VEECO Poloketi: Tuuina atu o le faʻataʻitaʻiga muamua

Anonim

O le aso 3 o Fepuari 2012 o le a alu i lalo i le talafaasolopito, e te iloa pe aisea? Aua o le aso lea na vaʻaia ai e le lalolagi le fanau mai o le uluai taʻavale taʻavale eletise Potukale!

Ia, e ui lava i nei faʻafitauli tau tupe uma o loʻo faʻalavelaveina ai Europa ma le atunuʻu, o loʻo i ai pea tagata Potukale o loʻo naunau e toe vaʻai Potukale i le pito i luga, e pei o João Oliveira, Pule Sili o le VE (Fausia o Taʻavale Faʻaeletise) , ma José Quadrado, peresitene o ISEL (Instituto Superior de Engenharia de Lisboa).

I le taimi o loʻo maua ai e le taʻavale eletise le tele ma le tele o avanoa i le vaega o taʻavale, VE, i le faiga faʻapaʻaga ma ISEL, na filifili e fausia se taʻavale eletise maualuga e foia ai fofo o loʻo avanoa i luga o le maketi. Ma o ananafi, i le Casino de Lisboa, o le faʻataʻitaʻiga muamua o lenei poloketi, le VEECO RT, na tuʻuina atu. O lenei faʻataʻitaʻiga na suʻesuʻeina ma faia e ausia ai le maualuga o le aerodynamic lelei, ma o le mea lea ua i ai le faʻasologa o trike faʻasolosolo.

VEECO Poloketi: Tuuina atu o le faʻataʻitaʻiga muamua 29677_1

O le toatele o outou o le a latou iloa e ese le foliga o lenei "mata'u vai", aua o se mea e ese mai le mea e masani ona e vaai i ai i le olaga i aso faisoo, ae o le taimi lava e te iloa ai pe aisea na faia ai e le au inisinia lenei pito i tua ma foliga vaaia o se uila afi, o le a oʻo loa ou mata. susulu ma le manao! Fai mai João Oliveira, "i le tau o le tamaoaiga o loʻo i ai nei, € 1 e mafai ai ona matou faimalaga i le 100 km"… Ia ou te fesili atu ia te oe, o ai o loʻo popole pea i le mamanu pito i tua o le taʻavale? Ou te manatu e leai se tasi…

Ae sili atu ona ogaoga, o lenei faʻatulagaga e tele mea lelei i tulaga o le aerodynamics ma le vaʻaiga o taavale. O ona uiga faʻataʻitaʻi e mafai ai ona maua le maualuga o le faʻaogaina o le aerodynamic friction coefficient ma ona o le vaapiapi pito i tua, o le faʻaogaina o le ea ma tafega e sili atu le laina i le tino atoa, o vaega faʻalavelave e laʻititi ma faʻaitiitia le toso.

VEECO Poloketi: Tuuina atu o le faʻataʻitaʻiga muamua 29677_2

O le taʻavale a le VEECO RT o loʻo fausia i le uʻamea uʻamea ma e maualalo le ogatotonu o le kalave - 70% o le mamafa i luga o le axle pito i luma ma le 30% i luga ole axle tua - faʻatasi ai ma nei uiga ma se lautele lautele pito i luma, o lenei faʻataʻitaʻiga Potukale o loʻo umia se tulaga mautu.

VEECO Poloketi: Tuuina atu o le faʻataʻitaʻiga muamua 29677_3
kiliki e fa'atele

Faʻatasi ai ma se afi faʻaosoina ma le faʻaogaina o le saoasaoa faʻaeletoroni mai le 30 kW (nominal) i le 80 kW (peak), o le VEECO o loʻo i ai se faiga faʻamalosi e mafai ai ona sili atu i le 160 km / h o le saoasaoa maualuga ma faʻavave mai le 0 i le 100 km / h i se tauagafau 8 sekone. O ma'a fou a le LiFePO4, fa'atasi ai ma malosiaga i le va o le 16 ma le 48 kWh, o lo'o pulea e se faiga fa'aeletoroni fa'apitoa ma ofo atu i lē e ona le va o le 200 ma le 400 km, fa'atatau i le gafatia o le faletupe.

Faʻatasi ai ma le gaosiga o le "maualalo", o iunite taʻitasi e faʻatau atu e tulaga ese ma eseese, ma o le itu lelei lea o se galuega maualalo, aua o tagata faʻatau e faʻatauaina oloa faʻapitoa e maua le avanoa sili e faʻapitoa ai a latou taʻavale iinei.

Ma talu ai na matou talanoa e uiga i le faʻavasegaina, ia e iloa o le VEECO e sau ma se "tagata-masini atinaʻe", o lona uiga, e sau ma se faʻamatalaga faʻamatalaga e tuʻuina mai ia i matou faʻamatalaga i luga o le saoasaoa, tulaga tau o le maa, vevela afi ma nai lo, e ofoina atu le avanoa e toe fesuia'i ai le taumafa vave po'o le toe fa'afouina.

VEECO Poloketi: Tuuina atu o le faʻataʻitaʻiga muamua 29677_4

Ae e le na'o mea uma… Faʻaopoopo i le faʻamatalaga faʻamatalaga o loʻo i ai se vaega o talosaga, lea e aofia ai le multimedia module (leitio, MP3 ma le MP4 player), o le initaneti faʻatautaia, o fuainumera fuainumera ma se GPS faʻatautaia. Ufa! Ma'eu se fa'aputuga lelei...

VEECO Poloketi: Tuuina atu o le faʻataʻitaʻiga muamua 29677_5

E taua foi le matauina o lenei taavale e mafai ona feoai i luga o auala tetele, alalaupapa, ma alalaupapa.

O tau e leʻi iloa, ae tasi le mea e mautinoa, RazãoAutomóvel e naunau e faʻataʻitaʻi le taʻavale taʻavale eletise muamua a Potukale!

Tusiga: Tiago Luís

Faitau atili