Sa matou i ai i le Opel Astra L fou ma ua uma ona matou aveina

Anonim

Le fou Opel Astra L e latalata i le taunuu i Potukale ma le chassis, afi ma le tele o tekinolosi a le PSA Group muamua, lea o Stellantis, o le na fa tausaga talu ai na faʻatau le faʻailoga Siamani ma toe faʻafoʻi atu i tupe mama.

O Opel e iai se tu masani o taʻavale faʻapitoa. O le Kadett muamua na faʻalauiloaina i le 1936, ona suia lea o lona igoa i le 1991 i le Astra, e pei ona tatou iloa i aso nei.

Faatasi ai ma le faʻaputuina o faʻatauga e tusa ma le 15 miliona iunite talu mai lena taimi, o le lona ono o augatupulaga o le faʻataʻitaʻiga na moemiti i taimi uma, i le leai o se aoga, e faʻaumatia le Volkswagen Golf mai le pito i luga o le faʻatauga faʻatau i Europa, ua lata ona taunuu, ma le aofaʻi o le tipi ma talu ai nei.

Opel Astra L

E mafua ona o le Astra muamua lea na tuʻua le faʻavae faʻapitoa a le General Motors ma amata faʻaaogaina le masini faʻavae tutusa e pei o le Peugeot 308 fou (faʻatasi ai ma le EMP2 platform), lea o le a amata faʻasalalau i luga o tatou auala i lenei tausaga.

O le Opel Astra L o le a avea foi ma tagata mulimuli i lenei saga lea na amata i le 1991 (ina ua suia e le Astra muamua le Kadett) e faʻaaogaina afi afi - Opel o le a 100% eletise mai le 2028. O le isi faʻafouga tele o masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi, lea. o lenei faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa mai le faʻailoga Siamani e leʻi iai muamua. Ae tatou o i vaega.

Fuafuaga fou

I le matagofie, ua tatou toe foi i le sailia o foliga Vizor na tusia e le ulu o le sitaili a Opel, Mark Adams, mo le Opels fou ("faaosofia e laʻu Opel e sili ona ou fiafia i ai i taimi uma, le Manta", e pei ona ia taʻutaʻu atu), amata mai ia Mokka, o ia lea. pito i luma, lea e foliga mai o loʻo ufiufi e le Zorro mask (le faʻatasiga uliuli o le pito i luma ma le grille).

Opel Astra L

E mataʻina foʻi le poutū pito i luma o le pito i tua, o le faʻateleina o le lautele, faʻapea foʻi ma le uili (i le 1.3 cm) ma le umi o le tino atoa, lea ua faʻatuputeleina itiiti (0.4 cm).

Opel Astra L

I le isi itu, o le ala pito i luma ua faʻalauteleina e le 5.1 cm ma le maualuga o le taʻavale ua faʻaititia i le 1.5 cm (i le 1.47 m), o se tuufaatasiga e faasino i le faʻaitiitia o le taʻavale o le tino i le gaioiga. O le si'itia la'ititi o vaega na mafua ai le si'itia o le tele o le vaega o ato, mai le 370 l i le 422 l.

Le Astra mulimuli e ulaula

Opel o le a naʻo le 100% o taavale eletise i Europa mai le 2028 (i se taimi umi aʻo leʻi oʻo i lena, i le tolu tausaga, o lona vaega atoa o le ai ai le itiiti ifo ma le tasi le faʻaogaina o le eletise, faitau plug-in hybrids ma eletise) .

Opel Astra L

I se isi faaupuga, o lona uiga o afi afi uma o le a "malolo i le filemu" i totonu o le fitu tausaga ma o le sui o lenei Astra fou o le a leai se faʻamatalaga ma paipa taʻavale. I le tulaga o lenei Astra L o loʻo matou tuʻuina atu iinei, o lona 100% eletise faʻaalia i le amataga o le 2023, tasi le tausaga talu ona amata faʻatauga o isi afi.

O le mea lea, e manino lava e leai se tupe faʻaalu tele a le pule o le Opel i masini vevela ma e puupuu tele le ola ma o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaʻaga o le a naʻo le 1.2 lita o le tolu-cylinder gasoline units (ma le 110 hp ma le 130 hp) i totonu o le penisini. sapalai, lea o le a tau le mafai ona tau i le pito maualuga o le mea o loʻo faʻatonuina e le au tauva mamafa e pei o le Volkswagen Golf (GTI, R…) ma le Ford Focus (ST).

Opel Astra L

Leai ni fa'aliliuga OPC, o le mea lea, otometi fa'apipi'i na'o le valu-saosaoa torque converter (lea i le fa'aoga i aso uma e sili atu nai lo le tele o fusi fa'alua, ma o nei mea e sili atu le saoasaoa i ta'aloga e ... e le o iai), leai ni fa'ailoga o le ta'avale e fa uili. , po'o ni mea fa'ate'ia fa'aeletonika fesuisuia'i, lea na “leai” i ai le ulumatua 308.

I le itu o le Diesel, o le afi e fa-cylinder 1.5-lita o loʻo tatou iloa lelei i aso nei Peugeot ma Opel (faʻatasi ai ma isi) o le a faʻaauau pea ona faʻaogaina, ona o le ai ai pea nisi manaʻoga i le maketi a Europa, e naʻo le 130 hp ma le lua faʻasalalauga. filifiliga : tusi lesona ono-saosaoa po otometi valu-saosaoa.

Plug-in hybrids mo le taimi muamua

O le Astra muamua foʻi lea e faʻaalia ai le plug-in hybrid variants, lea e tuʻufaʻatasia ai le 1.6-liter turbo petrol engine lauiloa ma le 150 hp poʻo le 180 hp ma le 250 Nm, faʻatasi ai ma se afi eletise i le pito i luma, ma 110 hp ma torque. 320 Nm, mo tulaga e lua o le maualuga o le gaosiga, 180 hp ma le 225 hp.

Opel Astra L fa'amauina

Ole maa Li-ion e iai le malosi ole 12.4 kWh. I le faʻatusatusaga le maalofia ma le tala faʻasolopito sili ona faʻatau atu taavale i le vaega ma Europa - le Golf - toe paʻu le Astra i le tauva, lea e lua foi faʻaoga faʻapipiʻi, ae o le 204 hp ma le 245 hp.

Masalo e sili atu ona taua - ma sili atu - o le tutoʻatasi o le Opel Astra L fou o le 60 km i le eletise mama, naʻo le laʻititi laʻititi nai lo le mea na folafola mai e le Golf, lea e ese mai le 63 km (245 hp) ma le 71 km (204 hp). ).

Opel Astra L Hybrid

O le faʻaaogaina o penisini atonu e i lalo ifo o le 2 l/100 km (pe a faʻapea o le taʻavale o loʻo faʻauluina i se maa ua molia ma i luga o auala e oʻo atu i le selau kilomita) ma le mea moni o le afi penisini e leiloa le taʻutaʻua i le matafaioi o le faʻaogaina o le taavale. na taʻitaʻia ai le tane suauʻu faʻaititia mai le 52 l i le 40 l (lea na fesoasoani foi e faʻateleina le tele o le ogalaau).

“Mama” ma totonu numera

Ina ua maeʻa le aafiaga i tua o le uili o le 2022 Astra L, o loʻo avea pea ma se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma faʻapipiʻiina (lea e mafai ona e vaʻaia i lalo), na ou maua le avanoa e nofo ai i se faʻataʻitaʻiga mulimuli, e tutusa ma i latou o le a taunuʻu i Opel faʻatagaina i le amataga. o le tausaga e sau.

Joaquim Oliveira i totonu o le Opel Astra

O totonu e matua "mama" (mama), faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻatonutonuina o le tino nai lo le augatupulaga muamua, ae o le mea sili ona taua mo le vave ma sili atu ona saʻo avanoa e tagata faʻaoga. O le meafaigaluega e numera ma configurable, e pei o le mata infotainment totonugalemu, o ia uma e lua (10” taitasi) o loʻo tuʻufaʻatasia i lalo o le visor lava e tasi (ma le malosi, faufale foliga faʻapitoa) ma faʻatonu i le avetaavale.

I le tautala ai e uiga i le avetaavale, o le a ia maua le fesoasoani a le tele o faiga fesoasoani avetaavale ma se faiga malamalama atamai (Led Pixel ma elemene 168), lea e faʻaogaina e Opel i luga o le Insignia pito i luga.

moli ulu LED

O mea i le pito i luga ma le ogatotonu o le dashboard e vaivai i le paʻi ma e foliga mai e tetee atu i le pisa parasitic lelei tele, o le avanoa i le laina lona lua o nofoa e lava le umi ma le maualuga, ma totoe ai tamatamailima e fa o le avanoa avanoa i luga aʻe o le ulu o lenei pasese, tua. O lo'o i ai fa'aola sa'o sa'o ile pito i tua ma fa'alavelave ile fola ile ogatotonu ole laina pito i tua e la'ititi lava.

E fa'amaualuga fa'amaualuga e inisinia o le Opel nofoa latou te fai mai e fa'amalieina ma fa'alelei i le eletise ma e iai fo'i galuega fa'amalulu ma fa'amafanafana, lea e le masani ai i lenei vasega.

Opel Astra Faletupe

I le uili o le 180 hp Astra L plug-in hybrid

Na matou amata i le talisapaia o le taamilomilo le leoa i tulaga uma-eletise, ae e tusa lava pe amata le afi penisini, e tumau pea le leo o le pito i tua ona o le tioata laminated o loʻo faʻaaogaina i le matagi ma faʻamalama mafiafia itu.

Opel Astra L prototype

O le lamolemole o le afi e pei o le suiga i le va o le hybrid ma le eletise eletise e matua lamolemole ma e matua le iloa, ae pei o le tutusa o talosaga i luga o Peugeot ma Citroën, o le suia o le auala avetaʻavale e umi se taimi.

E ui lava i le mamafa faaopoopo o vaega eletise (aemaise lava le maa), o le faʻamafanafanaga taʻavale o se tulaga lelei ma e oʻo lava i le fesoasoani o le lautele lautele o loʻo i ai se uiga o le tino e teuteu i pupuni, o se tasi lea o itu e mana'o enisinia e fa'afetaui le ta'avale e fa'aauau pea ona galulue i lenei fa'ai'uga o le atina'e malosi. O le faʻatonuga o se isi itu faʻatasi ma se vaega o le alualu i luma, e mafai ona sili atu le fesoʻotaʻiga, aemaise lava i le ogatotonu.

Opel Astra L prototype

O Andreas Holl, o se tasi o i latou e nafa ma lenei galuega faʻaleleia atili i luga o le Opel Astra fou, o loʻo faʻamatalaina "o le Astra fou o loʻo i ai se tino e 14% sili atu nai lo le muamua ma o loʻo i ai vaega taʻavale faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻafefe faʻafefe ina ia amata mai i se tulaga lelei faʻapitoa, pe a mafai ona fa'ae'eina i se amio masani a le Opel".

Ma o le mea mautinoa e faapea, e ui lava e leʻi maeʻa lenei laasaga o le faʻatulagaina o le chassis (e tusa ma le 80% o le galuega ua maeʻa, ae o le taavale o le a naʻo le au faʻatau ia Ianuari 2022), o le Astra L ua faʻaalia atili. agavaa i luga o le auala nai lo lona muamua.

Opel Astra L prototype

O afea e taunuu ai?

O le mea e folafola mai pe a maeʻa le galuega a Holl ma lana 'au, o lea e amata ai le gaosiga i le fale Rüsselsheim ia Tesema ma faʻatau atu i tagata muamua e amata ia Ianuari.

I Siamani, o le sili atu taugofie (1.2 turbo, tolu cylinders, 110 hp ma ono-saosaoa gearbox) e amata ile € 22,500, faatasi ai ma le tau e tusa ma le € 25,500 i Potukale e faamoemoeina, ao plug-in hybrids ua fuafuaina. tau amata i luga ole 40 000 euros.

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press-Inform.

Faitau atili