ona lotomaualalo ma "le iloa", e pei o le o le Mazda RX-7 po o le taavale sa tatou talanoa ai i aso nei, o le MG Metro 6R4.

E pei ona e iloa, na fanau le Vaega B i le 1982, ma pei o le tele o isi ituaiga, Austin-Rover na manaʻo e auai. Ae ui i lea, e le pei o isi faʻailoga, Austin-Rover e leʻi i ai i se tulaga lelei tau tupe, o lea ina ua filifili e fatuina lana vaega B faʻataʻitaʻiga e tatau ona ... fatufatuaʻi.

O lea la, na filifili le kamupani Peretania e faʻaaogaina le mea moni o le avea ma lagolago a Williams ma filifili e fesili ia i latou mo se lima fesoasoani (na sau mai iinei le manatu o le Vaega B o le auala Formula 1s?). Faatasi ai ma le lagolago a le Formula 1 ua mautinoa, na filifili Austin-Rover o le faʻataʻitaʻiga o le a avea ma faʻavae mo le taʻavale taʻavale e tatau ona avea ma ... Austin Metro - o le tasi lenei, o le tamaʻi nuʻu na tatau ona suitulaga i le Mini.

MG Metro 6R4
Ole tama'i MG Metro 6R4 ole peti a Austin-Rover ile Vaega B.

Ua fanau mai MG Metro 6R4

Ina ia fatuina lana vaega B faʻataʻitaʻiga, Austin-Rover na filifili mo se auala e teisi ese nai lo le tauvaga. Nai lo le filifili mo se afi fa-pe lima-silinder i-line turbo afi, Austin-Rover na filifili mo se afi faanatura aspirated V6 e tusa ma le 406 hp - leai se turbo lag ... O lenei mea o le a faʻapipiʻi i se tulaga tutotonu ma o le malosiaga na tufatufaina e. o uili e fa.

Fa'asoa i la matou Youtube channel

Fa'aigoaina MG Metro 6R4 (o le ono e faasino i le numera o cylinders, o le "R" i le mea moni o se ta'avale fa'atasi ma le fa i le numera o uili ta'avale), o le Austin Metro la'ititi i luga o steroids na fa'atumauina itiiti lava lona fa'ata'ita'iga. .sa avea ma faavae.

E ui lava ina ausia le tulaga tolu i le UK rally i le 1985, o le taʻavale laʻititi na aʻafia i mataupu faʻatuatuaina o lona uiga e leʻi maeʻa le tele o faʻasalalauga na auai ai. O le faaiuga o le Vaega B i le 1986 na avea ai ma se tasi o taavale sili ona uiga ese ma le lauiloa o le "tausaga auro" o le faʻapotopotoga.

MG Metro 6R4
Ina ua tuʻuina atu, o le MG Metro 6R4 sa avea ma ona uiga autu o le leai o se turbo-lag.

Le fa'asologa fa'atasi

E pei ona e iloa, o se tasi o tulafono mo le auai i le Vaega B o le i ai lea o se faʻasalalauga faʻatasi. O le auala lea na fanau mai ai faʻataʻitaʻiga auala, e pei o le Peugeot 205 T16, le Citroën BX4TC ma, ioe, o le faʻataʻitaʻiga o le MG Metro 6R4 o loʻo tatou talanoa ai i aso nei.

I le aotelega, 220 iunite o le MG Metro 6R4 na gaosia. O nei mea, 200 o vaega fa'aletulafono auala, ua ta'ua "Clubman". Na latou tuʻuina atu le 250 hp ma e sili atu le tutusa ma le faʻataʻitaʻiga tauvaga nai lo le Austin Metro na mafua ai.

O le MG Metro 6R4 o loʻo tuʻuina atu mo le faʻatau

O le kopi o le a fa'atautu'i e Silverstone Auctions ia Ianuari 12th o le numera 111 o le 200 auala-tulafono iunite. Na fa'atauina fou i le 1988 e Williams 'marketing department (ioe, le Formula 1 team) na fa'atau atu i le 2005 ma taunu'u mai i le 2015 i lima o lē e ona le taimi nei.

MG Metro 6R4

Fa'atau fou e Williams, o le tama'i MG Metro 6R4 na'o le 175 maila (tusa ma le 282 km) i luga o le 33 tausaga.

E ui ina 33 tausaga le matua, o lenei MG Metro 6R4 Sa laʻititi pe leai foʻi sa ia savali i lona olaga, sa na o le 175 maila (pe tusa ma le 282 km) sa ia uia. E ui i le maualalo o maila, o lenei MG Metro 6R4 na toe faʻaleleia i le 2017.

Afai e te manaʻo e faʻatau lenei tala faʻasolopito mai le Vaega B o le World Rally Championship, o le a tuʻuina atu le taavale mo le faʻatau atu ia Ianuari 12 ma le tau fa'atatau i le va o le 180,000 ma le 200,000 pauna (i le va o le 200 afe ma le 223 afe euros).

Faitau atili