Saili mea uma o le a faia faatasi e Ford ma Volkswagen

Anonim

Toeitiiti atoa le tausaga talu ai na matou iloa ai o le Ford ma Volkswagen na faia ni maliliega mo le atinaʻeina faʻatasi o taavale faʻapisinisi.

E leʻi umi se taimi ae faʻalauteleina lenei soʻotaga i isi poloketi, e pei o le atinaʻeina o taʻavale eletise - faʻaaogaina le MEB a Volkswagen - ma tekinolosi mo le taʻavale tutoʻatasi.

I le taimi nei, ua tuʻuina atu e le au gaosi oloa uma se faʻamatalaga latou te faʻaalia atili ai faʻamatalaga o lenei soʻotaga ma le mea o le a faʻaalia i oloa fou mo le maketi.

Ford ma Volkswagen Alliance

Fou Amarok? Faafetai Ford…

... pe sili atu, o le soʻotaga na faia i le va o Ford ma Volkswagen. A aunoa ma lea, Volkswagen Amarok, lea e faamanatuina lona 10th anniversary i lenei tausaga, e leai se sui. Ua uma ona fausia e Ford se Ranger fou, ae e foliga mai o le Amarok fou o le a muamua ona faʻaalia i luga o le maketi, i le 2022. O le a gaosia i le fale gaosi Ford i Silverton, Aferika i Saute.

O matafaioi e fesuiai pe a tatou faasino i le sui o le Ford Transit Connect, le laʻititi laʻititi o le Transit, lea o le a maua saʻo mai le Volkswagen Caddy talu ai nei na faʻaalia.

Ma le mea mulimuli, ma se mea e ofo ai, matou te iloa o le isi augatupulaga o le Volkswagen Transporter o le a atiina ae e Ford, i se isi faaupuga, o le a avea Transporter ma "tuafafine" Ford Transit (Custom version).

O le faʻamoemoe o le au gaosiga e lua o lenei seti o taʻavale faʻapisinisi - e aofia ai le pikiina - atoa e valu miliona iunite na gaosia i le gasologa o latou olaga.

Ford MEB eletise

Le fa'apisinisiina o le Volkswagen ID.3 , o le faʻataʻitaʻiga muamua e fanau mai i luga o le MEB platform super-flexible, faʻapitoa mo na o taavale eletise.

Volkswagen ID.3 gaosiga
ID.3 ua uma ona gaosia

O le a avea ma muamua o le tele, ma e pei ona faʻasalalau e le Volkswagen Group i le taimi ua tuanaʻi, o loʻo faʻamoemoe e faʻaogaina lona MEB eletise eletise e mafai ona maua e isi, e tusa lava pe latou te tauva - o le mea lena o le a tatou vaʻaia e tupu ma Ford.

Ford o le a liliu i le MEB e mamanuina ma atiaʻe lana lava taʻavale eletise mo Europa i Europa. E tatau ona iloa le malamalama o le aso i le 2023 , faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o le North American brand e gaosia 600 afe taʻavale eletise ma lenei faʻavae. E te le tau faatali umi mo se taavale eletise mai le ituaiga oval - le Ford Mach-E e taunuu i le 2021.

aveta'avale tuto'atasi

O le faʻamatalaga mai le au gaosi oloa e lua e faʻatatau foi i la latou faiga faapaaga ma Argo AI, o se kamupani i Amerika i Matu o loʻo atiaʻe tekinolosi mo faiga taʻavale tutoʻatasi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E tusa ai ma le faʻamatalaga tuʻufaʻatasia, o le Argo AI's autonomous driving system o le muamua lea ma fuafuaga e faʻalauiloa i itu uma e lua o le Atelani (US ma Europa), lea o le a avea ai ma se tasi e sili atu ona oʻo atu i le faʻafanua nai lo soʻo se isi lava tekinolosi i lenei tulaga.

E pei o le atina'eina o ta'avale, o le tele ma le fua o ni mea taua foi i le atina'eina o tekinolosi ta'avale tuto'atasi e malosi ma taugofie.

Faitau atili