Manatua le igoa lea: SOFC (Solide Oxyde Fuel-Cell)

Anonim

O lo'o fa'atupuina e Nissan le ta'avale muamua a le lalolagi e fa'aola i sela suau'u oxide solid.

I le lumanaʻi, o le a le tekinolosi faʻamalosi e faʻaaogaina e taavale? O se tasi lea o (tele!) fesili e le'i taliina o lo'o tauivi ma le pisinisi o taavale. I le iloaina o afi afi i totonu ua faanumeraina o latou aso, ua faʻapipiʻiina e le au faʻailoga le fiaselau miliona o Euro i le atinaʻeina o isi fofo, e amata mai i le 100% taavale eletise ma le maa i isi, faʻapea foi le 100% eletise, ae o le suauu suauu o le hydrogen. Ae ui i lea, o nei fofo e lua e afaina i nisi o faafitauli.

I le tulaga o taʻavale eletise, o le tutoʻatasi o maʻa ma taimi faʻapipiʻi ua faigata ai ona faʻatinoina lenei fofo i luga o se fua tele. I le tulaga o taavale afi suauu hydrogen (e pei o le Toyota Mirai) o le faafitauli e fesootai ma: 1) le faʻatagaina o le faʻaaogaina o tane mamafa maualuga ona o le faʻafefe o le hydrogen; 2) manaʻomia le atinaʻeina o se fesoʻotaʻiga tufatufaina mai le amataga ma; 3) tau gaosiga o le hydrogen.

O le a la le fofo a Nissan?

Ole vaifofo a Nissan e ta'ua ole Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) ma fa'aogaina le bio-ethanol e fai ma fafie. Fa'amanuiaga? E le pei o le hydrogen, o lenei suauu e le mana'omia ni tane mamafa po'o ni nofoaga fa'atumu fa'apitoa. SOFC (Solide Oxyde Fuel-Cell) o se suauʻu suauu e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le tele o suauu, e aofia ai le ethanol ma le kasa masani, faʻatasi ai ma le okesene i le ea e maua ai le eletise ma le maualuga maualuga.

E faapefea ona aoga?

O le e-Bio fuel cell e gaosia ai le eletise e ala i le SOFC (electric generator) e faʻaaoga ai le bio ethanol o loʻo teuina i totonu o le taʻavale ma faʻaaogaina le hydrogen e maua mai i lena suauu e ala i le toe fuataʻiina ma le okesene o le ea, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le eletise e maua ai le eletise e faʻamalosi ai le taʻavale. E le pei o faiga masani, o le e-Bio fuel cell o loʻo i ai le SOFC (Solide Oxyde Fuel-Cell) e avea ma puna o le eletise, ma faʻatagaina ai le malosi sili atu o le malosi e mafai ai e le taʻavale ona maua le tutoʻatasi e pei o taavale afi (sili atu i le 600km).

SOFC (Solide Oxyde Fuel-Cell)

E le gata i lea, o uiga fa'apitoa o le ta'avale eletise e mafai e le ta'avale fa'atasi ai ma le e-Bio fuel cell - e aofia ai le ta'avale lemu, laina laina amata ma le saoasaoa fa'avave - fa'ataga tagata fa'aoga e fiafia i le mafanafana o le 100% ta'avale eletise (VE).

Ma bio ethanol, o fea e sau ai?

Bio ethanol suauʻu, e aofia ai mea e gaosia mai suka ma sana, o loʻo maua i le tele o aofaʻi i atunuʻu Asia ma Amerika i Matu ma Saute O le e-Bio fuel cell, faʻaaogaina le bio ethanol, E mafai ona maua ai se fofo felaʻuaʻi faʻafeiloaʻi ma maua avanoa i le gaosiga o malosiaga fa'aitulagi, lagolagoina e atina'e o lo'o iai. Faatasi ai ma le bio-ethanol system, CO2 emissions ua fa'afitia talu mai le faiga o le tuputupu aʻe o le suka, lea e gaosia ai le biofuel, e mafai ai ona maua se "Carbon Neutral Cycle", ma toetoe lava leai se faʻaopoopoga i le CO2.

Ma o le tau, o le a maualuga?

O le mea e lelei ai e leai. O tau o le fa'aaogaina o lea ituaiga ta'avale o le a tutusa ma tau o EV o lo'o iai nei. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le taimi e faʻaalu ai le suauʻu ma se gafatia tele e gaosia ai le eletise, o lenei tekinolosi o le a lelei mo tagata faʻaoga e manaʻomia le maualuga o le tutoʻatasi ma le malosi, ma mafai ai ona lagolagoina ituaiga eseese o auaunaga, e pei o le tufatufaina tele.

O le matagofie o mea fou i se "tulaga mama". Ina ua manatu le afa o le lalolagi o le alamanuia o le a mulimuli i se auala patino, faʻasalalau le hydrogen e avea ma fafie o le lumanaʻi, o se tekonolosi fou na tulaʻi mai e mafai ona tuʻuina mea uma i fesili. O taimi matagofie o loʻo i luma.

Faitau atili