Peugeot toe foi i le Dakar i le 2015?

Anonim

Afai e toe foi mai Peugeot i le malafoni "Aferika", o le toe foi mai lea o se faailoga ua uma ona manumalo i le tuuga fa. E i ai se manumalo lona lima e oo mai?

O le faʻasalalauga Falani L'Equipe na faʻasalalau i lenei vaiaso o le a toe foʻi Peugeot i le taʻamilosaga tele o le lalolagi i fafo i le 2015: le Dakar Rally. Ae e aunoa ma se faʻamaoniga aloaia, na taʻua e le failauga mo Peugeot Sport e faapea "o se tasi lea o avanoa o loʻo matou galulue ai, e pei ona matou fuafua e auai i le tuuga a Pikes Peak Hill Climb", i faʻamatalaga i le nusipepa Farani.

Ae ui i lea, o tala fou ua amata ona faʻasalalau le autu faʻasalalau faʻasalalau i le lalolagi atoa. Fai mai nisi o le paaga sili o lenei toe foʻi mai i le "malosi" o le a avea ma Red Bull, le tele o meainu malosi na lagolagoina Peugeot i isi taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le lomiga lata mai o Pikes Peak Hill Climb.

PEUGEOT DAKAR 2015 1

Ae mo le faʻataʻitaʻiga filifilia, o le filifiliga sili ona foliga mai o loʻo faʻasino atu i se taʻavale tua-uila "buggy" faʻaosoina e le Peugeot 208 (ata faʻamaonia). I le uili, o le i ai o Carlos Sainz, o le na sainia se konekarate e tolu tausaga ma Peugeot, ua le amanaiaina. Mo le taavale lona lua, o igoa o Sebastien Loeb ma Stephane Peterhansel o loʻo faʻaalia. Ae talu ai ona o le auai o Loeb i le poloketi a Citroen i le WTCC, e foliga mai o le a le mafai e le Farani ona alu i luga o ni "dunes" i le Atacama Desert.

Manatua o Peugeot ua uma ona manumalo i le Dakar fa taimi, ma le tuai 205 Turbo 16 i le ata (i le 1987 ma le 1988), ma le 405 Turbo 16 (i le 1989 ma le 1990). I le taimi na faʻatagaina ai e tulafono faatonutonu le atinaʻeina o taʻavale e laʻititi i le Formula 1 taavale i lena taimi.

E taua le manatua:

Faitau atili