Ford Ranger (2022). Ua manumalo le augatupulaga fou i le V6 Diesel ma le pusa uta tele

Anonim

O le Ford Ranger o loʻo faʻaauau pea ona avea ma se tasi o peti sili ona manuia o le North American brand, o loʻo faʻatau atu i le sili atu i le 180 maketi - o le 5th sili ona faʻatau atu pikiapu pikiapu i luga o le paneta - ma sa avea ma taʻitaʻi e le mafesiligia i le maketi a Europa, lea na ausia ai talu ai nei se faamaumauga fou o le faatauina atu ma le 39.9% sea. E leai se faaletonu o le mamafa mo le tupulaga fou…

O le siiina o le pupuni i luga o se augatupulaga fou, o le mea lea, o se taimi taua, ae e foliga mai o se mea vave: o poloaiga i Europa o le a tatala mo le tausaga, ma o uluai tiliva e na o le amataga o le 2023.

E ono maua muamua e isi maketi, ae e le o se fa'alavelave e iloa atili ai fa'amatalaga e uiga i le Ford Ranger fou lea e folafola mai le tele o mea: sili atu tekinolosi ma foliga, ma e leai se fa'aletonu o le V6 turbo Diesel fou.

2022 Ford Ranger Wildtrack
2022 Ford Ranger Wildtrack

I le ata o le F-150

Mai fafo, e faigofie lava ona iloa le eseesega o le tupulaga fou mai le taimi nei, maitau se vaʻaiga faʻatatau i le masiofo o Ford pickups, o le F-150 sili ona tele ma sili ona mataʻina (lea o le pikiapu sili ona faʻatau atu i le lalolagi).

O lenei auala e sili atu ona manino i luga o foliga o le Ranger fou, lea o le moli (LED matrix) ma le grille e fausia ai se seti sili atu ona tuʻufaʻatasia ma tuʻu saʻo, faʻaalia ai le saini malamalama fou i le "C". E fa'apea fo'i moli i tua e iai se saini fa'akalafi e latalata i moli o le ulu, mo le sili atu o le fealofani.

2022 Ford Ranger Wildtrack

I luga o le itu, o le tele o mea faʻapipiʻi e faʻamaonia, pe o le laina o tauau, faʻailogaina i se pito, poʻo le pito i luga o faitotoa o le "eli", sili atu ona faigata ma faʻapitoa nai lo lona muamua.

O le aofa'i atoa o le Ranger fou e ese foi i se vaega mai lona muamua. O le "sese" e mo le pito i luma sili atu le maualuga, faʻateleina le uili i le 50 mm, faʻapea foʻi ma le lautele lautele, faʻapea foʻi ma le 50 mm lautele.

suiga i totonu

O le oso i totonu o le fale o le Ford Ranger fou e tu mai ai lona mamanu e mafai ona avea ma se taavale masani, faatasi ai ma le faailoga o Amerika i Matu o loʻo faʻaalia ai le "smooth touch and first-rate materials" poʻo le fou otometi filifili masini "e-shifter. ”, fa'atasi ai ma fua fa'atatau.

2022 Ford Ranger Wildtrack

E pei ona matou vaʻaia i le Mustang Mach-E, o le paʻu paʻu saʻo fou, faʻatulagaina i le ogatotonu ma le tele o le lapopoa (10.1″ poʻo 12″) e taulaʻi atu ai le mafaufau uma, "faʻamamaina" le dashboard o le tele o faʻamau. O fa'atonuga fa'aletino o le faiga o le tau e tumau pea, peita'i, e ui ina la'ititi fa'amau nai lo le taimi muamua.

E leai foi se mea e teu ai: o loʻo i ai se pusa totigilima pito i luga i luga o le dashboard, o se vaega i le faʻamafanafanaga tutotonu ma vaega i faitotoʻa, o se nofoaga e teu ai ma faʻapipiʻi le telefoni e ala i le induction, ma e oʻo lava i vaega i lalo ma tua o nofoa pito i tua.

Tele tekinolosi ma feso'ota'i

Ae o totonu fou e le muta i foliga sili atu ona faʻapitoa. O le Ranger fou o loʻo faʻapipiʻiina foʻi i le Ford's latest infotainment system, le SYNC 4, e mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, leo leo poʻo faʻafouga mamao.

2022 Ford Ranger Wildtrack

360 Meapueata.

O le SYNC 4 e sau foʻi ma se lau e faʻamaonia i luga o auala ma faʻataʻitaʻiga auala e mafai ai ona e mataʻituina, mo se faʻataʻitaʻiga, le filifili faʻamalosi, taʻavale, faʻamau ma taʻavale tulimanu o le taʻavale. E leai se meapueata 360º o misi.

O le fesoʻotaʻiga o le a faʻamaonia, e pei ona masani ai, e le FordPass Connect, lea pe a faʻafesoʻotaʻi i le FordPass application, e mafai ai ona amata mamao pe siaki le tulaga o le taʻavale, faʻapea foʻi ma galuega e pei o le tatalaina ma le tapunia o faitotoa mamao e ala i le telefoni.

Fou ile foliga ole V6

Ole Ford Ranger ole a fa'alauiloa muamua ile tolu afi tiso. E lua oi latou o loʻo tuʻufaʻatasia mai le Ranger o loʻo i ai nei, faʻasoa le poloka EcoBlue e fa-cylinder ma le 2.0 l gafatia, i ni eseesega eseese se lua: ma le tasi pe lua turbos. O le afi lona tolu e fou.

Ford Ranger 2022 laina
Agavale i le taumatau: Ford Ranger XLT, Taaloga ma Wildtrack.

O lenei mea fou e sau i foliga o se V6 iunite ma le 3.0 l o le gafatia. O le mea e leaga ai, i le taimi nei, e leai se mana ma torque fuainumera ua tuʻuina atu i luma mo soʻo se afi. Ae e le o se mea e ofo ai pe a filifilia lenei 3.0 V6 fou mo le isi Ford Ranger Raptor, lea e tagi atu mo le tele o le malosi.

Ae o le aafiaga fou o lenei afi malosi e mautinoa lava e suitulaga i le faaopoopoga, mulimuli ane, o se plug-in hybrid powertrain e leʻi tupu muamua - ioe, o le Ford Ranger fou o le a faʻaaogaina foi le eletise.

2022 Ford Ranger Ta'aloga

2022 Ford Ranger Ta'aloga

E leai fo'i ni fa'amatalaga e uiga i lenei fuafuaga fa'aeletise i le lumana'i, ae o lo'o aga'i mai, e pei ona mafai ona tatou aoina mai le fa'amatalaga a Ford: "O se fa'avaa pito i luma o le vai e maua ai le tele o avanoa i totonu o le afi afi mo le V6 powertrain fou ma fesoasoani i le Ranger e saunia mo le lumana'i. mauaina o tekinolosi fa'aola fou."

Paleni maaleale i le va o le mafanafana ma le amio

O pikiapu i aso nei e sili atu nai lo "galuega solofanua" ma e fa'atino ai fo'i galuega faaleaiga ma taimi paganoa, o le mea lea e taua ai le ausia o se paleni malosi lelei i le va o mana'oga eseese o fa'aoga ta'itasi.

2022 Ford Ranger Wildtrack

Ina ia ausia lena sini, na toe faʻatulagaina e Ford le faʻalavelave faʻafuaseʻi i tua i fafo o sui o le taʻavale, fai mai o lenei suiga na fesoasoani e faʻaleleia tulaga faʻamafanafana.

Mo le tele o le fa'aoga, o le sili atu le maualuga o le axle pito i luma na matou ta'ua muamua e mafai ai ona sili atu le maualuga o le osofa'iga, ae o auala lautele e mafai ai ona sili atu le faʻaogaina i le faʻaogaina o auala.

2022 Ford Ranger Wildtrack

O le Ranger fou ua fa'apipi'iina fo'i i faiga ta'avale e fa uili e lua. Se faiga fa'aeletonika fa'asolo-i-le-lele po'o se faiga fou fa'a-uili uma fa'atasi ma se faiga seti-ma-galo.

le pusa uta

O le talanoa e uiga i pikiapu ae le o le talanoa e uiga i le pusa uta e pei o le "alu i Roma ae le vaai i le Pope". Ma i le tulaga o le Ford Ranger fou, o le pusa uta e faʻaalia ai le tele o fofo e faʻateleina ai lona faʻaogaina ma le faʻaogaina.

I le amataga, o le faateleina o le lautele o le Ranger fou na atagia foi i le lautele o le pusa uta, maua 50 mm. O lo'o iai fo'i se fa'alava puipui palasitika fou ma mea fa'aopoopo fa'apipi'i o lo'o i luga o alavai uamea. E leai se mea e leai se moli, faʻapipiʻi i ala i totonu o le pusa uta.

2022 Ford Ranger XLT

Ufi o ato ato e fai ma laulau faigaluega

E iai fo'i mea fa'apipi'i mo fale'ie ma isi mea fa'aoga, o lo'o natia i tafatafa o le atigipusa ma luga o le si'usi'u. E fou fo'i se faiga e pulea ai uta ma vaeluaga ma se faiga fa'amau fa'atasi ai ma vaipuna e sili atu ona tete'e e fa'apipi'i i fa'amau fa'amau i itu ta'itasi o le pusa uta.

O le siʻusiʻu e le naʻo le faʻaogaina o le pusa uta, ae mafai ona avea o se laulau faigaluega feaveaʻi, e iai se pule faʻatasi ma faʻamau mo le fuaina, pipii ma tipi mea fau fale. Ma o le mauaina o le pusa uta na faʻafaigofie, e pei ona faʻaalia e Anthony Hall, le Ranger's Vehicle Engineering Manager.

“Ina ua matou feiloai ma a matou tagata faatau ma vaavaai atu ia i latou e fe'a'ei i totonu o le pusa uta, sa matou vaaia se avanoa tele mo le faaleleia.

O le musumusuga lena e fausia ai se laasaga tu'ufa'atasia i tua o pa'u pito i tua o le augatupulaga fou Ranger, e fausia ai se auala malosi ma sili atu ona mautu e maua ai le pusa uta."

Anthony Hall, Ranger Vehicle Engineering Manager.
2022 Ford Ranger Wildtrack
O le laasaga e fesoasoani ia te oe e te aʻe ai i totonu o le pusa uta o loʻo vaaia iinei, i tua o le uili pito i tua.

O afea e taunuu ai?

E pei ona matou fai atu i le amataga, o le taunuu mai o le Ford Ranger fou i Europa e mamao lava. O gaosiga e amata ile 2022, i Taialani ma Aferika i Saute, faʻatasi ai ma oka i Europa naʻo le faʻamoemoe mo le faʻaiʻuga o lena tausaga, ma o uluai tiliva e na o le 2023.

E umi le faʻatali, ae mo i latou e le mafai ona faʻatali, talu ai nei na matou vaʻaia ai ni lomiga fou e tolu Ford Ranger o loʻo faʻatau pea i luga o le maketi - Stormtrak, Wolftrak ma Raptor SE - e mafai e Guilherme Costa ona faʻataʻitaʻi, i se faʻafesoʻotaʻi muamua. , i Sepania. Ina ia le leiloa:

Faitau atili