Avetaavale tuto'atasi atoatoa? E umi se taimi ma na'o fa'ailoga e galulue fa'atasi

Anonim

Ina ua maeʻa le tausaga o le "toesea faaletino", ua toe foʻi le Web Summit i le taulaga o Lisbon ma matou te leʻi misia le telefoni. I totonu o le tele o mataupu na talanoaina, e leai se mea e leai se mea e fesoʻotaʻi ma le feʻaveaʻi ma le taavale, ma o le avetaʻavale tutoʻatasi e tatau ona taʻua faapitoa.

Ae ui i lea, o le faʻamoemoe ma le folafolaga o le 100% taʻavale tutoʻatasi mo "taeao", o loʻo tuʻuina atu le auala i se auala sili atu ona moni i lona faʻatinoga.

O se mea na matua manino lava i le konafesi "E mafai faapefea ona tatou faia le miti o le taavale tutoʻatasi o se mea moni?" (E faʻafefea ona tatou faia le miti a le tagata lava ia o se mea moni?) Faatasi ai ma Stan Boland, faʻatasi ma le Pule Sili o le kamupani telefoni feaveaʻi tele a Europa, Five.

Stan Boland, Pule Sili ma le faʻavae o le Lima
Stan Boland, le pule sili ma le faʻavae o le Lima.

O le mea e ofo ai, na amata Boland i le faʻamanatuina o faiga taʻavale tutoʻatasi e "faʻalavelave i mea sese" ma o le mea lea e tatau ai ona "aʻoaʻoina" i latou e feagai ma faʻaaliga sili ona eseese ma le lavelave o le siosiomaga o auala.

I le "lalolagi moni" e sili atu ona faigata

I le manatu o le Pule Sili o le Five, o le mafuaʻaga autu mo se "faʻagesegese" i le atinaʻeina o nei faiga o le faigata lea ona faʻaogaina "i le lalolagi moni". O nei faiga, e tusa ai ma Boland, e galue lelei i totonu o se siosiomaga pulea, ae o le faʻaogaina tutusa lelei i luga o auala vevesi "lalolagi" e manaʻomia ai le tele o galuega.

O le a le galuega? O lenei "a'oa'oga" e saunia ai faiga ta'avale tuto'atasi e feagai ma le tele o fa'aaliga e mafai.

O "tiga tuputupu aʻe" o nei faiga ua uma ona taʻitaʻia le alamanuia e faʻafetaui. Afai i le 2016, i le maualuga o le manatu o le avetaʻavale tutoʻatasi, sa i ai le tautalaga o le "avetaavale a le tagata lava ia" ("Taavale a le tagata lava ia"), o lea ua sili atu kamupani e faʻaaoga le faaupuga "Automated Driving" ("Automated Driving") .

I le manatu muamua, o le taʻavale e tutoʻatasi moni ma ave ia lava, ma le avetaavale o se pasese; i le manatu lona lua ma le taimi nei, o le avetaʻavale e sili atu lona malosi, ma le taʻavale e pulea atoatoa le avetaʻavale naʻo ni faʻaaliga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le alatele).

Su'ega tele pe su'e lelei?

E ui lava i le auala sili atu ona moni i le avetaʻavale tutoʻatasi, o loʻo faʻaauau pea ona i ai i le Pule Sili o le Lima le talitonuga i faiga e mafai ai e se taavale ona "aveina ia lava", e fai ma faʻataʻitaʻiga o le gafatia o lenei faiga faʻatekonolosi e pei o le adaptive cruise control poʻo le tausiga fesoasoani i totonu. o le taavale.

O nei faiga uma e lua o loʻo faʻateleina le salalau, o loʻo i ai tagata fiafia (tagata faʻatau e naunau e totogi atili e maua ai) ma ua mafai ona faʻatoʻilaloina nisi o luʻitau/faʻafitauli latou te feagai.

E tusa ai ma faiga taʻavale tutoʻatasi, na manatua ai e Boland e sili atu nai lo le ufiufi o le faitau afe (poʻo le miliona) kilomita i suʻega, e taua le faʻataʻitaʻiina o nei faiga i le tele o faʻaaliga eseese.

Tesla Model S Autopilot

I se isi faaupuga, e leai se aoga o le suʻeina o le 100% taʻavale tutoʻatasi i luga o le auala lava e tasi, pe a fai e leai se taʻavale ma e tele lava ina faia i saʻo ma le vaʻaia lelei, e tusa lava pe faʻaputuina le faitau afe o kilomita i suʻega.

I le faʻatusatusaina, e sili atu le aoga e faʻataʻitaʻi ai nei faiga i le ogatotonu o fefaʻatauaiga, lea o le a latou feagai ai ma le tele o faʻafitauli.

E taua tele le galulue faatasi

I le iloaina o loʻo i ai se vaega tele o tagata lautele o loʻo naunau e totogi e faʻaogaina le faʻaogaina o masini taʻavale, na manatua ai e Stan Boland o le taimi nei e taua tele le galulue faʻatasi o kamupani tekonolosi ma tagata gaosi taavale pe a fai o le faʻamoemoe o le faʻaauau pea o nei faiga e faʻaleleia. .

lima oi
E lima o loʻo taʻimua i le taʻavale tutoʻatasi i Europa, ae o loʻo i ai pea se vaaiga moni i lenei tekinolosi.

I lona manatu, o le iloa lelei o kamupani taʻavale (pe i le gaosiga o gaosiga poʻo i suʻega saogalemu) e taua tele mo kamupani i le matata faatekinolosi e faʻaauau pea ona faʻaleleia nei faiga i le auala saʻo.

Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo faʻaalia ai e Boland le galulue faʻatasi o se mea taua mo vaega uma e lua, i le taimi nei "o kamupani tekonolosi e manaʻo e avea ma kamupani taʻavale ma vice versa".

Taofi le avetaavale? Pe lava

Mulimuli ane, ina ua fesiligia pe mafai e le tuputupu aʻe o faiga taʻavale tutoʻatasi ona taʻitaʻia ai tagata e taofi le avetaʻavale, na tuʻuina mai e Stan Boland se tali talafeagai mo le penisini: leai, aua o le avetaʻavale o se mea malie tele.

E ui lava i lea, na ia taʻutino mai e ono taʻitaʻia nisi tagata e faʻateʻaina le laisene, ae naʻo se taimi mamao i le lumanaʻi, ona e oʻo i lena taimi e tatau ona "faʻataʻitaʻi sili atu nai lo le "masani" e faʻamautinoa ai o mataupu ma le saogalemu o le avetaavale tutoʻatasi. ua mautinoa uma”.

Faitau atili