Luca di Montezemolo: LaFerrari o le tumutumu o le faʻailoga Italia

Anonim

O le fale o Maranello na faatoa uma lava ona tuʻuina atu i Geneva le mea latou te manatu o lona "matagofie". Le Ferrari o Ferraris: le LaFerrari.

Ua mae'a le fa'atali. I le mae'a ai o le tele o taufa'alili - o lo'o fuga i taimi uma i fa'amatalaga fa'asalalau e masani ona fa'atasi ma le fa'alauiloa a Ferrari, na fa'atoa fa'ailoa mai ai le tama fou a le fale o Maranello. Ma o le papatisoga - ae le o le fanau mai ... - na tupu tonu lava i o matou luma, i le taimi o le Geneva Motor Show.

O le matai o sauniga, i luma o se autau tele e aofia ai le faitau selau o tusitala ma tagata pueata ma mea pueata i lima, o Luca di Montezemolo, Peresitene o le ituaiga Italia. O ona foliga na leai se avanoa mo le masalosalo: E mitamita Maranello i lana fanau. E le'i fa'atali Di Montezemolo e fai mai o le "LaFerrari" lea, po'o se fa'aliliuga moni i la tatou gagana: Le Ferrari! O le mea lea o le igoa "LaFerrari".

ferrari-laferrari-geneve1

Ae o le a iai ni finauga a LaFerrari e avea ma Ferrari o Ferraris? Tatou amata i mea fa'alelei. Ou te taʻutaʻu atu a maeʻa le afa itula e leʻi faʻalavelaveina lea na mafai ai ona ou vaʻaia, faʻalogo ma lagona le LaFerrari, tilotilo i ata ou te lagona le le fiafia i lona mamanu. Ae olaola, o laina uma ma pupuni o lau mamanu e talafeagai. Afai tatou te mananaʻo e fai faʻatusatusaga, o le vaʻaia o LaFerrari i le ata e tutusa ma le vaʻaia o se faʻaaliga o faatufugaga matagofie e ala i ata: o loʻo i ai se mea e leiloa i lenei faʻasalalauga.

O le mea moni, e lelei le mamanu. Ae masalo e le o se mea e pei ona faamoemoe nisi...

Ferrari LaFerrari

I le matata faatekonolosi, ua faʻaaogaina e Ferrari ona iloa uma. O nisi o le conservatism ua tuu ese, e moni. Ae le lava le lafoaia o le fausaga V12. O loʻo i ai pea le 12 cylinders, faʻapea foʻi ma le 6.2 lita o le gafatia e mafai ona feula i luga i le 9250rpm. O nei mea uma e faʻaalu i se iunite laʻititi ma sili atu le turbocharged, e pei ona faʻapenaina i le alamanuia.

Nai lo lena, o le "tamalii" o le afi na tuʻua e leʻi faʻaogaina ma na filifilia le afi vevela e fesoasoani i se iunite eletise, o se mea muamua mo Ferrari. O le muamua e maua ai le 789hp o le mana, ae o le lona lua e faʻaopoopoina le isi 161hp i lenei faʻatusatusaga. O le a le mea e maua ai le faʻafefe o le 950hp o le malosi. Ua matou ulufale aloaia i le fanua o "vaa va'alele"!

ferrari-laferrari

O le fa'aliliuina o lenei mea i ni numera sili atu, o le mea o lo'o lamatia o se saoasaoa mai le 0-100km/h i lalo ifo o le 3 sekone ma mai le 0-200km/h i lalo ifo o le 7 sekone. Afai e te fa'atali mo le 15 sekone, matou te fautua atu ia 'aua ne'i ave'ese ou mata mai le auala (po'o le ta'amilosaga...) aua o le taimi lea ua uma ona ta'alo i le 300km/h. O lea e 2 sekone le vave nai lo le Mclaren P1!

Ferrari LaFerrari 2

Numera e le fesoʻotaʻi ma le mea moni o le afi eletise e tuʻuina atu ai se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le faʻasolosolo faifai pea i saoasaoa uma. O lenei afi e faʻamalosia e se masini e faʻapipiʻi ai le maa e tutusa ma le mea na faʻaaogaina i le Scuderia Ferrari, lea e toe faʻafouina ai le malosi na faʻaumatia i le taimi o le taofi ma faʻaogaina uma le malosi e le o faʻaaogaina e le afi. O le faiga na faaigoaina o le HY-KERS.

I le fa'atusatusaga o le LeFerrari e 3 sekone le vave nai lo le F12 ma le 5 sekone e sili atu nai lo lona muamua, i luga o le ta'uta'ua o le Fiorano circuit, e umia e le Italian brand.

O mafuaʻaga uma mo Ferrari e faʻamaonia ai lana tama tama. Ia amata taua!

Tusitusi: Guilherme Ferreira da Costa

Faitau atili