E le lava le ono ogalaau. O lenei Porsche 911 e iai le V8

Anonim

E le o le taimi muamua lea ua tatou faia ai le “engine swap”, po o le afi swap, lea i totonu o le afi afi o se taavale tatou te maua ai se mea e le tatau ona i ai iina. Pe o se 2JZ-GTE, Toyota Supra i laina ono i le Rolls-Royce, o le V8 Ferrari i le Toyota GT86, po o le F20C o le Honda S2000 i totonu o se Mercedes-Benz C-Class faautauta - o ia mea uma e manaia ma matagofie. o nisi, e pepelo.

Ae o le mea matou te aumaia ia te oe i le asō, e aunoa ma se masalosalo, o le talitonuga sese sili. Le tasi lea Porsche 911 , i le lanu samasama, e le faʻamalosia e le faʻaaloalo e ono-silinder fusu, ae o se V8 (!) - o se Amerika tele, matua "lelei tuai vee valu". O le oloina o le masima i le manu'a, o le a General Motors LS6 , lea na fa'apipi'iina ai le Chevrolet Corvette (C5) Z06.

O le pule o lenei fusuaga i le va o taʻaloga sili ona lauiloa a Europa ma le fatu o se tasi o taʻaloga sili ona lauiloa i Amerika i Matu o Mr Bob Radke. O se tagata tomai faapitoa foi i le lalolagi tuning lava ia, na ia faatauina, mo se tupe itiiti lava, lenei Porsche 911 S mai le 1975. I le tulaga o le pusa fusu ono-silinder sa na o le tasi avanoa gaogao - e leitioa tau ia te ia e itiiti.

Porsche 911 S LS6 V8

Faatumu le avanoa, le ala Amerika...

E tatau ona faatumuina le avanoa, ae e leʻi sailia e Radke le 175 hp (laʻititi laʻititi i le US) 2.7-lita fusu ono-silinder original 911 S. O le taunuuga o le mea o loʻo i ai i le vaʻai, ma e oʻo lava i lena, e le o oe uma. e tatau ona faia o le tuʻuina lea o se V8 tele i tua o le 911 - na maua ai foi e lenei mea se "pefu".

Porsche 911 S LS6 V8
E le pei o se pusa fusu ono-siliva

O le GM LS6 o le 5.7 l V8 o loʻo tuʻuina atu, i le Corvette Z06, e uiga i le 411 hp ma le 542 Nm. E ui i le sili atu nai lo le faaluaina o le mea na tuʻuina atu muamua e le 911 S, Bob Radke, e ala i Westech Performance, na suia le afi - ua faʻalauteleina le taʻavale. , fa'aoga fou ma fa'asuavai fa'alava, fou fa'afefete fa'afefe, injectors fou ma laina suau'u tetele -, mafua ai le maualuga o le malosi atoa i le 6.3 l, faʻapea foʻi ma le malosi ma le numera o le malosi e siitia maualuga i le 611 hp ma le 736 Nm.

Pe fetaui?

O le faʻapipiʻiina o lenei sauʻai i le pito i tua o le Porsche 911 S sa sili atu le faigofie nai lo le mea e te mafaufau i ai. Le V8 "poloka laʻititi" poʻo le tamai poloka - igoa faʻafefe, leai? - mai le GM o se tootoo tulei ma na o le lua valve i le cylinder. O lona uiga o le camshaft, lea e pulea ai alatoto, e le o tu i totonu o le ulu ogalaau, i luga aʻe o le faletupe ogalaau, ae i le va o V-piʻo e lua o le afi. O le mea lea e maua ai se V8 sili ona laititi, pupuu ma vaapiapi nai lo isi V8, ma mama foi.

Porsche 911 S LS6 V8

Na liliu Bob Radke i Renegade Hybrids, lea e faʻapitoa i le tuʻuina o V8s i totonu o Porsches, e faʻataunuʻu ai le galuega-ioe, e le o se mea tulaga ese. E tele atu 911 i fafo ma Corvette V8s, va'ai le Renegade Hybrids website.

O le mea e ofo ai, o le V8 e le gata ina fetaui, e aunoa ma le manaʻomia o le faʻatulagaina o le vaega pito i tua o le 911, na mafai ona latou faʻaogaina le lagolago muamua - toe faʻafoʻi le 911 S i lona uluai faʻatulagaga i le lumanaʻi, faʻatasi ai ma se pusa pusa ono-silinder, o le a. aua le tiga ulu.

Ae faapefea le mamafa? E le tatau ona faia e le V8 se mea i le tufatufaina o le mamafa o le 911. Ae o le mea e ese ai, o lenei 911 S V8 e mama teisi (14 kg) nai lo le uluai 911 S 2.7, ma faatasi ai ma le tufatufaina o le mamafa "1 i le 2%," e tusa ai. ia Radke.

O le gearbox e sau mai le Porsche 930 - le muamua 911 Turbo - o lona uiga na o le fa saoasaoa; sa fa'amalosia le au 'au ma uili e mai le BW Motorsport, afifi i pa'u Toyo Proxes R1R.

Porsche 911 S LS6 V8

A'oa'oga sese pe leai, o le mea moni, o lenei 911 e gogolo pei o se Corvette, ma o le leo e sau mai ai e 'ona. E tusa ai ma le faamatalaga a Hagerty, o le tusitala o le vitio, ua lipotia mai e faapea, talu mai le pueina, o lenei 911 S V8 ua uma ona maua ni suiga - na tuu i lalo ma maua ni mea fou i luma, e mafai ona sili atu le faʻaogaina o le sili atu i le 600 hp o maso mama Amerika.

Faitau atili