O le lumanaʻi o le eletise ma e oʻo lava i taga roketi e sola ese. 5 tala fou seia 2025

Anonim

Ua mate le roketi taga, ola le roketi taga? I lenei malaga le mafaaseseina mai le taavale i lona eletise, Alpine, CUPRA, Peugeot, Abarth ma MINI o loʻo sauni e toe faʻafouina le taʻavale taʻavale faʻapitoa, lea o le a fesuiai octane mo electrons.

O loʻo i ai pea roketi taga i luga o le maketi (ae itiiti ifo ma itiiti) ma o lenei tausaga na matou vaʻaia ai foi lenei niche ua faʻatamaoaigaina i le taunuu mai o le Hyundai i20 N sili ona lelei, ae o le taunuuga o nei faʻataʻitaʻiga octane laiti ma fouvale e foliga mai ua setiina, e. malosi o tulafono faatonutonu e faasaga i le faʻaleagaina - o se mataupu o (ni nai) tausaga aʻo leʻi tatau ona latou o ese mai le vaaiga.

Ae ui i lea, i tua atu o vaaiga o le fale gaosi oloa, ua uma ona saunia se augatupulaga fou ma le le masani ai o taga taga, ma o le a avea ma "manu" e matua ese lava mai le mea ua tatou iloa e oo mai i le taimi nei.

Hyundai i20 N
Hyundai i20 N

E mafua ona o le a galo ia i tatou ia roketi taga penisini tatou te iloa ma fiafia tele i ai, e pisapisao pe a e tuʻimomomoina le saoasaoa, lea e aumaia ai le "pops and bangs" e pei o tulaga masani, ma e tolu pedal mo le sili atu. fegalegaleaiga ma le pulea.

O le "ituaiga" fou o le a suitulaga i le 100% eletise ma 100% sili atu ... faigofie. Fa'atinoga sili atu ona fa'aogaina, fa'atosina atoatoa i lona tu'uina atu, e aunoa ma ni fa'alavelave le aoga e suia ai mafutaga. Ae po o le a latou “oo i lalo o le paʻu” e pei o nisi o roketi taga o aso nei ma aso ua mavae? I ni nai tausaga o le a tatou iloa.

O le mea e sili ona latalata mai ia i tatou i aso nei i lenei mea moni i le lumanaʻi o le MINI Cooper SE , le eletise eletise o le lauiloa MINI lea, faatasi ai ma le 135 kW poʻo le 184 hp, ua uma ona faʻamaonia numera faʻaaloalogia, e pei ona faʻamaonia e le 7.3s i le 0-100 km / h ma e sau ma se taʻavale e fetaui, lea e maua ai le uiga sili ona ma'ai. o tama'i eletise uma o lo'o fa'atau atu i aso nei.

Mini Electric Cooper SE

Faatasi ai ma se augatupulaga fou o le MINI e tolu-faitotoa masani na fuafuaina mo le 2023, e maualuga le faʻamoemoega mo taʻaloga taʻaloga ma, e faʻamoemoe, latou te faʻatagaina le maualuga maualuga - naʻo le 233 km i le faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei.

tali Farani

E tele talosaga mo lenei niche ua fuafuaina ma o le mea muamua e tatau ona tatou iloa atonu o le Peugeot 208 PSE , faʻatasi ai ma tala o loʻo faʻasino atu i le tausaga 2023 mo lona tatalaina, faʻatasi ma le toe faʻaleleia o le faʻataʻitaʻiga Farani manuia.

O loʻo i ai le e-208, ma le 100 kW poʻo le 136 hp o le mana ma le 50 kWh maa, ae o le faʻamoemoe o le lumanaʻi 208 PSE (Peugeot Sport Engineered) o le a faʻaopoopoina le malosi e faʻamautinoa ai le sili atu o le faʻatinoga.

Peugeot e-208 GT
Peugeot e-208 GT

I le taimi nei e na o tala e uiga i le tele o isi solofanua, pe sili atu kilowatts, o le a aumaia. E tusa ai ma le Car Magazine, o le lumanaʻi 208 PSE o le a sau ma le 125 kW o le mana poʻo le 170 hp. O se faʻaopoopoga tauagafau, ae o se tasi e tatau ona faʻamaonia le fitu sekone pe itiiti ifo i luga o le masani 0-100 km / h. I le avea ai ma faʻamatalaga, o le e-208 e faia le 8.1s.

E tatau ona tumau le maa i le 50 kWh, ona o tapulaʻa faʻaletino o le CMP platform, lea o le a faʻaliliuina i le 300 km pe sili atu.

Ae o le faʻamoemoega sili o le a faʻatatau i le chassis. Afai o le 508 PSE, o le muamua Peugeot Sport Engineered e faʻasaʻolotoina, o soʻo se faʻamatalaga o mea tatou te ono maua i le lumanaʻi 208 PSE, o loʻo i ai le faʻamoemoe mo lenei 100% roketi taga eletise.

I le tausaga na sosoo ai, i le 2024, e tatau ona tatou feiloai po o ai o le a sili ona mafai ona tauva, le alpine faʻavae i le lumanaʻi Renault 5 eletise. Ae e aunoa ma se igoa faʻamaonia, ua uma ona tatou iloa o le Alpine i le lumanaʻi paʻu eletise o le a sili atu le "mana".

Renault 5 Alpine

Afai o le eletise Renault 5 o le ai ai le 100 kW (136 hp), o le Alpine o le a faʻapipiʻiina le afi eletise tutusa e pei o le Mégane E-Tech Electric fou, 160 kW (217 hp), lea e tatau ona faʻamaonia se taimi i le 0-100. km/h i lalo ole ono sekone.

O le ai ai le afi o le eletise Mégane, ae e foliga mai o le a le faʻaaogaina le 60 kWh maa lea e faʻaogaina ai ma faʻamaonia ai le sili atu i le 450 km o le tutoʻatasi. E foliga mai, o le a faʻaaogaina le 52 kWh maa, o le tele na fuafuaina mo le Renault 5 eletise, ma e tatau ona faʻamaonia le tusa ma le 400 kilomita o le tutoʻatasi.

E pei o le Peugeot 208 PSE, o le Alpine o le a avea foi ma se uili pito i luma, i le tu masani vevela vevela poʻo, i lenei vaega patino, taga roketi. Ma e tatau ona avea ma se eseesega tele mo le Renault Sport lea na faailogaina i nai tausaga talu ai i lenei tulaga.

E saunia fo'i e tagata Italia se roketi fa'a 'ona fa'a eletise

O le tuua o Farani ma alu ifo i le itu i saute, i Italia, 2024 o le a avea foi ma tausaga o le a tatou feiloai ai i le uluai akarava eletise o le Abarth.

Abarth Fiat 500 eletise

E laʻititi pe leai foi se mea e iloa e uiga i le roketi taga Italia eletise i le lumanaʻi, ae seʻi o tatou manatu e foliga mai o se "ona" o le eletise fou Fiat 500. O le taavale eletise o loʻo faʻapipiʻiina ma le 87 kW (118 hp) afi, lea e mafai ai mo le 9.0s i le 0-100 km / h - matou te talitonu o le a sili atu ma le fiafia lena tau i Abarth. O lo'o fa'aauau pea ona va'ai pe fia.

I aso nei e mafai lava ona tatou faʻatauina le Abarth 595 ma le 695 faʻapipiʻiina i le 1.4 Turbo e tumu i le mana ma uiga, ma e ui lava i le tele o latou tapulaʻa - e pei ona matou mauaina i la matou faʻataʻitaʻiga lata mai taga mai le faʻailoga akarava - e faigata ona teteʻeina le matagofie. talosaga. Mata o le akarava eletise fou o le a tutusa le faʻaogaina?

tagata fouvale Sepania

Mulimuli ae leai se mea itiiti, o le a tatou vaʻai i le 2025 production version o le CUPRA UrbanRebel , o le manatu faʻafiafia na faʻaalia toeitiiti atoa le masina talu ai i le Munich Motor Show.

CUPRA UrbanRebel Manatu

Taumafai e va'ava'ai i le manatu e aunoa ma le fa'atuputeleina o le aerodynamic props ma tatou maua se ata vavalalata o le mea o le a avea ma fa'ata'ita'iga i le lumana'i.

O le gaosiga o le UrbanRebel o le a avea ma vaega o se augatupulaga fou o faʻataʻitaʻiga eletise faʻapipiʻi mai le Volkswagen Group, lea o le a faʻaogaina ai se faʻamatalaga puupuu ma faʻafaigofie o le MEB, ina ia sili atu le taugofie.

O le ai ai foʻi le taʻavale i luma ma, e foliga mai, o le CUPRA UrbanRebel o le a faʻapipiʻiina i se afi eletise o le 170 kW poʻo le 231 hp, lea e tuʻuina i laina ma le Alpine i tulaga o faʻatinoga.

CUPRA UrbanRebel Manatu

E laʻititi pe leai se isi mea e iloa e uiga i le roketi taga eletise Sipaniolo i le lumanaʻi, ae o le mea e ese ai, e i ai so matou manatu i le tele o le tau, e ui lava e toeitiiti atoa le fa tausaga.

O le talosaga fou 100% eletise CUPRA, lea o le a tuʻuina i lalo ole Fanau fou, o le a tuʻuina atu se tau 5000 euros maualuga atu nai lo le faʻalauiloaina mo le Volkswagen i le lumanaʻi i luga o le faavae tutusa, faʻamoemoeina e le ID manatu. Olaga.

I se isi faaupuga, o le gaosiga i le lumanaʻi o UrbanRebel e tatau ona amata i le 25 afe euros, e ui lava o lenei tau e le o se taʻaloga taʻaloga o le faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi.

Faitau atili