Aveese le faʻamaʻaʻa: o le a le malosi moni o le M5 fou?

Anonim

Aveese le faʻamaʻaʻa: o le a le malosi moni o le M5 fou? 32559_1

Matou te iloa o faʻailoga i nisi tulaga - e le o mea uma - e fiafia e fai sina "faʻatauga fatufatuaʻi". E ala i le "faʻatauga fatufatuaʻi" e malamalama e faʻateleina uiga ma faʻamatalaga o au oloa ina ia faʻaleleia ai. E pei ona tatou iloa, o se tasi o mea e sili ona aʻafia ai le faʻatauina o taavale i nisi maketi o le numera maualuga o le malosiaga, Potukale o se faʻataʻitaʻiga lelei o lena. O le mea lea e masani ai mo faʻailoga e faʻalauteleina nei tau ina ia mafai ai ona tosina atu le tele o tagata faʻatau i le oloa.

I le vaʻai atu i numera na tuʻuina atu e le BMW mo lana M5 fou, PP Perfomance, tutoʻatasi saunia o pusa eletise, sa tulimatai atu e aveese le faʻamaʻaʻa mai numera na tuʻuina atu e le Bavarian brand ma tuʻuina atu le super saloon i se suʻega eletise i luga o lona nofoa ( a MAHA LPS 3000 dyno).

I'uga? O le M5 na faʻamauina se malosi malosi 444 solofanua i le uili, o se fuainumera e faʻaliliu i le 573.7 i le crankshaft, poʻo le 13hp sili atu nai lo le faʻasalalauga a le BMW. E leai se leaga! O le tau o le torque e sili atu foi i le mea o loʻo faʻaalia e le faʻailoga, 721Nm faʻasaga i le faʻasao 680Nm faʻasalalau.

Mo i latou e le masani ai i manatu e pei o le mana i le uili po o le crankshaft, o le a aoga le tuʻuina atu o se faʻamatalaga puupuu. le manatu o malosi o le crankshaft fa'aalia le malosi o le afi e "tuuina atu" i le felauaiga. A o le manatu o malosi i le uili e fa'aalia ai le tele o le malosi e o'o atu i le asphalt e ala i pa'u. O le eseesega o le mana i le va o le tasi ma le isi e tutusa ma le mana ua fa'amama pe leiloa i le va o le crankshaft ma uili, i le tulaga o le M5 e tusa ma le 130hp.

Tau lava ina ia e maua se manatu sili atu i le aofaʻi o gau o se afi afi (mechanical, thermal and inertial loss) e mafai ona ou tuʻuina atu ia te oe le faʻataʻitaʻiga o le Bugatti Veyron. O le 16-cylinder engine i le W ma le 16.4 lita o le malosi e atiaʻe ai le aofaʻi o le 3200hp, lea e naʻo le 1001hp e oʻo atu i le faʻasalalauga. O isi mea e fa'amama'i e ala i le vevela ma le inertia totonu.

Tusitusi: Guilherme Ferreira da Costa

Faitau atili