Le sa'o "monster" mo Halloween? Masalo o le Buick Wagonmaster lea e fa V8

Anonim

O le isi tausaga, o le isi Halloween e faamanatu. Faatasi ai ma le taunuu mai o lenei aso iinei i le potu talafou a Razão Automóvel, o le fesili na tulai mai o le: o le a le taavale lelei mo lenei aso? Ina ua uma le tele o talanoaga ma ni suʻesuʻega Buick Wagonmaster e TV Tommy Ivo lea na matou talanoa atu ai ia te oe i le aso na foliga mai o se sui tauva.

Na faia e TV Tommy Ivo, o se tasi o igoa sili ona lauiloa i le lalolagi Hot Rod, o lenei "mea" o se "Frankenstein" moni, ona o lona amataga i se toso e taʻua o Showboat, na faia i le 1961.

Fa'alauiloa i luga o le San Fernando Drag Strip ia Iulai 23, 1961, 20 tausaga mulimuli ane, na iu ai ina avea le Showboat ma Buick Wagonmaster.

Buick Wagonmaster e TV Tommy Ivo_1

Tasi, lua tolu, fa afi

O le fa'afiafiaina o lenei "monster" moni tatou te maua e le tasi, e le lua, e le o le tolu, ae fa V8 Buick Nailhead ma le 6.5 l gafatia ta'itasi. E lua na te auina atu le malosi i uili pito i luma ae o le isi lua e "faʻaola" uili pito i tua, ma tuʻuina atu ai lenei taʻavale uili uma.

E le o iloa le tau o le malosiaga, ae i le gaosiga o taavale, o lenei V8 na maua ai le 330 hp, ma faʻateleina lena tau i le fa, e le itiiti ifo i le 1320 hp!

Ae e uiga i le tala faasolopito o lenei dragster, o le tauvaga mulimuli na ia auai i aso mai i le 1982, i le 1996 na ia faʻaalia i le "Goodguys Nostalgia National" i le "Indianapolis Raceway Park" ma ia Setema 2012 o ia o le tagata autu o se lomiga o le "Hot Rod" mekasini Deluxe".

Buick Wagonmaster e TV Tommy Ivo_4

Matou te le fia mafaufau foi pe fia le tau e "malosi" ai nei V8s e fa.

O lea la, o lenei toso fa'atasi ma chrome exhausts ma ... parachute o lo'o "su'e se tagata fou". O le a fa'atautu'i e Mecum Auctions ia Ianuari o le tausaga fou i le fa'atautu'i a Kissimmee.

E tusa ai ma lona tau, e leai se faʻavae tauofo ua faʻamalamalamaina, o lea matou te fesili atu ia te oe: o le a le tele e te tuʻuina atu mo lenei Buick Wagonmaster e TV Tommy Ivo?

Faitau atili