479 hp i uili! E tatau ona avea lea ma Toyota GR Yaris sili ona malosi i le lalolagi

Anonim

I le tulaga masani, o le G16E-GTS, o le 1.6 l tolu-silinder poloka o le Toyota GR Yaris faʻasalalau le 261 hp i le 6500 rpm ma le 360 Nm o le torque, lea e maua i le va o le 3000 rpm ma le 4600 rpm. O se tagata fa'aaloalogia mo sea poloka fa'akomepiuta (ma mafai ona fa'amalieina tulaga fa'amama fa'amamafa), ae pei ona tatou iloa, o lo'o i ai pea le avanoa e maua mai ai le tele o solofanua.

O loʻo i ai le tele o sauniuniga e faʻapipiʻi, ma faigofie, a itiiti ifo i le 300 hp o le malosi mai le poloka faʻapipiʻi, ae e fia le malosi o le solofanua e mafai ona maua atili?

Ia… Ua ausia e le Powertune Ausetalia se tau "valea" atoatoa: 479 hp o le mana… i uili, o lona uiga o le a sili atu i le 500 hp le malosi o le crankshaft!

Toyota GR Yaris

E le'i fa'agaoioia poloka afi

Le sili ona ofo? O loʻo tumau pea le poloka ma le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga. I se isi faaupuga, o loʻo i ai le 479 hp o le mana i uili, e oʻo lava i le crankshaft, fesoʻotaʻiga tootoo, pistons, ulu ulu ma camshaft o le faʻataʻitaʻiga gaosiga. Na pau le suiga i lenei tulaga o le vaipuna alatoto, lea ua malosi atu nei.

Ina ia maua mai lena numera o le malosi solofanua, Powertune Ausetalia sui ese le uluai turbocharger ma faʻapipiʻi le Goleby's Parts G25-550 turbo kit, faʻapipiʻi le Plazmaman intercooler, se fou 3″ (7.62 cm) tapuni, injectors suauʻu fou ma, ioe, o se mea fou. ECU (iunite pulea afi) mai le MoTeC.

kalafi malosi
472.8 hp, pe a liua i la tatou solofanua, e maua ai le 479.4 hp o le malosi maualuga.

E taua foi le taua o le suauu faʻaaogaina, talu ai e oʻo atu i le 479 hp o le malosi, o le afi o loʻo faʻamalosia nei e le E85 (se faʻafefiloi o le 85% ethanol ma le 15% penisini).

"10 lua taavale"

O se tasi o faʻamoemoega o lenei suiga o le ausia lea, ma le siiina mai o upu "e ola pea" a Dominic Toretto (Vin Diesel i le Furious Speed saga) se "10 lua taavale", i se isi faaupuga, o se masini e mafai ona faia le 10. sekone i le kuata maila (402 m). O se mea e mafai ona mafai ma le mana ua ausia.

Ma le mea mulimuli, e tatau ona maitauina o se poloketi lea o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe, ma e oʻo lava i le Powertune Ausetalia e le o iloa poʻo fea tapulaa o le G16E-GTS o loʻo faʻaogaina ai le GR Yaris.

E pei ona faʻamaonia e le matou 'au, o le afi o le GR Yaris e tele naua, e aunoa ma le faitio:

Ae o lenei?

I le Motive Vitio vitio o loʻo matou tuʻuina atu iinei, o loʻo talanoaina ai le tele o avanoa mo le lumanaʻi, mai se isi faʻaogaina o le mana mo galuega i le lumanaʻi i le matagaluega (faʻatasi ai ma le mana faʻaitiitia, ae maua vave), poʻo le faʻaaogaina o le malosi sili atu e amata i le suia o le Camshaft. .

Faitau atili