Jaguar XJS TWR Vaega A: Vintage Feline mo le faʻatau

Anonim

Matou te toe lipoti atu le faʻatau atu o se tala faʻasolopito o tuuga afi, o le taimi lenei o se pusi faapitoa na faʻafiafiaina ai le au maimoa siamupini a Europa i le vaitau o le 1980. E moni, o le Jaguar XJS TWR Group A matagofie, o loʻo faʻatau atu e JD Classics.

E oʻo mai i le taimi nei e leai se mea faʻapitoa, pe o le Jaguar XJS TWR Group A, faʻatasi ai ma le chassis numera 005 o loʻo faʻatautaia e taʻavale taʻutaʻua e pei o Tom Walkinshaw, na faʻavaeina le au tuuga fautasi TWR, Win Percy, Armin Hahne, Jeff Allam, Ron Dickson ma Martin Brundle.

O le Jaguar XJS TWR Group A o loʻo i ai se faʻamaumauga e tautala mo ia lava. E ui lava i le tala faasolopito o le itiiti o le manuia i le va o le 82 ma le 83, lea na maua ai e le XJS tulaga maualuga i agavaa, o le puleaina o taimi e leʻi faʻaalia mulimuli ane i le tauvaga, lea na faʻaauau ai faʻafitauli faʻainisinia o le faasologa eseese i le taofia o le Jaguar mai le manumalo.

Goodwood Festival of Speed 2011

Ae i le 84, ina ua maeʻa le iloiloga a le TWR ma le fesoasoani a Cosworth, na puleaina e le Jaguar XJS le vaitau ma le 7 manumalo e aofia ai le tele o taʻaloga. O lenei Jaguar XJS TWR Group A o se tasi lea o taavale mulimuli na tauva aloaia mo 'au autu ma na toe faʻaleleia atoatoa i le 1989 e le TWR, i faʻamatalaga tauvaga o le taimi. Na maua e le ta'avale se isi suiga laiti i le 2004 e Pearson Engineering ma o lo'o galue nei o se fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i.

I totonu o le vitio e mafai ona e vaʻaia muamua Jaguar Official Team avetaʻavale Martin Brundle faʻaalia le mana o le Jaguar XJS TWR Group A i le 2013 Goodwood Festival of Speed.

E aunoa ma se masalosalo, o se tupe faʻaalu lelei mo le lumanaʻi. E sili atu nai lo na o se masini e mafai ona e faʻatau ma mafaufau i ai. O le isi vaega o measina tau taavale, o se fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga o le tauvaga. Ose pusi o loo tagi pea e peiseai ua alu ese mai le falegaosimea i Browns Lane i Conventry ananafi. Faʻatasi ai ma se tau ile fesili ole pine, o lona uiga, tau i lalo o faʻatalanoaga, ua uma ona iloa o tau e sili atu i le 100 afe euros, e oʻo lava i se tau e tutusa ma le talafaasolopito o masini tutusa.

Jaguar XJS TWR Vaega A: Vintage Feline mo le faʻatau 30454_2

Faitau atili