Le Audi A5 Coupé fou, totonu ma fafo

Anonim

Na ave i matou e Audi i Ingolstadt mo le faʻalauiloaina o le Audi A5 Coupé fou i le lalolagi ma faʻafeiloaʻi i le mamanu o lenei faʻataʻitaʻiga, Frank Lamberty. E leai se uiga o le igoa ia te oe? E mafai ona e feiloai i se tasi o ana foafoaga, o le Audi R8.

Mulimuli ane, o le Audi A5 ua uma ona toe faʻafouina ma ua sauni e faʻafeagai ma ona fili Mercedes C-Class Coupé, BMW 4 Series ma, le itiiti ifo, Lexus RC. I se vaega sili ona tauva, lea e taʻalo ai ituaiga uma a latou aseta sili, o le Audi A5 faʻasalalauina o ia lava o se tauvaga ogaoga mo le taʻitaʻiga.

E LEʻI MISIA: O le matou faʻafesoʻotaʻi muamua ma le Audi A3 fou

Matou te manatua toeitiiti atoa le sefulu tausaga talu mai le faʻalauiloaina o le uluai augatupulaga o le Audi A5 i le 2007. O le mea lea, i lenei tupulaga lona lua e fou mea uma. O le A5 e fa'auluina se ta'avale fou, afi eletise fou ma fa'amatalaga lata mai ma fa'atekonolosi lagolago mo le fa'ailoga Ingolstadt.

mamanu

Ina ia talanoa e uiga i le mamanu o le Audi A5 Coupé fou, e leai se mea e sili atu nai lo se tasi o latou e nafa ma le poloketi, Frank Lamberty. I totonu o ana mataupu aoaoina tatou te maua ai le tele o foafoaga, mai le 1st tupulaga o le Audi R8, i le B9 tupulaga o le Audi A4, le tasi o loo pulea nei. E moni e le finauina le tofo, ae e aunoa ma se masalosalo o se tasi na te iloa le mea o loʻo ia talanoa ai.

Audi A5 Coupé-69
Le Audi A5 Coupé fou, totonu ma fafo 30337_2

Mai le taimi na ia tuʻuina atu ai le poloketi seia oʻo ina vaʻaia le taunuuga mulimuli, na faʻataunuʻuina, 2 tausaga ua mavae ma i totonu o le potu lea na matou amataina ai le talanoaga, na malolo ai se Audi S5 Coupé mo ata "e peiseai e leai se mea". Na amata le poloketi i le lima tausaga talu ai.

E tusa ai ma Lamberty, e tusa ai ma le Audi A4, o le Audi A5 Coupé fou e le o toe mamao ona faailogaina ai se tulaga sili atu ona lagona, ma manatu o lana galuega: ia avea ma taavale taʻavale. O moli e maualuga atu nai lo le grille e musuia e le GT, ae o le grille (Audi Singleframe) e maualalo ma lautele pe a faatusatusa i le A4.

O le pulou e faʻapea, i le ogatotonu, foliga o se V, e pei o loʻo natia se "inisinia tele". Fai mai Frank Lamberty, o lenei V-foliga e leʻi tupu muamua i Audi ma e mafai ona toe fa'aalia i fa'ata'ita'iga i le lumana'i ta'aloga ta'avale mai le Ingolstadt brand.

"O se tasi o sini autu o le faatumauina lea o le ata malosi o le augatupulaga muamua" ma fausia i luga o le talafaasolopito o le ituaiga. O le faʻamaoniga o lenei mea o le tioata faʻatusa "tafatolu" na matou maua i le pito i tua, musuia e le Audi quattro . O le fa'ailoga o le itu o lo'o alu i totonu o le ta'avale na ta'ua i lenei augatupulaga. "O le taunuuga o le tausisia o le GT coupé concept, ma se pulou umi, siʻusiʻu puʻupuʻu ma le fale agalelei", faʻamaonia Lamberty.

ta'avale ma le mamafa

Ua uma ona toe faʻafouina le taʻavale ma, e tusa ai ma Audi, faʻatagaina le Audi A5 e faʻaogaina soʻo se auala e aunoa ma se faigata. O le faʻataʻitaʻiga ua iai nei ta'avale eletise fetuutuunai.

O loʻo iai foʻi faʻaleleia atili i le mamafa o le fanua, faʻatasi ai ma le Audi A5 Coupé fou faʻaalia itiiti le 60kg i luga o le fua. I tulaga o le aerodynamic coefficient, o le taʻitaʻi i le vaega, ma le 0.25 Cx.

Lotoifale ma Tekonolosi

I totonu matou te maua ai se fale fou atoatoa, e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga fou mai le mama mama. O le mea moni o le suia o le quadrant o le Vaalele Va'alele Masalo o le mea fou a Audi sili ona lelei i tausaga (se 12.3-inisi le mata ma ata faʻataʻitaʻiga e faʻataʻitaʻi ai lau simulator e sili ona e fiafia i ai).

O le lona lua 8.3-inisi mata o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le vaalele, e pei lava o le Audi A4 fou, ae o le MMI faʻatasi ma le touchpad sa i ai foi i le valaau.

Le Audi A5 Coupé fou, totonu ma fafo 30337_3

O le Audi A5 Coupé o loʻo faʻapipiʻiina i le 4G, e mafai ona galue o se Wi-Fi hotspot ma ofoina Apple Car Play ma le Android Auto mo le tuʻufaʻatasia atoatoa ma le telefoni. Afai o le faʻalogologo i musika i Spotify o se mea moni i aso uma mo oe, iinei e mafai ona e fiafia i le Bang & Olufsen failauga ma tekinolosi 3D ma fa'aauau le faigamalaga ma se konaseti i luga o le va'a.

fesoasoani aveta'avale

Iva tausaga talu ona faʻalauiloa le uluai augatupulaga Audi A5, o loʻo matou talanoa atili e uiga i le avetaʻavale tutoʻatasi nai lo se isi lava taimi. O lenei augatupulaga fou e sau ma le lesona suʻesuʻe ma aumai mai le faʻaogaina o le folauga faʻatasi ma le Stop&Go galuega, i le Audi presense system ma le mea puʻeata faʻailoga faʻailoga.

Inisinia

Afai o le V6 petrol ma Diesel afi o loʻo i ai le quattro system e pei o tulaga masani, o lenei faiga o loʻo avanoa nei i luga o le 4-cylinder engines, ae o se filifiliga.

O LE Malosiaga tiso e i le va o le 190 hp (2.0 TDI) ma le 218 hp ma le 286 hp (3.0 TDI). Pe a faʻatusatusa i le faʻataʻitaʻiga muamua, faʻaleleia le faʻatinoga e 17% ma faʻaitiitia le faʻaaogaina e 22%.

Audi A5 Coupé-25

O le 6-saosaoa tusi tusi e mafai ona faʻaaogaina i le 4 cylinder engines ma le 218 hp 3.0 TDI, faʻapea foʻi ma le 7-speed S-tronic transmission. O le tiptronic 8-speed gearbox e fa'apitoa i masini sili ona malosi: 3.0 TDI o le 286 hp ma le 3.0 TFSI o le 356 hp o le Audi S5 Coupé.

Le softcore Audi S5 Coupé

Seia oʻo i le faʻalauiloaina o le Audi RS5 Coupé, o le Audi S5 Coupé o le pito sili ona tumu i vaitamini o le coupé Siamani. Ole afi fou 3.0 TFSI V6 e maua ai le 356 hp ma o loʻo i ai faʻasalalauga faʻatau o le 7.3 l/100 km. O le fa'agasologa masani 0-100 km/h ua mae'a i totonu 4.7 sekone.

O le a vave ona e iloa o matou lagona muamua i tua o le uili, o le taimi lea i Potukale. Na filifilia e Audi le itulagi o Douro mo suʻega auala o le Audi A5 Coupé fou ma o le a matou i ai iina e tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga muamua.

Le Audi A5 Coupé fou, totonu ma fafo 30337_5

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili