O Mikko Hirvonen e taitaia le Rally de Portugal

Anonim

O Mikko Hirvonen, le avetaavale a Ford, na osofaia le Rally de Portugal "ma mea uma" ma o le taunuuga o se osofaʻiga manuia i le taʻitaʻi.

O Mikko Hirvonen e leʻi mo ni suiga i le faʻapitoa mulimuli o lenei aso lona lua o le Rally de Portugal. O le avetaavale Ford/M-Sport, o le taunuuga o le tulaga lona fitu e aunoa ma ni mea sese, o loo taitaia nei le tuuga faaPotukale o le World Rallys.

I luga o mulivae o Mikko Hirvonen, o se igoa e le masani ai e foliga mai na maua musumusuga i laufanua o Algarve e faia ai le Ford Fiesta RS WRC "lele". O loʻo matou talanoa e uiga ia Ott Tanak, le avetaavale Estonia o loʻo i le tulaga 2 i le aotelega, naʻo le 3.7s mai le tulaga muamua.

I le tulaga 3 e sau ai le siamupini o le lalolagi, Sebastien Ogier, pailate o le au Volkswagen. Atonu na leiloa le ta’avale a le ali’i Falani i le ta’amilosaga, fa’alavelave ona o le tulaga muamua i luga o le auala, e ui o lo’o i ai i latou o lo’o fa’apea mai ua ‘sii a’e ma le loto e Ogier lona vae’ e amata ai i se tulaga lelei atu i tulaga o taeao. I se isi faaupuga, e tatala mea uma i le fusuaga mo le manumalo mulimuli.

O se fusuaga lea ua faia nei ma le au tietie e toatolu, ina ua solomuli Jari-Matti Latvala i le Silves faapitoa, ina ua faiaina.

O le Hyundai e matua lelei lava, e tolu manumalo i le agavaa ma le Spaniard Dani Sordo o loʻo nofoia le tulaga 5 i le aotelega, i tua o Mads Ostberg, i luga o le Citroen.

O a taeao o le a aofia ai foi le aofaʻi o le ono faʻapitoa, faʻatasi ai ma ni fuaitau se lua i vaega mataʻina o Santa Clara, Malhão ma Santana da Serra.

Lalo ole fa'avasegaga lautele, ile fa'ai'uga o lenei aso lona lua:
1. Mikko Hirvonen (M-Taaloga), 1:25:05.6
2. Ott Tanak (M-Taaloga), +3.7s
3. Sebastien Ogier (Volkswagen), +6.5s
4. Mads Ostberg (Citroen), +25.6s
5. Dani Sordo (Hyundai), + 25.7s
6. Thierry Neuville (Hyundai), +42.0s
7. Henning Solberg (Ford Fiesta), +1m42.3s
8. Juho Hanninen (Hyundai), +1m58.2s
9. Andreas Mikkelsen (Volkswagen), +2m16.2s
10. Matini Prokop (Jipocar), +2m59.2s

Faitau atili