tusi tatala i la'u taavale muamua

Anonim

La'u pele Citroën AX,

‘Ou te tusi atu ‘iā te oe i le fa‘ai‘uga o nei tausaga uma, auā ‘ua ‘ou misia lava ‘outou. Na ou faafesuiai oe, la'u soa o le tele o mea tutupu, o le tele o kilomita, mo lena veni Suetena.

Taumafai e malamalama ia te aʻu. Sa i ai le ea malulu, foliga sili atu musele, ma se afi malosi. Na e faia le tele o folafolaga ia te aʻu na iu ai ina ou faʻatau oe. O le mea moni, na ia ofoina mai ia te aʻu mea e te leʻi moemiti e ofoina mai ia te aʻu. Ou te ta'uta'u atu o na masina muamua o le taumafanafana e manaia tele, o le ea malulu na matua'i suiga tele ma o le sili atu le malosi o le afi na vave ai a'u gaioiga.

Ou te le iloa pe o e taʻavale pea pe ua e mauaina "malologa e faʻavavau" i totonu o se nofoaga faʻatau taavale.

E lē gata i lea, ua suia loʻu olaga. Na umi le malaga, o malaga i iunivesite na fesuiai mo malaga i galuega, ma ua faateleina le manaomia o avanoa. Na ou sui ae sa e tutusa lava. Sa ou manaʻomia sina mautu teisi (lou tua…) ma le toʻa (lou leo leo…). Ona o nei mafuaaga uma na ou suia ai oe. I totonu o la'u faletaavale e na'o le avanoa mo le taavale e tasi.

E leʻi umi mulimuli ane na amata ai faafitauli. Talu mai lena taimi, o taimi uma lava ou te vaʻai ai i se Citroën AX ou te mafaufau ia te oe ma a matou mea na tutupu. Ma o le taimi lena na amata ai ona faaletonu mea. Na ou taumafai e toe faʻafoʻi i laʻu "Suetena" taimi fiafia na ou maua ma oe, ae e le o le mea lava e tasi.

O oe o se salu, e pulea tele o ia. Faatasi ai ma oe sa ou i ai i loʻu lava tulaga lamatia, faatasi ai ma ia ou te i ai i taimi uma le faʻaogaina o faiga faʻaeletoroni. Sa ia te oe le faʻauluina mama, o loʻo i ai le faʻauluina faʻafefe. E le o oe o se ta'avale ta'aloga sili - e le'i fa'aolaina e lau afi le sili atu i le 50 hp. Ae o le auala tuuto na e aʻe ai i le taamilosaga i luga o auala lona lua na matou malaga ai e suʻe na pioga (ma o a pioga!), o lona uiga, i loʻu mafaufau, sa ou i luga o se mea e sili atu le malosi.

O le asō, faatasi ai ma loʻu olaga ua sili atu ona mautu, ua ou toe sailia oe. Ae ou te le iloa se mea e uiga ia te oe, o le mea e leaga ai, matou te le toe laasia "mo moli" i luga o le auala. Ou te le iloa pe o e taʻavale pea pe ua e mauaina "malologa e faʻavavau" i totonu o se fale fasi taavale - pili, pili, pili!

Ou te fia tau atu ia te oe o loo ou toe sailia oe. Ou te fia iloa po o fea e te alu i ai, pe o a mai oe… o ai na te iloa pe le o toe iai ni nai afe o isi kilomita e mafai ona laasia faatasi. Talosia! I soo se tulaga, o oe ma o le a avea pea ma aʻu taavale muamua.

Mai se avetaavale e le faagaloina oe,

Viliamu Costa

FAAMANATU: I le ata faʻailoga, o loʻo i ai ni tagata e toʻalua i lenei tala fiafia o "fa uili" i le aso na latou vaeluaina ai. Talu mai lena taimi, ou te leʻi toe vaʻai lava i laʻu AX. Sa ta'u mai e sa'u uo sa ia vaai ia te ia i tafatafa o Coruche (Ribatejo). Ou te oti foi lo'u lauulu.

Faitau atili