Le Mulimuli o le... Volvo ma se afi V8

Anonim

Mea malie: o le mulimuli o le Volvos ma se afi V8 o le muamua foi . Masalo ua uma ona e mateina po o fea Volvo o loʻo tatou talanoa ai. O le muamua ma le mulimuli, ae le na o le pau lea o le gaosiga o Volvo e faʻapipiʻiina i se afi V8 o lona SUV muamua foi, le XC90.

O le 2002 na iloa ai e le lalolagi le muamua Volvo SUV ma ... na fiafia i ai le "lalolagi". O le faʻataʻitaʻiga saʻo lea e tali atu ai i le SUV "fiva" lea ua uma ona lagona i Amerika i Matu, ma o le amataga lea mo se aiga o faʻataʻitaʻiga o loʻo avea nei ma faʻataʻitaʻiga sili ona faʻatau atu mo le Swedish brand - ma o matou. manatu o Volvo o le ituaiga mo vans.

O faʻamoemoega a le Swedish brand mo le XC90 sa malosi. I lalo o le pulou o loʻo i totonu o laina lima ma ono-silinder afi, penisini ma tiso. Ae ui i lea, ina ia sili atu ona tulaʻi i le maualuga o faʻatauvaʻa faʻapitoa e pei o le Mercedes-Benz ML, BMW X5 ma e oʻo lava i le Porsche Cayenne e leʻi tupu muamua ma fefinauai, sa manaʻomia se mama tele.

Volvo XC90 V8

Ana le seanoa le V8 igoa i luga o le meaʻai, e le iloa.

O lea la, i le faaiuga o le 2004, faatasi ai ma sina faateia, na sii ai e Volvo le pupuni i luga o lana uluai faataitaiga ua saunia i se afi V8, le XC90 ... ma o se afi.

B8444S, o lona uiga

B e mo le "Bensin" (petrol i Suetena); 8 o le aofaʻi o koli; 44 e faasino i le 4.4 l gafatia; o le lona tolu 4 e faasino i le numera o valve i le cylinder; ma le S e mo le "suction", o lona uiga o se afi faanatura aspirated.

B8444S

Faatasi ai ma le code abstract B8444S e iloa ai, o lenei V8 afi e leʻi atiaʻe, e pei ona e faʻamoemoeina, atoa e le Swedish brand. O le atinaʻe sa pulea, sili atu i mea uma, e le faʻapitoa Yamaha - naʻo mea lelei e mafai ona oʻo mai ...

O le gafatia o le V8 e leʻi tupu muamua na oʻo i le 4414 cm3 ma, pei o le tele o isi i lena taimi, na faʻaosoina faʻanatura. O le itu sili ona uiga ese o lenei iunite o le tulimanu i le va o faletupe e lua o le 60º - e pei o le tulafono lautele V8 e masani ona i ai le 90º V e faʻamautinoa ai se paleni sili atu.

Volvo B8444S
Poloka alumini ma le ulu.

Aisea la le pito vaapiapi? O le afi e tatau ona faʻapipiʻi e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le XC90's afi vaega o loʻo taoto i luga o le P2 platform - faʻasoa ma le S80. E le pei o Siamani, o lenei faʻavae (faʻataʻavale i luma) e manaʻomia ai le faʻaogaina o afi, e le pei o le faʻanofo umi o faʻataʻitaʻiga (faʻasologa o taʻavale tua).

Fa'asoa i la matou nusipepa

O lenei faʻalavelave avanoa na faʻamalosia ai le tele o uiga faʻapitoa, faʻaopoopo i le 60º angle o le V. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nofoa paʻu e faʻafefe e le afa o le cylinder mai le tasi ma le isi, lea e mafai ai ona faʻaititia le lautele e sili atu. Iʻuga: o le B8444S o se tasi o V8 sili ona laʻititi i le taimi, ma e ala i le faʻaogaina o le alumini mo le poloka ma le ulu, o se tasi foi o mea sili ona mama, ma na o le 190 kg i luga o le fua.

O le V8 muamua fo'i lea na mafai ona fa'amalieina fa'ata'ita'iga fa'amamafa a le US ULEV II (Ultra-low-emission vehicle).

XC90 e le na'o le tasi

Ina ua matou vaai muamua i luga o le XC90, o le 4.4 V8 na maua le 315 hp i le 5850 rpm ma le maualuga maualuga na oʻo i le 440 Nm i le 3900 rpm. - numera faaaloalogia tele i lena taimi. O loʻo faʻapipiʻi i ai le Aisin ono-saosaoa otometi faʻasalalau, lea na tuʻuina atu le malosi atoa o le V8 i uili uma e fa e ala i le Haldex AWD system.

E tatau ona ioeina o faʻasalalauga faʻafuaseʻi o le 15 tausaga talu ai e leʻo sili ona vave pe sili atu ona lelei faʻasalalauga otometi i aso nei ma, e fesoʻotaʻi ma le SUV 2100 kg mamafa, e mafai e se tasi ona vaʻaia le 7.5s maualalo o le saoasaoa mai le 0 i le 100 km / H. . E ui lava i lea, o le sili ona vave o le XC90s, i le tele o laina.

Volvo S80 V8

Volvo S80 V8. E pei o le XC90, faautautaga... Afai tatou te le'i matauina le V8 igoa i luma po'o tua, e faigofie lava ona pasi mo so'o se S80.

Ole XC90 e le na'o le Volvo e fa'aauupegaina ile B8444S. O le V8 o le a faʻapipiʻiina foi le S80, faʻaalia i le lua tausaga mulimuli ane, i le 2006. O le 300 kg e sili atu le mama nai lo le XC90, ma sili atu le maualalo, o le faʻatinoga e mafai ona sili atu le lelei: o le 0-100 km / h na faʻataunuʻuina i se 6 sili atu ona faamalieina, 5s ma le saosaoa pito i luga o loʻo faʻatapulaʻaina 250 km / h (210 km / h i le XC90).

Ole iuga ole Volvo ile afi ole V8

O lenei V8 i Volvo sa puupuu. Faʻafetai mo lona lamolemole ma le malosi, faʻaopoopo i le faigofie o le taamilosaga ma le leo - aemaise lava i faʻamaʻi faʻatau oloa - o le B8444S e leʻi tatalia le faʻafitauli tau tupe a le lalolagi i le 2008. Volvo na iu lava ina faʻatau atu e Ford i le 2010 i le Chinese Geely, o se taimi na faʻaaogaina. mo le toe fa'afouina o le fa'ailoga.

O le tausaga lena o le suiga tele na matou vaʻaia ai foi le galuega a le V8 engine i Volvo iʻuga, faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai, le XC90 - le S80, e ui lava na maua mulimuli ane, o le a vaʻaia le V8 afi faʻaumatia i ni nai masina muamua atu. le XC90.

Volvo XC90 V8
Le B8444S i lona mamalu uma… felavasa'i.

I le taimi nei ma Geely, ua faia e Volvo se filifiliga mataʻutia. E ui lava i faʻamoemoega faʻapitoa na tausia e le faʻailoga, o le a le toe i ai ni afi e sili atu ma le fa cylinders. E faʻafefea la ona faʻafeiloaʻi le faʻateleina o le malosi o le au Siamani? Electrons, tele eletise.

O le umi o le toe faʻaleleia mai le faʻafitauli tau tupe na maua ai le faʻatalanoaga e uiga i le eletise ma taavale eletise ma ua iloa nei iʻuga. O Volvo sili ona malosi i luga o le maketi i aso nei e sili atu le fiafia i le 315 hp o le B8444S. Faatasi ai ma le sili atu i le 400 hp o le malosi, latou te tuʻufaʻatasia se afi afi faʻafu e fa ma se supercharger ma turbo, ma se eletise. O le lumanaʻi, latou fai mai ...

O le a tatou vaʻai i le toe foʻi mai o se V8 i Volvo? Aua e te fai atu e leai, ae o avanoa e tupu ai e matua laititi lava.

Ola Lona Lua mo le B8444S

Atonu o le iuga lea o le V8-engined Volvo, ae e le o le mutaaga lea o le B8444S. I le Volvo foi, i le va o le 2014 ma le 2016, o le a tatou vaʻai i se 5.0 l version o lenei afi i le S60 lea na tauva i le Australian V8 Supercars siamupini.

Volvo S60 V8 Supercar
Volvo S60 V8 Supercar

Ma o se lomiga o lenei afi o le a maua, faʻatulagaina umi ma i le ogatotonu, i le British supercar Noble M600, faʻalauiloaina i le 2010. Faʻafetai i le faʻaopoopoga o lua Garret turbochargers, o le mana "paʻia" e oo atu i le 650 hp, sili atu nai lo le faalua. o le fa'aoso fa'anatura. Ae ui i lea, e ui lava o le afi lava lea e tasi, na gaosia e le North American Motorkraft ae le o le Yamaha.

Noble M600

E seasea, ae viia tele mo lona faatinoga ma le malosi.

Ae ui i lea, o Yamaha, na faʻaaogaina foi lenei afi i nisi o latou vaʻa afi, lea na faʻalauteleina ai lona malosi mai le 4.4 lita muamua i le va o le 5.3 ma le 5.6 l.

E uiga i “Le Mulimuli o le…”. Ole alamanuia tau taavale o loʻo feagai ma lona vaitau sili ona tele o suiga talu mai le taʻavale… na faia. Faatasi ai ma suiga taua o loʻo tupu pea, faʻatasi ai ma lenei mea matou te faʻamoemoe e aua neʻi leiloa le "filo i le skein" ma faʻamaumau le taimi na le toe i ai se mea ma alu ifo i lalo i le talafaasolopito e (e foliga mai) e le toe foʻi mai, pe i totonu o pisinisi, i totonu. se faʻailoga, poʻo se faʻataʻitaʻiga.

Faitau atili