A maeʻa taʻavale, Tesla o le a peti i luga o ... humanoid robots

Anonim

A maeʻa le taxi robot, o le "tuʻuga i le vateatea" ma alalaupapa e "sosola ai" feoaiga, o loʻo i ai i Tesla se isi galuega faatino i lima: o se robot humanoid e taʻua. Tesla Bot.

Faʻaalia e Elon Musk i le Tesla's "AI Day", o lenei robot e faʻamoemoe e "aveese le faigata o le olaga i aso faisoo", ma Musk fai mai: "I le lumanaʻi, o galuega faʻaletino o le a avea ma se filifiliga aua o le a faʻaumatia e robots galuega mataʻutia, toe fai ma le manaia" .

I le 1.73 kg le maualuga ma le 56.7 kg, o le Tesla Bot o le a mafai ona ave le 20.4 kg ma siitia le 68 kg. E pei ona faʻamoemoeina, o le Bot o le a faʻaogaina tekinolosi ua uma ona faʻaaogaina i taavale a Tesla, e aofia ai le valu Autopilot system cameras ma le FSD computer. E le gata i lea, o le ai ai foi se lau e faʻapipiʻi i luga o le ulu ma 40 electromechanical actuators e gaoioi pei o se tagata.

Tesla Bot

Masalo o le mafaufau ia i latou uma na "faʻalavelave" i ata tifaga e pei o le "Relentless Terminator", na faʻamautinoa ai e Elon Musk o le Tesla Bot na mamanuina ina ia faauo ma o le a faʻamoemoe e faʻagesegese ma vaivai nai lo se tagata ina ia mafai ona sola pe ... taia.

Le talosaga sili ona moni

E ui o le Tesla Bot e foliga mai o se mea mai se ata tifaga - e ui o le uluai faʻataʻitaʻiga e tatau ona taunuu i le tausaga a sau - o le vaʻa fou na fausia e Tesla mo lona Dojo supercomputer ma le faʻalauiloaina o le alualu i luma i le matata o le atamai faʻapitoa ma le taʻavale tutoʻatasi. sili atu o le "lalolagi moni".

Amata i le vaʻa, le D1, o se vaega taua lea o le Dojo supercomputer lea ua fuafua Tesla e saunia i le faaiuga o le 2022 ma o loʻo fai mai le American brand e taua tele mo le taʻavale tutoʻatasi.

E tusa ai ma le tala a Tesla, o lenei vaʻa e iai le "GPU-level" mana faʻapipiʻi ma faalua le bandwidth o tupe meataalo faʻaaogaina i fesoʻotaʻiga. Ae mo le avanoa o le faʻaogaina o lenei tekinolosi e leai se totogi i tagata tauva, na faʻamutaina e Musk lena manatu, ae na ia manatu e mafai ona laiseneina.

Faitau atili