Toyota ulufale i le mini turbo poloka taua ma le 8NR-FTS

Anonim

O le taua i le fanua o poloka penisini laiti lapopoa e faʻaaoga ai le turbo ma tui tuusaʻo ua faʻateleina le malosi. Toyota, o se tasi o gaosi oloa tele i le lalolagi, e le mafai ona tuua ma auai i le pati ma le poloka fou 1.2 D-4T.

I luga o lau kata pisinisi - faitau pepa faʻapitoa - e iai le matou poloka 1196cc, e mafai ona atiaʻe 116 solofanua i le 5200rpm ma le mama e oʻo atu i le 5600rpm. Ae mo le torque, o le maso o lenei tamai poloka o loʻo faʻatusalia e le 185Nm faʻaaloalogia, lea, o se taunuuga o lana tamai turbocharger, o loʻo avanoa, e le o toe mamao i le 1,500rpm ma faʻatumauina le malosi afeleti e oʻo atu i le 4000rpm, faʻatagaina mo se tomai manino o punaoa mo pulega maualalo ma feololo.

Ae ina ia ausia nei tulaga taua, na toe mafaufau e inisinia Toyota nisi o tulaga faʻapitoa, e pei o lana lava taamilosaga. E feteenai ma le tulaga masani i totonu o le alamanuia, e leʻi faʻaogaina e Toyota se fofo ma se taamilosaga Otto (sili atu ona masani i totonu o le fale gaosi oloa), ae o se afi faʻatasi ma se Atkinson cycle - vaʻai le vitio faʻamalamalamaga i le pito o le tusiga.

O le lelei o lenei ta'amilosaga o le vevela, ma e mafai ona o'o atu i le 36% sili atu le lelei i lenei tulaga nai lo se afi fa'atusa Otto cycle. Ae e le na o le pau lena, o le suiga fou ole valve timing VVT-iW e mafai ai ona faʻataunuʻuina i taimi uma le taamilosaga Atkinson, ma faʻateleina ai le maualuga o le faʻalauteleina o le maualuga nai lo le maualuga o le faʻamalosi o lenei poloka laiti, o le 10.0: 1.

toyota-8nr-fts-12l-turbo-engine-detailed_3

O le turbocharger o loʻo faʻaaogaina e Toyota o se taʻavale e tasi (single inlet) mo le 4 cylinders e fesoasoani i le vai-cooled exhaust manifold, lea e mafai ai ona sili atu le tali atu o le afi ma le maualuga maualuga. I luga o le pito i totonu, sa galue le tagata aoina e tuʻuina atu se vortex i le tafe o le ea lea e mafai ai ona faʻafefiloi sili atu le tutusa ma le suauu.

I le faʻataʻitaʻiga, o lenei poloka fou, lea o le a faʻaalia i le Toyota Auris faʻafouina, o le a mafai ona faʻaaogaina le averesi o le 4.7l / 100km.

Toyota ulufale i le mini turbo poloka taua ma le 8NR-FTS 32263_2

Ia mautinoa e mulimuli mai ia matou Facebook ma Instagram

Faitau atili