Suzuki Hayabusa. O le tala atoa o le masiofo saosaoa

Anonim

Aua e te ofo i le vaai atu i le Suzuki GSX 1300 R Hayabusa iinei i Razão Automóvel, o se upega tafaʻilagi a taavale.

O i matou e fa'akomupiuta. Matou te talisapaia faʻaaliga uma o le lototele ma le atamai o le tagata, e tusa lava po o le a le numera o uili.

Ae aiseā ua faʻaalia ai lenei mea i le taimi nei? Aua o Tesema 31st, Suzuki Hayabusa ua le toe maketiina i Europa.

Suzuki Hayabusa. O le tala atoa o le masiofo saosaoa 2423_1

O le faʻamalosia o le Euro 4 anti-pollution standards i le 2016 (sa i ai le lua tausaga moratorium i faʻataʻitaʻiga ua uma ona faʻatau), faʻamalosia Suzuki e faʻamutaina le nofoaiga a Hayabusa i le faaiuga o le 2018.

E moni. O tulafono fa'aleaganu'u e le fa'asaoina se mea po'o so'o se tasi, mai le lua i le fa uili...

O lea, i le 20 tausaga mulimuli ane, na iʻu ai le tala a Hayabusa.

O se fa'ai'uga o le 'alofaga sili lea e tu'u ai ta'avale i totonu o le faletaavale mo se aso, ma tusi e uiga i lo'u tu'ilalo lona lua: o uili e lua.

Aemaise lava e uiga i le Suzuki Hayabusa, le "masiofo o le saoasaoa". O se uila afi, e ui lava ina saosaoa, e mataga e pei o se slug i aso e tolu i le malae (lagona saoloto e te le ioe ...).

Suzuki Hayabusa
E pei ona tatou vaʻai mulimuli ane, e iai le mafuaʻaga o nei foliga.

A mae'a le folasaga, fa'amau lou peleue, fa'ae lou pulou, fa'amau i lalo lou visor ma fa'au'u lou moto aua o le a tatou toe alu i tua i le taimi.

Ae a'o le'i faia lena mea, va'ai po'o le a le foliga o se mailei e tolu aso le matua:

Suzuki Hayabusa. O le tala atoa o le masiofo saosaoa 2423_3
O loʻo ou talanoa foi e uiga i apogaleveleve mulimuli ane (matuai!).

Suzuki Hayabusa. I se tasi taimi i le 20 tausaga talu ai

O le 1999. O le tausaga na taofi ai le lalolagi e mafaufau i le faʻalauiloaina o le fana fou e taʻitaʻia e tagata Iapani: le Suzuki GSX 1300 R Hayabusa.

I le taimi e le o iai fesoʻotaʻiga faʻaagafesootai, o telefoni feʻaveaʻi o loʻo i ai pea faʻamau ma le initaneti o se avanoa mo nai tagata, Hayabusa na mafai ona alu viral. Se ituaiga o uili e lua Gangnam Style. Lenei i le taimi e leʻi i ai le manatu o viral ...

Ina ua uma lana tautalaga, sa leai se isi mea e talanoa ai. Ma o le mafuaaga e tasi lava:

O le Suzuki GSX 1300 R Hayabusa o le uluai uila gaosiga i le tala faasolopito e oʻo atu i le tala faʻasolopito 300 km / h pa.

Sa faateia le lalolagi i numera a Hayabusa. O le mea lea na teʻi ai na i ai i latou i Brussels na fautuaina le faʻatapulaʻaina o le saoasaoa maualuga o uila afi faʻatau atu i le EU.

Suzuki Hayabusa
Ata faʻalauiloa o Hayabusa i le 1999, lea e mafai ai ona tatou vaʻai i le amataga o le igoa.

Mo le vaega o totoe, o le fefefe o tagata fai faiga faavae ma le au faʻamatalaga faʻapitoa e faʻatusatusa i le naunautaiga o tagata lautele. O le fiafia ia Hayabusa sa matua tele lava ma o lona faʻalauiloaina na avea ma talafou.

Mo le taimi muamua i le talafaasolopito, na mafai ona ausia le 300 km / h mo le itiiti ifo i le 4 afe contos (e tusa ma le 20 afe euros).

Ou te le manatua se isi uila afi e tatau ona tutusa itula (ma mamalu) o tala fou e tatau ia Hayabusa.

Le talatuu 300 km/h

O le 90's na faailogaina i se sailiga le taofiofia mo le saoasaoa, pe i luga o le lua pe fa uili. Fa'asa'o a'u pe a ou sese, ae ou te manatu o le sefulu tausaga lea na fa'atau tele ai le saoasaoa. Tau lava manatua le McLaren F1, faatasi ai ma isi ...

Ae o le toe foʻi atu i uili e lua, e oʻo atu i le 300 km / h o se faʻataʻitaʻiga ua leva ona tulituliloaina e faʻailoga tetele a Iapani. E leai se tasi na faia ... ae.

O le taumafaiga muamua e faatoilalo le 300 km/h (e ui ina matamuli) na sau mai Kawasaki, ma le ZZR 1100 ma, i se taimi mulimuli ane, i se auala sili atu ona tuuto, o le taimi a Honda, ma le CBR 1100 XX Super Blackbird.

Honda CBR 1100 XX Super Blackbird
CBR 1100 XX Super Blackbird (e le o faia ni igoa e pei ona masani ai…). Ole saoasaoa maualuga ile 297 km/h. Sa matua latalata lava…

I totonu o le tele o uila lelei, o le saoasaoa maualuga a Hayabusa na tulaga ese ai mai le motu o tagata. Sa talanoa tagata uma e uiga i le uila afi Suzuki fou, lea e sili atu i le 300 km / h.

Na taunuu le Suzuki GSX1300R Hayabusa, vaai ma manumalo:

Fa'afefea ona momotu le 300 km/h

Na faateia le lalolagi i le malosi ma le faatinoga a Hayabusa. Ae e leai se tasi na fiafia tele i le vaaiga.

Ova atu i le 300 km / h e manaʻomia e le gata o se afi malosi, ae faʻapea foʻi le aerodynamics agavaa.

O le mafuaʻaga lea na tuʻuina atu ai e Suzuki ana faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi a tagata i se foliga e le tutusa nai lo ona tagata tauva. "O se uila afi na vaneina e le matagi" o se tasi lea o fuaitau na sili ona taʻua e Suzuki PR pe a feagai ma le manaʻoga e faʻamatala foliga o Hayabusa.

Suzuki Hayabusa
Afai e le faʻalataina aʻu e loʻu manatua, na tusia e le mekasini Motociclismo i le taimi e aunoa ma ni faʻata i tua, o le saoasaoa maualuga o le a faʻateleina 10 km / h. O lea o lo'o e va'ai i le maualuga o le mamafa o le ea o lo'o matou talanoa ai...

Mana'o i ni fa'ata'ita'iga o elemene na fa'atino ai fa'amoemoega aerodynamic? Tatou fai. O loʻo ou tusitusi mai loʻu mafaufau ina ia mafai ai ona le manuia nisi ...

O le XXL fender pito i luma sa le gata e lelei mo le taofia o otaota, sa fesoasoani foi e faaitiitia le vevesi ma toe faatulaga le ea faataamilo i fairings. O faailo o le liliu na fausia i totonu o le fairing mo mafuaaga lava e tasi.

nisi fa'ata'ita'iga? O le pu'upu'u na ufiufi ai le nofoa pasese po'o le moli o lo'o iai fo'i fa'amoemoega aerodynamic. Ma faapena atu ai lava…

Ina ia tapunia le autu o foliga o le Suzuki Hayabusa, e tatau ona ou fai atu lenei: Ou te manatu ua lelei le tau. O le mea moni o...

I lena taimi, ou te manatua le le fiafia i o latou foliga i sina mea itiiti. O le asō, ou te taʻutaʻu atu o loʻo ia te aʻu se lagona alofa mo pepa faʻamautu i le galuega a Suzuki Hayabusa.

Suzuki Hayabusa. O le tala atoa o le masiofo saosaoa 2423_7
Mo lenei fola, e i ai se aso o le a ou fiafia ai i lenei mea. Ole tasi lea e sili atu ile tolu aso ile sikuea…

A aunoa ma se afi e leai ni vavega

Na e iloa mai le 60 km/h o le fe'avea'i o le ea e maualuga atu nai lo le fe'avea'i ta'avale? Ma o lena ea tetee e faʻateleina faʻateleina pe a faʻateleina le saoasaoa.

Ina ia o'o i le 100 km/h e te le mana'omia le sili atu i le 8 hp ole afi afi, mo se fa'ata'ita'iga, Yamaha DT 50 LC. Ae e oʻo i le 200 km / h e le lava mo oe e faʻaluaina le malosi. E tatau ona e fa'afaina ma o le a e pa'u lava i lena fuainumera.

Suzuki Hayabusa
O le manava o le "monster", iinei i le faʻaaliga faʻaleleia (post-2008).

O lea la, e pei ona mafai ona e mafaufauina, e oʻo atu i le 300 km / h e te manaʻomia le tele o le mana, e oʻo lava i le tele o le mana! A aunoa ma se afi malosi tele, e leai se aerodynamics aoga. E leai ni vavega.

O le mafuaaga lena ua saunia e Suzuki Hayabusa ma se afi e mafai ona liliu le ogatotonu o le lalolagi.

O loʻo matou talanoa e uiga i se afi faʻatoʻa faʻavaʻa ma le 1300 cc, e mafai ona atiaʻe le sili atu i le 175 hp o le mana ma le 140 Nm o le maualuga maualuga i le 10 200 rpm. Tele le malosi e tulei ai na'o le 215 kilokalama o le mamafa (mamago).

O le Suzuki Hayabusa e tatau ona sau ma fusipaʻu nofoa, e le o le malosi o le afi. O le fa'amalo o le moto e mana'omia ai le lototele, malosi o lima ma se pea lelei o... pa'u.

O le binary e matua tele lava e le manaʻomia le suʻesuʻeina o le pulega tipi, ae o ai lava na faia na tuʻuina atu i ai tulaga taua nei:

  • Saosaoa muamua: 135 km/h;
  • Saosaoa lona lua: 185 km/h;
  • Saosaoa lona tolu: 230 km/h;
  • Saosaoa lona 4: 275 km/h;
  • Saosaoa lona 5: 305 km/h;
  • Saosaoa lona 6: 317 km/h (faamaumauga fuaina e le Guinness Book).

E oo lava i aso nei, 20 tausaga mulimuli ane, na o le lua uila afi na mafai ona sili atu le maualuga o le saoasaoa maualuga o le Suzuki Hayabusa: le fou. Ducati Panigale V4R ma le Kawasaki H2.

Ducati Panigale V4R
Ducati Panigale V4R. E sili atu i le 220 hp o le mana ma na o le 172 kilokalama o le mamafa mamago.

Ina ia tuʻuina atu ia te oe se manatu i le mataʻutia o nei fuainumera i le 1999, o ituaiga paʻu uma o loʻo aofia i le Hayabusa poloketi, naʻo le tasi e leʻi fiu: Bridgestone.

O le isi vaega na liliu i tua ma taʻu le au inisinia Suzuki e valea. Sa i ai so latou mafuaaga, o le mea moni e taʻu atu.

I luga o le itu a Bridgestone, o le mafai ona fausia se tuufaatasiga ma se tino oti e mafai ona tatalia manaoga o se 'manu' e tusa ma le 300 kilokalama, i luga atu o le 175 hp ma le 300 km / h e aunoa ma le fetuunai o le saogalemu o se mea ofoofogia faʻainisinia. .

o se fana ma uiga lelei

E ui lava i le malosi na atiaʻe e le laina fa-silinder ma le 1300 cm3, o Hayabusa e le o se manu feʻai. I luga o fa'avavevave sili atu ona mamana, o lona fa'ata'avalevale limafoa'i na fesoasoani e fa'amama lelei mea, aloese mai uili fe'ilafi ma fa'aoso le seti atoa i luma.

I pupuni, e ui lava i le XXL fua, o le ensemble na sili ona lelei mo le mautu ma le mautinoa na ia faʻaalia. Faatasi ai ma le leai o se faʻataʻitaʻiga o se superbike, na latalata atu Hayabusa i le taʻaloga taʻaloga manatu. O se vaega e taua foi le mafanafana.

Fai mai nisi o Suzuki ua oʻo lava ina fausia ni faʻataʻitaʻiga Hayabusa sili atu ona malosi e faʻataʻitaʻi ai tapulaʻa o masini ma uila. I lenei faatulagaga, o le Suzuki Hayabusa o le a mafai ona oʻo i le 350 km / h.

O se tau e le fa'afiafiaina ai le au fa'atauva'a moni o lenei uila afi a Iapani, pe a mafaufau i suiga o lo'o fa'atumauina le initaneti.

O le 1300 cm i-laina afi fa-siliva 3 e mafai ona tatalia mea uma… pe toetoe lava o mea uma.

E i ai lava i latou e le o faamalieina i mea ua latou maua. O le mea lea, o le tele o kamupani ua tuʻuina atu i latou i le tele o tausaga i le atinaʻeina o pusa eletise mo Suzuki Hayabusa. O nisi oi latou e iai le aia tatau i le supercharging ma mea uma!

Suzuki Hayabusa
O se suiga tele o Hayabusa mo Drag Racing.

E mafai e le poloka Suzuki ona taulimaina toetoe lava o soo se mea e aunoa ma ni faitioga tetele. I le pito sili ona ogaoga, o loʻo matou talanoa e uiga i le malosi o le malosi e sili atu i le 500 hp! E sa'o… 500 hp.

E mafua ai ona e manaʻo e maua se tasi i le fale, a ea?

2008. Ma'ai pito.

Toeitiiti atoa le 10 tausaga talu ona tatalaina, na maua e le Suzuki GSX 1300 R Hayabusa ana uluai faʻafouga iloga. O ona laina na maua ai se isi malosi, na maua e le afi le isi 40 cm3 ma mo na o le 3 hp e leʻi oʻo i le 200 hp pa puipui. Sa lata ane… 197 hp.

Suzuki Hayabusa
I lalo ifo o ofu fou sa i ai le faavae o le Hayabusa muamua. Ae ui i lea, faʻaleleia toetoe lava o mea uma.

O se fa'afouga taua tele, e mafua ona o osofa'iga a Kawasaki. Muamua ma le ZX 12 R ona sosoo ai lea ma le ZZR 1400.

O le ZX 12 R sa matagofie, fa'apitoa, ma mamana...malosi tele. O le a ou tuʻuina foʻi se ata iinei.

Kawasaki ZX 12 R Ninja
Tali a Kawasaki: le ZX 12 R Ninja.

Pe a faatusatusa i le Suzuki Hayabusa, o le Kawasaki Ninja e sili atu le malosi, mama, vave ma sili atu ona ogaoga. O nei mea uma ma le itiiti ifo foi ... pe a mafai ona e tautala i le faʻamaoni i uila afi o lenei ituaiga.

Aisea la ua le tutusa ai le aafiaga o Ninja e pei o Hayabusa? Mo mafuaaga eseese, ae sili ona o se faʻaleleia atili i luga o Hayabusa, ae e leʻi ofoina mai se mea fou.

Pe a faatusatusa i le Ninja, o le ZZR 1400 o se "manu" e sili atu ona latalata ia Hayabusa. Ae afai e foliga le Hayabusa o se pipi, o le ZZR 1400 e foliga mai o se apogaleveleve...

Kawasaki ZZR 1400
O mea tutusa i le va o le Kawasaki ZZR 1400 ma le ata tifaga leaga Monsters ma Kamupani e le mafai ona faʻafitia.

Mulimuli ane, na manaʻo foi BMW e auai i le pati, ma le K1200, ae o le valea o le saoasaoa ua pasi. Ua le toe tetete le lalolagi i le ala lava e tasi i le saoasaoa.

O se le fiafia lea, i se vaega, na aafia ai foi le au faufale. Faatasi ai ma le faʻalauiloaina o le Suzuki Hayabusa, na faia ai e le au faufale Iapani se fefaʻatauaiga. Na latou filifili e faʻagata faʻaeletoroni a latou faʻataʻitaʻiga i le 300 km / h , ina ia faafilemuina ai le agaga o le au faipolotiki o ē na puipuia tapulaa sili atu ona mamafa.

Faatapulaa e oo lava i se speedometer, aua i nisi tulaga o le afi na faaauau pea ona faateleina i le taamilosaga. Ae o le isi tala lena...

O lena faaiuga na "fasiotia" le taua mo le saoasaoa e oo mai i aso nei.

Aapa 300 km/h mo le itiiti ifo i le 5000 euros

O le faʻatauina o se uila afi faʻaaogaina i Potukale e faigata. Ole tau ole maketi o nisi uila afi e maualuga tele mo le leai o se mafuaaga.

O le Suzuki Hayabusa o se tuusaunoaga. I le taimi nei, e mafai ona faʻatau se tasi i tulaga lelei mo lalo ifo o le 5000 euros.

E masani lava o se mea lelei, mo le tele o mafuaaga. Muamua, aua e le tatau ona toe fa'atauva'a. E pei o le Honda Aferika Twin poʻo Super Tenéré (naʻo le tuʻuina atu o ni faʻataʻitaʻiga se lua), o Hayabusa e iai foʻi se taua faʻapitoa. I le talafaasolopito, i lona uiga, ma isi.

Masalo o tau o le a oʻo lava ina siʻitia teisi i tausaga a sau.

Lona lua ona e ui lava i lona matua, e tumau pea le uila i le taimi nei i le tulaga o le faatinoga, amio ma le mafanafana.

Suzuki Hayabusa

Lona tolu, ona e matua faatuatuaina. Tausia lelei, o le a faʻamaonia oe o se soa mo le tele o kilomita o le fiafia. O loʻo ou mafaufau e faʻatau se uila afi faʻaaogaina, ma afai ou te le manaʻomia le faimalaga tele i le taulaga, atonu o le a filifilia o Hayabusa. Le auala sili ona taugofie e alu ai mai le 0 i le 300 km / h.

Ae fa'afefea pe a e umia se tasi? Ia, afai ou te umia se tasi, atonu ou te le faatauina atu.

O le i'uga moni o Suzuki Hayabusa?

O lenei tausaga e fa'amanatu ai le 20 tausaga talu ona tula'i mai le Hayabusa. E i ai tala o loʻo galue Suzuki i se sui.

manatu uila afi

Matou te faamoemoe e le na o ni tala. Faatasi ai ma tekinolosi o loʻo iai nei, o le a le mamao e mafai ona alu i ai le faʻatinoga a Hayabusa?

O se tasi o na fesili e tatau i le lalolagi ona tali i ai. Se tali vave! O le a tatou vaai…

Faitau atili