Manatua le Renault 16? 50 tausaga "i le pao o le olaga"

Anonim

O le Renault 16 na faailogaina le amataga o le filosofia "i le saoasaoa o le olaga" i le faʻailoga Farani. O se filosofia o loʻo i ai pea i le lautele o le gaosiga. O le vaiaso mai le 2015 lomiga o le Geneva Motor Show ma le 50 tausaga o le Renault 16, o loʻo matou faia se faigamalaga i lona talafaasolopito.

Talu mai le 1965, na gaosia e Renault ana faʻataʻitaʻiga uma e tusa ai ma le filosofia "i le saoasaoa o le olaga". O se filosofia e faʻaalia i faʻamatalaga laiti ergonomic ma fofo aoga e faʻamoemoe e fesoasoani ma faʻafaigofie le olaga mo tagata faʻaoga i aso uma.

O le taavale muamua na amataina lenei filosofia o le Renault 16, na tuʻuina atu i le Geneva Motor Show i le 1965, faʻatasi ai ma se mamanu fou: o se hatchback ma se faitotoa pito i tua mo le avanoa i le vaega o ato. O le tuufaatasia o le aoga ma se laina matagofie, o le Renault 16 o le taavale muamua "i le saoasaoa o le olaga".

COZ19659010101

O laina o le Renault 16 o se galuega faʻatasi e Philippe Charbonneaux ma Gaston Juchet. E pei o le mulimuli, i le faaopoopo atu i le avea ma se mamanu, o ia foi o se enisinia aerodynamics, o le Renault P-DG i lena taimi, Pierre Dreyfus, na tofia o ia e mamanuina le Renault 16's aesthetics.

FESOASOANI: 50 tausaga mulimuli ane, e ese le saoasaoa ... o loʻo matou talanoa "faanatinati" Renault Mégane RS

O lea na fanau mai ai le poloketi 115, na taitaia e Yves Georges i le itu inisinia ma Gaston Juchet i luga o le mamanu. Mo le fa tausaga, na fausia ai e le au a le Renault se fausaga e le masani ai, lea na aofia ai le tele o faʻafouga faʻainisinia i lalo o se mamanu galue.

O le vaega atopa'u sa i ai fa'atulagaga eseese e fa, fa'atasi ai ma le voluma o le 346 dm3 i le 1200 dm3, fa'afetai i le nofoa pito i tua fa'ase'e, gaugau ma fa'ate'aina. O nofoa na faʻafetaui i ituaiga uma o faʻaoga: mai le faʻapipiʻiina o se nofoa tamaititi, i se tulaga malolo ma e oʻo lava i se moega. (Faaauau i le itulau 2)

Ia mautinoa e mulimuli mai ia i matou ile Facebook

Renault-16_3

Faitau atili