Fa'atasi1. O masini fa'atasiga fa'atasi e suitulaga i le ta'avale ta'avale a le lalolagi (WRC)

Anonim

Ina ua uma ona matou taʻu atu ia te oe i nai masina talu ai e amata mai i le 2022 o taavale o loʻo taʻavale i le pito i luga o le faʻapotopotoga o le lalolagi o le a avea ma hybrids, o le asō matou te faʻafeiloai atu ia te oe le igoa na filifilia e le FIA mo nei taavale fou: fa'atasiga1.

Fanau mai i le 1997 e suitulaga i le Vaega A (lea na suia ai le vaega tuai B), o le WRC (poʻo le World Rally Car) o lea na vaʻaia ai le "iuga o le laina", ina ua uma ona i ai i le taimi atoa o loʻo i ai, na latou feagai foi ma nisi. suiga.

I le va o le 1997 ma le 2010 na latou faʻaogaina ai le 2.0 l turbo engine, mai le 2011 agai i luga na latou sui i le 1.6 l engine, o se afi na tumau i le faʻafouina fou o le WRC i le 2017, ae faʻafetai i le faʻateleina o le turbo restrictor (mai le 33 mm i le 36). mm) faʻatagaina le malosi e siitia mai le 310 hp i le 380 hp.

Subaru Impreza WRC

I totonu o lenei faletusi e mafai ona e manatua nisi o faʻataʻitaʻiga na faʻailogaina le WRC.

O le a le mea ua uma ona iloa e uiga i le Rally1?

Faʻatulagaina mo lona amataga i le 2022, e itiiti se mea e iloa e uiga i le Rally1's fou, e ese mai i lena o le a latou faʻaalia tekinolosi faʻapipiʻi.

E tusa ai ma le vaega o totoe o faʻamatalaga faʻapitoa, ma faʻamasinoina e le Autosport agai i luma, o le upu vaʻavaʻai e tusa ai ma le atinaʻeina o le Rally1 o le: fa'afaigofie . O mea uma e fesoasoani i le tele o mea e manaʻomia e teu ai tau.

O le mea lea, i le tulaga o le faʻasalalauga, ua faʻaalia e Autosport e ui o le Rally1 o le a faʻaauau pea ona i ai le taʻavale uma, o le a latou leiloa le eseesega tutotonu ma o le atigipusa e naʻo le lima kiliva (i le taimi nei e ono), e faʻaaoga ai se faʻasalalauga latalata i le mea na faʻaaogaina. e le R5.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ae mo le faʻamalolo, e tusa ai ma le Autosport, o le a faʻafaigofie le faʻalavelave faʻafuaseʻi, hubs, lagolago ma faʻamautu pa, faʻaitiitia le malaga faʻamalolo ma o le a naʻo le tasi le faʻamatalaga o lima faʻamalolo.

I le tulaga o le aerodynamics, o le mamanu saoloto o apaau e tatau ona tumau (mea uma e faatumauina le foliga malosi o taavale), ae o aafiaga aerodynamic o ala natia e mou atu ma e tatau ona faafaigofieina elemene aerodynamic pito i tua.

Mulimuli ane, ua fa'aopoopo mai e Autosport e fa'asaina le fa'amalulu vai o taofi i le Rally1 ma fa'afaigofie le tane suau'u.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Punavai: Autosport

Faitau atili