Faavalevalea! O lenei Suzuki Samurai e iai le Wankel ma le 450 hp

Anonim

E ui o le augatupulaga muamua o Jimny na faʻatau atu o se Mazda, o le Suzuki Samurai (toe foi i tua i se isi augatupulaga), i le isi itu, e leai se mea e tutusa ai ma le igoa Hiroshima e ese mai le tagatanuu.

Ae ui i lea, o le a le "lalolagi moni" na alu ese mai le "restmod world" na faʻalatalata mai ai, ma o le Samurai o loʻo e vaʻaia i lenei tusiga o le tele o Suzuki e pei o Mazda. Ona o mea uma, i le faaopoopo atu i se foliga musuia e le vevela vevela, i lalo o lona pulou "nofo" se tasi o afi sili ona lauiloa Mazda: le Wankel 13B!

O le mea moni, o Marvin Sanchez (@chillmatic), Amerika ma le tusitala o lenei galuega, na manaʻo e tuʻufaʻatasia lona tuʻinanau mo tamaʻi Samurai ma toso tuuga i le masini e tasi.

Suzuki Samurai Wankel

Ose tala umi

I le alofa i le tamai Iapani "square" jeep talu mai lona laʻitiiti, e leʻi mafaufau faalua Sanchez ina ua ia maua le avanoa e maua ai na mafua ai lona manatu o le fausiaina o se Samurai "valea".

Na ia amata i le fa'alaloina (tele) o lana Samurai, fa'ate'aina le ta'avale uili uma, o lea ua fa'alagolago na'o le ta'avale tua'i fa'aaloaloga a se ta'avale toso fa'ata'avalevale mai Strange Engineering. Mulimuli ane, o le axle pito i tua na tuufaasolo mai le… Ford F-150 ae na o le tasi le suiga na totoe: o le afi.

Manatua o loʻo matou i ai i le atunuʻu o le V8, e masani lava o le filifiliga o se fatu fou mo lenei Samurai o le a pa'ū i le tasi, ae o le laʻititi laʻititi o le faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻatagaina (o se Iapani kei taʻavale). O Marvin Sanchez na i ai, mai le amataga, se isi afi i le mafaufau e ausia ai le mana manaʻomia, e sili atu le faʻatusatusa: o le Mazda 13B, na tuʻufaʻatasia, i lenei tulaga, mai le 1990 RX-7.

Suzuki Samurai Wankel

Le lauiloa 13B.

E ui lava na muai ofoina atu e uiga i le 160 hp (sili atu i le faaluaina o le malosi muamua o le Suzuki Samurai), e leʻi lava mo Marvin Sanchez. E leai se mea e pei o le faʻaopoopoina o se turbo e faʻateleina ai le "mana afi" a le 13B. Supercharged e le Precision 7675 turbocharger (turbine 75 mm le lautele) ma le wastegate valve e 66 mm; faʻaopoopoga na faʻamalosia ai le fausiaina o faʻaoga tulaga ese ma faʻafefe faʻafefe, faʻapea foʻi ma se intercooler.

O isi vaega o le 13B e tatau ona suia, ae i le faaiuga, o le taunuuga o nei suiga uma e faaliliuina i le ... 450 hp le malosi! O le mea e malie ai, o le faʻasalalauga na faʻaauau pea ona tutusa ma le faʻaaogaina e le RX-7.

Ioe, o loʻo i ai le 450 hp i le Suzuki Samurai lea, i lenei tulaga, o loʻo faʻaalia ai se laʻititi 820 kilokalama i luga o le fua. O le aafiaga o le ave taavale e tatau ona taufaafefe ma fiafia. Manatua o loʻo i ai pea le matou faʻataʻitaʻiga e sili atu i le lua mita le faʻaogaina o uili, faʻamalo o lau ma au malō...

Faitau atili