Renault Group ma Plug Power e tu'ufa'atasi e peti i le hydrogen

Anonim

I se faʻataʻitaʻiga i le tulaga o le Volkswagen Group, lea, e ala i le leo o lona faʻatonu sili, e faʻaalia ai le itiiti o le faʻatuatua i taavale afi suauu hydrogen, o le Renault Vaega o lo'o fa'aauau pea ona fa'amalosia le ta'utinoga i le fe'avea'i o le hydrogen.

O le faʻamaoniga o lenei mea o le pisinisi faʻatasi talu ai nei na faia e le Farani tele faʻatasi ma Plug Power Inc., o le taʻitaʻi o le lalolagi i vailaʻau hydrogen ma suauʻu.

O le pisinisi soofaatasi, e tutusa lava le umiaina e kamupani e lua, e alu i le igoa "HYVIA" - o se igoa e mafua mai i le faʻaitiitia o le "HY" mo le hydrogen ma le upu Latina mo le auala "VIA" - ma e avea ma CEO David Holderbach, o ia lea. e silia ma le 20 tausaga o le poto masani i le Renault Group.

Renault hydrogen
Le nofoaga o falegaosimea o le a faagaioi ai le HYVIA.

O a sini?

O le sini o le "HYVIA" o le "saofagā i le decarbonisation o le gaoioi i Europa". Mo lenei mea, o le kamupani o loʻo faʻamoemoe e faʻatulagaina Farani "i luma o le atinaʻeina o pisinisi ma pisinisi o lenei tekinolosi o le lumanaʻi" ua uma ona i ai se fuafuaga.

E fa'atatau lea i le ofoina atu o se fa'alapotopotoga fa'aanatura atoatoa o fofo fa'atosina: ta'avale fa'atauga mama ua fa'apipi'iina i sela suau'u, nofoaga e fa'atauina ai mea, sapalai o le hydrogen e leai se kaponi, tausiga ma le puleaina o va'a.

Faʻatūina i nofoaga e fa i Farani, "HYVIA" o le a vaʻaia muamua le tolu suauu faʻapipiʻiina taʻavale na faʻalauiloaina i lalo o lona puipuiga e oʻo atu i le maketi a Europa i le faaiuga o le 2022. O mea uma e faʻavae i luga o le Renault Master platform o le ai ai ni faʻamatalaga mo le felauaiga o oloa ( Van ma Chassis Cabin) ma mo felauaiga pasese (se "pasi-pasi" i le taulaga).

Faatasi ai ma le faʻavaeina o le faiga faʻapaʻaga a le HYVIA, o le Renault Group o loʻo tuliloaina lona faʻamoemoe, e oʻo atu i le 2030, i le mauaina o sea o taavale lanu meamata i le maketi.

Luca de Meo, Pule Sili o le Renault Group

E tusa ai ma le faʻamatalaga lea na tuʻuina atu ai le "HYVIA", o loʻo taʻua e le Renault Group e faapea "o le hydrogen technology a le HYVIA e faʻapipiʻi le Renault's E-TECH technology, faʻateleina le taʻavale e oʻo atu i le 500 km, faʻatasi ai ma le toe faʻaleleia o le taimi na o le tolu minute".

Faitau atili